Krepšininkų pralaimėjimas Izraelyje liko futbolo skandaliuko šešėlyje

2017-09-03 12:10
Nuotr.: Reuters - Scanpix
Nuotr. Reuters - Scanpix

Izraelio vyrų krepšinio rinktinė šeštadienį patyrė antrą nesėkmę Europos čempionate Tel Avive, tačiau šis įvykis šalyje greitai nublanko prieš jo didenybę futbolą. Vėlų šeštadienio vakarą Izraelio rinktinė Haifoje pralaimėjo pasaulio čempionato atrankos mačą Makedonijai 0:1, o rungtynių pabaigą dar aptemdė komandos kapitono išsišokimas.

Izraelis buvo laikomas ryškiu dvikovos su Makedonija favoritu. Pirmąsias tarpusavio rungtynes išvykoje Izraelio futbolininkai buvo laimėję 2:1, o pergalė dabar jiems buvo būtina, norint išsaugoti viltis patekti į pasaulio čempionatą.

Eranas Zahavi, didžiausia Izraelio futbolo žvaigždė ir šios šalies rinktinės kapitonas, prieš dvikovą su Makedonija pasiprašė būti pastumtas iš atakuojančio saugo į puolėjo poziciją. Treneris sutiko, tačiau toks pakeitimas nedavė jokios naudos, kai šeimininkai ne tik neįmušė, bet ir praleido įvartį 73-ąją mačo minutę.

Dvikovai einant į pabaigą ir darantis akivaizdu, kad Izraelis pralaimės, sirgaliai nušvilpė savo rinktinės kapitoną. Supykdytas dėl tokio žiūrovų elgesio, Zahavi nusiėmė nuo rankos kapitono raištį ir švystelėjo jį ant žemės. Koks triukšmas kilo po to, nesunku nuspėti.

Toks elgesys supykdė ir fanus, ir šalies futbolo federaciją, kuri iš karto suspendavo Zahavi. Jis praleis artėjančią dvikovą su Italija ir tolimesnė jo ateitis nacionalinėje komandoje lieka neaiški.

Izraelio žiniasklaidoje pranešimai apie šias rungtynes ir Zahavi skandalą į antrą planą nustūmė krepšinį. Izraelio rinktinė šeštadienį 73:88 nusileido Lietuvos krepšininkams ir lieka be pergalių po dviejų čempionato dienų.

Izraelio spaudoje pažymima, kad šios šalies krepšinio rinktinė vis dar turi galimybių prasimušti į kitą etapą, tačiau tam dabar reikia trijų pergalių, o artimiausias mačas – su pralaimėjimų dar nepatyrusia Vokietijos rinktine.



Komentarai:

deivux
kad isvis tuscios arenos per si cempionata...nelabai kam idomus europoje krepsinis
2017-09-04
+1
Atsakyti
321
Taip,kaip ir rankinio,ledo rytulio,tinklinio,zolies riedulio,regbio ir visu kitu sporto šaku...Isitrink tu galva su tuo futbolu! Ira ir kitu sporto šaku. Aš pats futbola megstu,bet dauguma žiuri tik aukščiausia lygi,bobu futbolas ir antros lygos,tik mažai saujaliai idomios. Beja krepšinis, iš komandiniu sporto šaku trečia pasauli pagal populeruma.Taip kad ciiiic obode futbolininke...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-03
+2
Atsakyti
123
nieks no krepsinio ten neziuri tik tam tikra grupe zmoniu ...
2017-09-03
+5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.