„Vyčio“ žaidėjai išskyrė Europos čempionato favoritus ir mėgstamus krepšininkus

2017-08-31 11:23
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr. D.Lukšta

Jau šiandien startuoja didžiausias šio tarpsezonio krepšinio įvykis – Europos vyrų čempionatas. Prieš jį apie savo favoritus ir mėgstamiausius krepšininkus papasakojo trys Šakių „Vyčio“ krepšininkai – Paulius Beliavičius, Marijus Užupis ir Julius Daugėla.

Lietuvos rinktinės sudėtyje šešiolikmečių, aštuoniolikmečių ir devyniolikmečių čempionatuose rungtyniavęs Paulius Beliavičius mano, kad didžiausius šansus kovoti dėl medalių turi Ispanija, Prancūzija, Serbija ir Lietuva.

„Visada gražu žiūrėti į ispanų žaidimą, tiesiog malonu akiai toks greitas žaidimas. Įdomu bus pasižiūrėti, kaip atrodys latviai, nes jie surinko jauną ir perspektyvią komandą. Aišku, labiausiai palaikysim Lietuvą, tikimės, kad gerai seksis.

Į medalius tikrai pretenduoja Ispanija, taip pat tie patys prancūzai, nepaisant to, kad jie šįkart neatsivežė savo super žvaigždžių. Prancūzijos rinktinėje yra labai daug gerų žaidėjų, kurie galbūt nori pakeisti nežaidžiančius, o ir anksčiau jie negaudavo tiek daug progų.

Serbija visada yra tarp favoritų. Nors kiekvienais metais rinktinių žaidėjai keičiasi, tačiau jie tikrai išaugina daug talentų ir gali nustebinti su jaunesniais žaidėjais. Man pačiam gražu žiūrėti į Milošo Teodosičiaus perdavimus, atrodo, kad jie yra stebuklingi, kurie net tarp kojų pasiekia komandos draugus“, – pasakojo 29-erių metų 194 cm ūgio Beliavičius.

Visgi Paulius čempionate savo mėgstamo Teodosičiaus neišvys, kadangi serbas nežais dėl neišsigydytų traumų. Dėl to nuliūdo ir Marijus Užupis, kuris Serbijos rinktinėje žavisi ir treneriu Aleksandru Džordževičiumi.

Šakietis taip pat akylai stebės Lietuvos rinktinės žaidimą, iš kurios tikisi sėkmingų rezultatų.

„Favoritai bus ispanus. Palaikau Lietuvą, bet taip pat patinka ir Latvija. Pastaroji komanda šiemet yra neprastai sukomplektuota. Mėgstu Serbijos krepšinį. Labai gaila, kad nežais Milošas Teodosičius, nes šis įžaidėjas man labai patinka. Kaip ir Serbijos rinktinės treneris Džordževičius, kuris pasižymi įdomiais sprendimais.

Iš krepšininkų laukiu ir Pau Gasolio žaidimo. Čia fenomenas – tokio amžiaus ir taip rungtyniauja, niekas nesugeba jo uždengti.

Sunku prognozuoti, ką gali pasiekti lietuviai. Daug naujų žaidėjų, naujas treneris Dainius Adomaitis. Žaidimo braižas toks įdomus. Reikia tikėtis kuo aukštesnės pozicijos“, – dėstė 24-erių metų 197 cm ūgio puolėjas Užupis.

Iš jaunesnės kartos atstovų Julius Daugėla dar pats rugpjūčio pradžioje kabinosi bronzos medalį, kuomet jį iškovojo gindamas Lietuvos rinktinės garbę Europos aštuoniolikmečių čempionate. Vyrų Europos čempionate 18-metis 190 cm ūgio gynėjas Lietuvą įvardina tarp favoritų, o iš mūsiškių labiausiai palaiko Joną Mačiulį.

„Manau, kad dvi stipriausios komandos bus Ispanija ir Prancūzija. Bent jau ketverte šios dvi komandos tikrai bus. Iš draugiškų rungtynių apie Lietuvos rinktinę negalima daug ką pasakyti, bet visada tikiesi geriausio. Tikiuosi, kad Lietuvą į ketvertą pateks. Dėl medalių sunku pasakyti, bet į ketvertą turėtų patekti.

Man iš lietuvių labai patinka Jono Mačiulio žaidimas. Iš Ispanijos rinktinės žaviuosi įžaidėjų duetu Sergio Rodriguezu ir Ricky Rubio. Pastarasis yra labai geras žaidėjas“, – savo mintis apie Europos čempionatą sakė gynėjas Daugėla.

Šiandien Lietuvos rinktinė žais pirmąsias rungtynes Europos čempionate, kuomet 18.30 susikaus su Gruzijos komanda. Šį mačą po vakarinės treniruotės Kauno Ąžuolyno parke skubės žiūrėti ir Šakių „Vyčio“ nariai.



Komentarai:

djgaffer
Sutampa nuomonės.Ispanai,prancūzai favoritai,serbai,lietuviai pretendentai į ketvertą.Kroatus dar reikia paminėti,kurie kažkaip pamirštami.Iš tamsių arkliukų be latvių dar juodkalniečius su slovėnais reiktų paminėti.Prie nustebinti galinčių ekipų belgai gerai atrodo.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-31
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.