Istorinė slovėnų naktis: liaupsės Dončičiui ir pasitikėjimas savimi

Vilius Stalgaitis
„BasketNews.lt“ iš Stambulo (Turkija)
2017-09-15 00:24

Luka Dončičius dar nenuaidėjus pusfinalio pabaigą skelbiančiai sirenai emocingai apsikabino su visais komandos draugais. Netrukus jis patraukė prie Slovėnijos rinktinės sirgalių jūros ir galingu riaumojimu išrėkė visas savo emocijas. Tas vyrukas pusfinalyje prieš galingąją Ispanijos rinktinę buvo per žingsnį nuo trigubo dublio, o svarbiausai – Slovėnija ką tik žengė į Eurobasket finalą.

Aštuoniolikmetis Slovėnijos vunderkindas ir vėl buvo magiškas. Jis per 36 minutes pelnė 11 taškų (1/3 dvit., 2/7 trit., 3/4 baud. met.), atkovojo 12 kamuolių bei atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

Slovėnijai tai istorinė naktis. Pasibaigus rungtynėms, vėliavomis apsimuturiavę Igorio Kokoškovo auklėtiniai susikibę kėlė rankas į viršų prieš gausiai susirinkusius Slovėnijos sirgalius. Tarp jų buvo ir Dončičius, kuris neslėpdamas emocijų mėgavosi šlovės akimirka.

Foto galerija

Nenuostabu, kad spaudos konferencijoje po rungtynių treneris Kokoškovas sulaukė klausimų apie Slovėnijos deimantą. Specialistas nepasikuklino pareikšti savo nuomonės ir dėl jo ateities.

„Viskas priklauso nuo jo. Luka yra talentingas ir turi potencialą, to iš jo neatimsi. Luka yra kūrėjas, jis supranta žaidimą ir yra kovotojas, bebaimis. Viskas priklauso tik nuo jo. Svarbu, kur jis nori būti. Jei jis išsikels tikslą būti geriausiu, Luka turi šansų juo būti ir nuveikti šį tą ypatingo. Bet jis turi mokytis, kaip reikia būti geriausiu. 

Goranas yra toks, bet jis taip pat mokėsi. Dragičius NBA buvo tik atvykęs svetimšalis vyrukas, bet šalia savęs turėjo tokį žmogų kaip Steve’as Nashas. Dabar Luka turi Goraną. Tai identiškos situacijos. Svarbu, kad būdamas NBA, jis būtų organizacijoje, kuriai rūpi jaunimas, tam reikia ir sėkmės, bet viskas priklauso nuo jo“, – auklėtiniui pagyrų negailėjo Kokoškovas.

Šiandien puikiai veikė ne tik Dončičiaus, bet ir Dragičiaus faktorius. 32-ejų metų Slovėnijos rinktinės vedlys pelnė 15 taškų (3/10 dvit., 3/5 trit., 0/1 baud. met.) ir kartu su Anthony Randolphu buvo rezultatyviausi slovėnų gretose.

Į uraganišką Slovėnijos puolimą jis įnešė itin didelį indėlį. 92 taškai Europos čempionams yra puikus pasiekimas. 

„Prieš rungtynes netikėjau, kad gali būti mačas, kuriame mes surinksime 92 taškus. Juk Ispanija yra gera komanda. Žinote, kai pasitiki savimi, gali pataikyti ir tokius metimus, kurių paprastai nepataikai. Svarbiausia, kad mūsų strategija buvo gera. Rungtynėms prieš superkomandą treneriai paruošė nuostabų planą“, – pasakojo Dragičius.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.