Dragičius apie fenomenalų Dončičių: „Jis – geriausias, bet vis dar žiūri animacinius serialus“

Vilius Stalgaitis
„BasketNews.lt“ iš Stambulo (Turkija)
2017-09-13 00:42

Tai buvo fantastiškos rungtynės, kuriose susitiko dvi puikiai žaidusios komandos. Ne kiekvieną dieną tai pamatysi, o šiame čempionate – tai apskritai retenybė. Toks susitikimas nepadarytų gėdos nė vienam finalui.

Tačiau viena iš komandų privalėjo palikti pirmenybes. Ta nuskriaustoji – savo žvaigždės Kritapo Porzingio vedama Latvija, Slovėnijai nusileidusi 97:103.

Šis mačas buvo kupinas fenomenalių pasirodymų. Latvijos vedlys Porzingis pelnė 34 taškus, o kitą barikadų pusę į priekį vedė Gorano Dragičiaus ir Luka Dončičiaus tandemas. Šie du vyrukai kartu pelnė 53 taškus. Tai – daugiau nei pusė viso slovėnų kraičio.

Foto galerija

Slovėnijos vunderkindas 18-metis Dončičius itin užtikrintai atrodė susitikimo pabaigoje. Tai Dončičius likus pusketvirtos minutės sviedė tą desperatišką tritaškį (91:83), ir to paties Dončičiaus ranka likus 12 sek. nesudrebėjo prie baudų metimų linijos, įtvirtinant Slovėnijos rinktinės pergalę.

Pavydėtinas šaltakraujiškumas.

„Aš jo kambario draugas, taigi galiu pasakyti, kad jis vis dar elgiasi kaip vaikas. Luka vis dar žiūri animacinius serialus“, – apie komandos bičiulį spaudos konferencijoje po rungtynių sakė Dragičius.

Tačiau netrukus ilgametis NBA ir Slovėnijos rinktinės žaidėjas surimtėjo. 

„Štai, kodėl jis yra geriausias savo amžiaus Europos žaidėjas. Na, net ne savo amžiaus, galbūt 18-25 metų kategorijoje. Jam tik 18, bet jis labai ramus ir visada sugeba save kontroliuoti. Jis yra didis talentas ir esame laimingi, kad jį turime. Luka – tiesiog neįtikėtinas“, – liaupsių Dončičiui negailėjo Dragičius.

Pagyrų nusipelnė ir pats Dragičius. Jis slovėnams įkratė 26 taškus (7/10 dvit., 2/5 trit., 6/7 baud. met.), atkovojo 6 kamuolius ir suskirstė 8 rezultatyvius perdavimus. Nepaisant to, apie save vienas slovėnų lyderių daug nekalbėjo.

„Esu laimingas už savo šalį, trenerius ir žaidėjus, bet noriu pasveikinti ir Latviją. Tai yra puiki komanda, kuri parodė, kad gali grįžti į rungtynes. Nebuvo lengva, aikštėje vyko daug fizinė kovos. Dabar turime 2 laisvas dienas ir susikausime su ispanais. Nebus lengva, bet jei nori laimėti medalius, turi nugalėti geriausią komandą“, – rėžė Dragičius.

Tai buvo vienos retesnių šių metų pirmenybių atkrintamųjų rungtynių, kuriose Sinano Erdemo arenoje vyravo triukšminga atmosfera.

Vien ko verti emocingi Dragičiaus riksmai ketvirtojo kėlinio pabaigoje gausiai Slovėnijos rinktinės sirgalių tribūnai ar nugalėtojų džiaugsmo šokis arenoje, kurioje pergalės garsai skambėjo slovėniškais ritmais.

Šie metai yra paskutiniai, kai Dragičius gali tuo mėgautis būdamas rinktinės žaidėju. Kiek anksčiau gynėjas buvo teigęs, kad po šio čempionato jis baigs karjerą rinktinėje. Savo žodžių jis neišsigynė ir po tokių beprotiškų rungtynių.

Tiesa, prieš palikdamas nacionalinę ekipą Dragičius trokšta įgyvendinti vieną tikslą.

„Noriu laimėti medalį ir išeiti. Man jau 32-eji, o kai FIBA pakeitė visą sistemą, žaidžiant NBA, man būtų sunku būti su rinktine. Manau, dabar yra tinkamas laikas kabinti rinktinės sportbačius ant vinies. Pasiilgsiu šios komandos, bet manau, kad dabar yra tinkamiausias laikas kažką nuveikti ir pasitraukti. 10 metų su šia komanda… Ši rinktinė dar jauna, jai reikia tobulėti, augti. Ateityje tai bus bauginanti komanda. Atidaviau viską, noriu išeiti su medaliu“, – sakė Majamio „Heat“ gynėjas.

Tuo metu, kai Slovėnija skendo euforijoje, Latvijos rinktinės žaidėjai neslėpė nusivylimo. 

Keturios pergalės grupių etape ir aštuntfinalyje sutraiškyta Juodkalnija latviams įpūtė seniai regėto optimizmo. Ši šalis Eurobasket pusfinalyje nebuvo jau 78-erius metus, tačiau panašu, kad laukimas prasitęs dar mažiausiai ketveriems metams.

Tačiau latvių strategas Ainars Bagatskis guodžia save – čempionatas paliekamas reto grožio kovoje. Tiesa, specialistas įgėlė varžovams.

„Krepšinyje esu visą savo gyvenimą, bet niekada nemačiau tokios vaidybos, tai buvo tobula. Ruošėmės slovėnams, žinojome, kad į juos negalima reaguoti, jie žaidžia gerą krepšinį, bet ši komanda tokius dalykus daro labai gerai. Jie atkovojo 41 kamuolį ir mes vis dar buvome rungtynėse.

Bet vienas atkovotas kamuolys, vienas geras epizodas gynyboje, gal vienas suvaidintas epizodas būtų pakeitę rungtynes. Nepamirškime ir to, kad Dončičius pataikė kelis beprotiškus metimus. Ir tai nulėmė rungtynes“, – kalbėjo Bagatskis.



Komentarai:

to Jonas
ir ta... kad tu debils koncints esi
2017-09-13
+6
Atsakyti
Jonas
Man 32 ir kartais taip pat pasiziuriu animacinius filmukus su vaiku ir ka:D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-13
+7
Atsakyti
control
palyginimui slovėnų ir latvių žaidimas su mūsų žaidimu - pisk nx adomaiti
2017-09-13
-18
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.