Dainius Adomaitis: apie žaidimą be Lekavičiaus ir gynybą prieš Gasolį

Martynas Bendikas
„BasketNews.lt“
2017-08-25 21:54

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis po draugiškų rungtynių su ispanais apgailestavo, jog pasiruošimo Europos čempionatui nepavyko baigti pergale, tačiau pasidžiaugė dėl puikaus komandos žaidimo pirmojoje susitikimo pusėje.

„Ačiū Vilniui už tokią atmosferą, gaila, kad nepavyko padovanoti sirgaliams pergalės. Žaidžiant su tokiu priešininku pagrindinis dalykas yra drausmė, reikia drausmingai žaisti ir gynyboje, ir puolime. Pirmoje mačo pusėje drausmė buvo aukščiasiame lygyje, padaryta tik viena klaida, o tai – super rezultatas.

Trečiame kėlinyje atidavėme iniciatyvą, penkios klaidos per kėlinį yra tai, ko mes nenorime. Gynyboje drausmė turi būt labai gera, negalime eiti prieš Sergio Rodriguezą pro apačią, jei buvome nusprendę eiti per viršų“, – kalbėjo specialistas.

Foto galerija

Adomaitis paaiškino, kodėl ant parketo neišbėgo Luką Lekavičių rinktinėje pakeitęs Adas Juškevičius bei įvertino įžaidėjo pozicijoje rungtyniavusio Mariaus Grigonio pasirodymą.

„Ado neišleidome, nes žinome, ką Adas gali duoti. Norėjome pasižiūrėt, ką gali Marius. Nelabai patiko, ką jis parodė. Kartais intensyvumas ir žaidimo organizavimas buvo geras, bet vėliau pasipylė klaidos, ne tik jo, bet ir visos komandos. Su Lekavičiumi praradome dalį savo žaidimo puolime, nuo suolo pakylančią energiją ir žaidimo greitinimą. Žaidimas žemesniu penketu su Luku tikrai buvo labai geras“, – teigė Adomaitis.

Strategas atskleidė, kad net 24 taškus pelnęs Pau Gasolis taip rezultatyviai žaidė dėl Lietuvos rinktinės prisiimtos rizikos siekiant sustabdyti kitus žaidėjus.

„Buvome nusprendę, kad prisiimsime rizikas. Nors broliai Gasoliai buvo rezultatyvūs, neleidome kitiems žaidėjams atsidaryti. Pau yra aukščiausio lygio krepšininkas, aukščiausio lygio profesionalas. Eilę metų jis jau rodo, kad toks yra. Kiekvienais metais jis tai patvirtina. Tiesa, kartais buvo tikrai gerų akimirkų žaidžiant prieš jį.

Buvo gerų ir blogų momentų. Šiandien buvo žymiai daugiau gerų, nei blogų. Drausmės laikėmės, bandėme atakuoti, akimirkomis tikrai labai gerai pasirodėme“, – sakė Adomaitis.

Adomaitis taip pat paaiškino, jog lemiamos atakos metu pavyko išpildyti suplanuotą derinį, tačiau Mantui Kalniečiui tiesiog pritrūko taiklumo.

„Mes skaičiavome, kad tai bus Manto ir Jono derinys. Nepavyko tik iki galo įgyvendinti to, ko norėjome. Norėjome, kad Mantas atakuotų, ateityje turėsime ir kitokias situacijas“, – sakė Adomaitis.

Treneris pridūrė, kad nors pasirengimo ciklas pasibaigė, Lietuvos rinktinė nėra visiškai pasiruošusi pirmenybėms, todėl žaidimo ieškojimas tęsis ir nuvykus į Izraelį.

„Jeigu turėtume Luką, būtų galima įvertinti, ar esame pasiruošę. Nesinori sakyti, kad dar ieškome žaidimo, bet čempionato eigoje tikrai bus ieškojimas. Mes, treneriai, turime labai greitai prisitaikyti ir įgyvendinti visus norimus dalykus“, – kalbėjo specialistas.

Rungtynių reportažas:



Komentarai:

PirmaatskyrininkisNeptūne daug kartų jis nulėmė rezultatą, o jūsų neūžauga Lekavičius niekada rinktinei netiko, nes per žemas ir masės nėra, todėl gynyboje - visiškas nulis. Girdžiūnas - kas kita. Dabar Adomaitis teisinasi, bet šaukštai po pietų - pasiruošimo laikas jau praėjo, o žaidimo normalaus kaip nėr, taip nėr.


kas tas girdziunas?pirmaatskirininkas palyginus su sporto meistru lekavicium :D tik lkle pries nevezi ir alytu gali pasidraskyt,o rimtuose macuose buna uzdarytas i vienus vartus.net lengvesnis ir kurkas zemesnis lekavicius visa galva lenkia klaipedos paziba,apie ka puikiai kalba kontraktai.
2017-08-26
-5
Atsakyti
Neptūne daug kartų jis nulėmė rezultatą, o jūsų neūžauga Lekavičius niekada rinktinei netiko, nes per žemas ir masės nėra, todėl gynyboje - visiškas nulis. Girdžiūnas - kas kita. Dabar Adomaitis teisinasi, bet šaukštai po pietų - pasiruošimo laikas jau praėjo, o žaidimo normalaus kaip nėr, taip nėr.
2017-08-26
+7
Atsakyti
antirytas
girdziunas - lemiamu tritaskininku metytojas. ar jus girdite? ar jus girdite sita kliedesi?
2017-08-26
-6
Atsakyti
Tekotekakai dave Grigoniui izaidinet kamuoli, parode kad Lekaviciaus kaip antro izaidejo truksta. o Juskevicius taip pat nera tikras PG.
Reikėjo įžaidėju ruošti Girdžiūną ir dabar būtų buvę kaip tik, o ir lemiamus tritaškius gali pamėtyti. Kalnietis iš viso net ne įžaidėjas.
2017-08-25
-6
Atsakyti
aisku viena-grigonis izaidinet netinka.lemiama ataka aisku galima buvo suzaist ir kitaip,bet esmes tai nekeicia.
2017-08-25
+7
Atsakyti
lietuva
Ziuresim europos cempionate kaip bus vel patikes kalnieciui svarbiu momentu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-25
+5
Atsakyti
adomaitis
Jo kalnieciui tik ir mest momentais trumpus

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-25
-3
Atsakyti
adomaitis
Norejom paziuret ka gali marius tai kiek gali ziuret jau su rumunais islandais ziurejai siendien reikejo adui sansa

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-25
+8
Atsakyti
kai dave Grigoniui izaidinet kamuoli, parode kad Lekaviciaus kaip antro izaidejo truksta. o Juskevicius taip pat nera tikras PG.
2017-08-25
+1
Atsakyti
Dabar bus galoma verkti praradom luka jis buvo svarbus žaidėjas . Skiedalai nieko daugiau . Žinoma Lukas 8x galvom aukščiau už kelnaiti kuris nemoka kamuolio varytis ir dažnai priema nelogiškus sprendimus . Adomaiti kodėl Bendžius sėdėjo su Juškevičiumi ? Ar čia toks planąs buvo?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-25
+15
Atsakyti
ciongas
tai tik draugiškos, ko iš jų norėti.. viską parodys čempionatas, ten ir skaičiuosime viščiukus.
2017-08-25
-1
Atsakyti
Adomiukas
Ne, nerazo

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-25
+3
Atsakyti
adomaiti
o uz paskutine ataka kaip turejo but cia neraso o krepsinis.net raso
2017-08-25
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 13

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.