Iš sosto išversti ispanai nukėlė kepures: „Reikia pripažinti, kai varžovai sužaidžia geriau“

Vilius Stalgaitis
„BasketNews.lt“ iš Stambulo (Turkija)
2017-09-15 00:49

Ispanija nuščiuvusi. Didžiausia pastarojo dešimtmečio Europos krepšinio jėga ketvirtadienio vakarą baigė savo žygį link Senojo žemyno čempionų titulo.

Pusfinalio akistatoje su Slovėnija ispanai visiškai subyrėjo. Desperatiškas puolimas, padrika gynyba, beprasmiški ginčai su arbitrais… Liūdną ispanų paveikslą puikiai iliustravo epizodas ketvirtojo kėlinio pabaigoje, kai Ispanijos krepšinio ikona Pau Gasolis dar mėgino sužaisti nugara į krepšį, tačiau jo bandymą gelbėti „La Roja“ perimdamas kamuolį sužlugdė Gašperas Vidmaras.

Karalius mirė, tegyvuoja karalius. Ispanai po rungtynių pripažino slovėnų viršenybę.

Foto galerija

„Tai yra sunkus pralaimėjimas, bet slovėnai sužaidė labai geras rungtynes, atakavo krepšį labai geru procentu ir sumetė viską. Sudėtingu metu jie pataikė labai daug metimų. Mes bandėme atsakyti, bet nepataikėme taip gerai, kaip jie. Taip pat darėme ir klaidų, jų buvo per daug. Dabar reikia atsitiesti, laukia kova dėl bronzos.

Man nebus keista žaisti dėl bronzos. Reikia prisiminti, kad žaidžiau jau 5 Eurobasket finaluose ir turiu 3 aukso medalius. Pernykštė bronza Rio de Žaneire taip pat daug pasako. Šįmet mes vėl tarp keturių stipriausių ir turime pasiruošti kovai dėl dar vieno medalio. Nesvarbu, kas atsitiks, noriu visuomet mėgautis žaidimu ir laimėti medalį. Tai vienintelis mano planas“, – po rungtynių kalbėjo Gasolis.

Ispanai šį vakarą liko stovėti išskėstomis rankomis, kai įsikarščiavę Slovėnijos rinktinės krepšininkai vieną po kito svaidė tritaškius. 14 tolimų metimų iš 25, kuomet nukarūnuoti Europos čempionai pataikė tik 7 iš 27.

Slovėnijai veikė ir gynybiniai planai. Pavyzdžiui, Igorio Kokoškovo auklėtiniai prie tritaškio linijos beveik nedengė Ricky Rubio, šis išmetė 6 tritaškius iš patogių situacijų, tačiau tikslą pasiekė tik vienas iš jų.

Ispanai liko nuleistomis galvomis. Dabar jų horizonte – šansas pasitenkinti bronzos medaliais.

„Susitiko dvi komandos, kurios buvo be pralaimėjimų ir slovėnai sužaidė išties geras rungtynes. Bet tritaškių pataikymas buvo pernelyg skirtingas, sutikome ir geriausią gynybą šiame čempionate. Padarėme daug klaidų, ginantis prieš jų žaidimą du prieš du. 

Slovėnai taip pat rado daug laisvų metimų ir už tai mus baudė. Pataikė daug sunkių metimų paskutinėmis atakos akimirkomis, o po tokių dūrių atsitiesti yra labai sunku. Bandėme žaisti arčiau krepšio, bet trečiajame kėlinyje tiesiog supanikavome dėl ankstyvo deficito. Skubėjome ir atakas baigdavome neparuoštai, per anksti. Viską reikėjo daryti kantriau ir šaltakraujiškiau.

Bet kokiu atveju, atvykome laimėti medalius, mūsų tikslas išlieka aiškus – turime dar vieną šovinį. Toks jau yra sportas. Reikia pripažinti, kai kas nors sužaidžia geriau nei tu“, – sakė Ispanijos rinktinės vairininkas Sergio Scariolo.



Komentarai:

Joo
Patinka ispanų pozicija po pralaimėjimo. Jokio atgailavimo, keliaklupsčiavimo prieš fanus, galvų barstymosi pelenais. Neapsigynėm, jie buvo stripresni, ką padarysi, kovosim toliau. Profesionalų požiūris. Jautruoliams sporte - ne vieta.
2017-09-15
-6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.