Italus bombardavęs Adas Juškevičius: „Buvo mano diena“

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“ iš Tel Avivo (Izraelis)
2017-09-03 21:30

Adas Juškevičius rungtynėse su Italija neatrodė kaip atsarginis įžaidėjas. Krepšininkas pelnė 20 taškų ir taip pakartojo asmeninį rekordą su nacionalinės komandos marškinėliais.

Juškevičius per 22 minutes pataikė visus 4 dvitaškius ir 4 tritaškius iš 6 bandymų ir surinko 14 naudingumo balų.

Po pergalės 78:73 prieš italus Juškevičius pernelyg nesikuklino – tai buvo jo diena.

Foto galerija

„Aš stengiuosi vykdyti savo rolę. Tiesiog šiandien man pasisekė laisvam gauti galimybių atlikti metimus. Atlieku savo rolę, keičiu Mantą Kalnietį, stengiuosi įnešti energijos ir kietai gintis. Mane rado komandos draugai, pastatė užtvaras, o aš visada galiu pataikyti į krepšį. Nesu tas, kuris nepataiko. Gavau metimus ir juos sumečiau, buvo mano diena“, – apie savo pasirodymą kalbėjo Juškevičius.

Lietuvos rinktinė po trejų rungtynių turi dvi pergales. Tokiu pačiu santykiu gali pasigirti ir Italija, kuri pranoko Izraelio ir Ukrainos rinktines.

„Manau, kad Italija yra mūsų pagrindinė konkurentė dėl pirmos vietoje grupėje. Tai buvo labai svarbios rungtynės. Tiek mūsų pasitikėjimo atžvilgiu, tiek ir turnyrinės lentelės. Manau, kad ši pergalė yra labai svarbi.

Svarbiausia, kad laimime kaip komanda. Pradėjome geriau žaisti, o kas liečia mane – aš nuo pirmų rungtynių gerai jaučiuosi. Manau, kad nei komanda, nei aš nesustosiu“, – teigė krepšininkas.

Italija Europos čempionate pergales pasiekė varžovus bombarduodama tritaškiais, o nuo to itin neatsiliko ir šiose rungtynėse – pataikė 11 tolimų šūvių iš 26 (42 proc.). Visgi buvo sustabdytas italų snaiperis Marco Belinelli, kuris pataikė tik 4 dvitaškius iš 10 ir 1 tritaškį iš 3.

„Treneriai akcentavo jų tritaškius. Turbūt matėte Belinelli ir Luigi Datome procentus pirmose rungtynėse. Manau, kad čia buvo komandinis darbas ties Belinelli. Turėjome numušti jų procentus, gerai pasidarbavome su Belinelli ir tai lėmė pergalę“, – džiaugėsi Juškevičius.

20 taškų jis buvo įmetęs ir prieš trejus metus pasaulio čempionate į Pietų Korėjos krepšį.

Rytoj Lietuvos nacionalinė komanda ilsėsis, o antradienį susikaus su Ukrainos rinktine. Mačas vyks 15.45 val.



Komentarai:

Dabar aisku kodel pries metus Adas spjove i snuki patsosui ir atmete pasiulyma zaisti kibiriniame mesle.
2017-09-03
+12
Atsakyti
djgaffer
Patinka Ado užtikrintumas.Jokios baimės,jokios panikos,jokių skubotų metimų.Kamuolį išmeta tada,kada kiti jam puikias progas sukuria ir jis tuo puikiai naudojas.Kartais atrodo,kad jam net į naudą tie atkabinimai nuo rinktinės-2014 m.tapo didžiule staigmena,šiemet vėl.Turbūt stabiliausias mūsų metikas,kuris puikiai viską išpildo.O ir prasiveržti gali.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-03
+4
Atsakyti
SPQR uosto kabancius
Pagarba Ryto mokyklai, kurios deka Adas atsiskleide. Karjeros pradzia zaliame gaidyne jau atrodo kaip slogus prisiminimas ir zaidejas puikiai atsigvaes. Visokie Pangosai, Milakniai, Miciciai ir kitokie pseudo snaiperiai gali tik sleptis.
2017-09-03
-8
Atsakyti
Manau šiomis rungtynėmis Juškevičius galutinai užtildė kritikus o svarbiausia įrodė Adomaičui kad jis vertas būti 12uke. Italai daugiau analizavo lyderius Kuzminską , Mačiulį , Ulanovą , Valančiuną o apie Juškevičiu matyt jie turėjo labai mažai informacijos arba visai nevertino kaip galimo pavojaus . Ojj įsivaizduoju kaip rankomis trina lietkabelis pasistiprinęs tokiu pirkinių .Lietuvos rinktinė tuo ir žavi vakar Ulanovas šiandien Juškevičius rytoj bac Gudaitis ar Gecevičius visi gali išauti. Wiki pergalė belieka nukauti ukrainiečius ir vokiečius ir sekantis etapas valiooo

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-03
+3
Atsakyti
Pagarba Zalgirio mokykla, kuri paklojo pamatus sekmingai Ado karjerai. Du metai visiskame bronziniame gaidyne jau atrodo kaip slogus sapnas ir zaidejas dabar puikiai atsigaves. Pasiseke Lietkabeliui. Visokie karteriai, krameriai su savo pseudo gynybomis gales tik sleptis.
2017-09-03
+6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 5

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.