LKL teisėjams – nauji iššūkiai nuo sezono pradžios

2017-09-13 14:10
Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr. Fotodiena.lt

Naują LKL sezoną pasitinka 20 teisėjų ir jų darbą vertinsiantys 8 inspektoriai, visi jie išlaikė egzaminus ir dirbs per jubiliejinį, 25-ąjį LKL sezoną.

Šiemet teisėjų laukia nauji iššūkiai – keičiasi žingsnių taisyklė. Prie naujovių priprasti turės ir krepšininkai, ir žiūrovai.

Pasikeitimai buvo svarbiausias klausimas praėjusį savaitgalį Druskininkuose vykusiame teisėjų ir inspektorių seminare.

„Nauja žingsnių taisyklė suteiks laisvės ir daugiau galimybių puolėjams, – pripažino LKL teisėjų direktorius Algimantas Pavilonis. – Nebebus ginčų dėl situacijų, kurios buvo gražios akiai, bet pažeisdavo taisykles.“

Be to, naują sezoną teisėjai kreips didesnį dėmesį į nesportines pražangas.

„Visuose turnyruose trūksta nuoseklumo, ir nors teoriškai nesportinių pražangų traktavimas buvo apibrėžtas, praktikoje nebuvo vienodai taikoma, – teigė Pavilonis. – Sankcijos dabar bus griežtesnės ir nesportine pražanga bus baudžiamos greitos atakos, taip pat visi ne krepšinio veiksmai, kai bandoma žaisti ne į kamuolį.“

Teisėjai naujovių buvo mokomi pagal parengtus vaizdo įrašus. Visa pavyzdinė medžiaga buvo pateikta ir LKL klubų treneriams.

LKL teisėjų seminare savaitgalį dalyvavo 19 arbitrų. Nebuvo vienintelio Tomo Jasevičiaus – geriausias šalies teisėjas dirba Europos čempionate ir anksčiau nei kiti LKL teisėjai išlaikė fizinio parengimo ir teorijos egzaminus.

Šiemet LKL debiutuos naujas veidas – 29 metų Olegas Barkovskis. Jis pernai tapo geriausiu teisėju Nacionalinėje krepšinio lygoje ir gerai užsirekomendavo LKL organizuojamoje ikisezoninėje stovykloje.

LKL sezono atidarymo rungtynės – jau kitą antradienį Panevėžyje. Pirmas rungtynes žais „Lietkabelis“ ir Utenos „Juventus“.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.