Pesičiaus pasiūlymas – Europos čempionatą organizuoti anksčiau

2017-08-26 16:28
Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr. AFP – Scanpix

Europos krepšinio čempionatas šįmet finišuos rugsėjo 17-ąją – tuomet, kai pasiruošimas klubiniam sezonui Senajame žemyne eina į pabaigą.

Dėl šių ir panašių priežasčių šįmet Europos pirmenybėse nebus gausybės ryškiausių krepšininkų. Tuo metu garsus treneris Svetislavas Pesičius turi atsakymą, kodėl vis daugiau žaidėjų vasaromis pasirenka poilsį.

„Priežastys, dėl kurių žaidėjai nepasirodo čempionate, gali būti objektyvios. Vis daugiau žaidėjų nerungtyniauja Europos čempionatuose ir aš jums pasakysiu, kodėl. Būtų daug geriau jei čempionatas vyktų birželio ar liepos mėnesiais. Tuo metu žaidėjai būtų labiau motyvuoti čia žaisti, įskaitant ir NBA krepšininkus.

Sunku, kai yra rugsėjo 18, o tu vis dar nesi su klubu. Kai kurie žaidėjai turi garantuotas sutartis, bet kitiems klubuose dar reikia kovoti dėl savo vietos, o žaidimas rinktinėje šiuo atveju sukelia tam tikras baimes. Kas, jei tokiu atveju aš į komandą atvyksiu iki sezono pradžios likus tik savaitei?

Sutinku, kad sezonas ilgas, bet tik 15-20 proc. žaidėjų savo pasirodymus baigia birželio mėnesį, dauguma jų ilsisi dar mėnesiu anksčiau. Žaidėjai mėgsta būti laisvi jau liepos mėnesį. Tada jie gali ilsėtis, būti su šeimomis ir galvoti apie kitą sezoną. Tikiu, kad 2021-ųjų Europos čempionatui tai gali būti pakeista“, – mąstė garsus treneris.

 



Komentarai:

brain freeze
Tada turbut nebutu zaideju be NBA kontraktu? Siaip butu idomu suzinoti, ka patys zaidejai sneka.

Cempionatas birzeli/liepa pagal lietuviska logika butu geresnis, nes dabar zaidejai kazkaip pamirsta krepsini, po to turi isivaziuoti per galybe draugisku, bet is kitos puses, jie bus be poilsio, nors is dar kitos puses NBA zvaigzdes pasibaigus sezonui jau dirba.

Mums tarptautines varzybes > klubines, kitiems klubai svarbiau, tai klausimas kur viskas pasisuktu, pvz amerikieciam ziurovams aplamai nelabai egzistuoja tarptautines varzybos, ju rinktine vos ne kaip labdara atvaziuoja teikti FIBA ir Olimpiniam komitetui.

Europai aplamai reikia stipraus klubinio cempionato, tada tarptautines nebus tokios svarbios visiems, vasaros bus skirtos darbui, o ne zaidimui pustustese salese
2017-08-26
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.