Ne pajėgiausios sudėties startavęs „Neptūnas“ sezono starte nugalėjo „Šiaulius“

2017-09-21 18:00
Nuotr.: Fotodiena.lt

Kazys Maksvytis sėkmingai sugrįžo prie Klaipėdos „Neptūno“ (1-0) komandos vairo oficialiose rungtynėse. Uostamiesčio krepšininkai pirmosiose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse svečiuose 82:73 (22:22, 21:10, 18:18, 21:23) nugalėjo „Šiaulių“ (0-1) krepšininkus.

Mačą ekipos pradėjo audringu puolimu ir per pirmąsias 10 minučių aiškaus lyderio neišryškėjo. Visgi vaizdas visiškai apsivertė antrajame ketvirtyje, kuomet jį klaipėdiečiai laimėjo 21:10 ir susikrovė dviženklę persvarą (43:32).

Po pertraukos „Neptūnas“ nuolat laikė saugų pranašumą, tačiau ketvirtojo kėlinio viduryje Donatas Sabeckis pelnė du taškus su pražanga ir skirtumas sumažėjo iki 60:70. Visgi į tai svečiai atsakė spurtu 10:4 ir mačo nugalėtojas tapo aiškus.

„Šiauliams“ pergalės iškovoti nepadėjo ir laimėta kova dėl atšokusių kamuolių (34:30). Labiausiai koją Antano Sireikos auklėtiniams kišo klaidos (20:9).

„Šiaulių“ komandoje sėkmingai debiutavo amerikietis Nicholas Zeisloftas, kuris per 32 minutes pelnė 20 taškų ir surinkęs 19 naudingumo balų buvo geriausias savo komandoje.

Visgi visiškai priešingai mačas susiklostė kitam amerikiečiui Omarui Prewittui, kuris per puspenktos minutės prametė dvitaškį, tritaškį, kartą suklydo, 3 kartus prasižengė ir surinko minus 7 naudingumo balus.

„Neptūnas“ šiame mače vertėsi be Tomo Delininkaičio ir nugaros skausmus jaučiančio Mindaugo Kačino.

„Šiauliai“: Nicholas Zeisloftas 20, Donatas Sabeckis 12, Ignas Vaitkus 11, Arminas Urbutis 8.

„Neptūnas“: Renaldas Seibutis 17, Juanas Palaciosas ir Edgaras Želionis po 15, Mindaugas Girdžiūnas 12 (7 rez. perd.), Simas Galdikas 11.



Komentarai:

djgaffer
Neblogai Šiauliai sukovojo.Tas Zeisloftas puikiai įsiliejo ir bus lyderis,o vat Prewittas prastokai.Jau tada Myersą galėjo pasilikti vietoj jo.Neptūne vėl žiba Seibutis.Visai kitos užduotys jam čia skiriamos,daug laisvės puolime ir jis tuo naudojasi.Palaciosas taip pat įrodinėja,kad temps komandą.Bet pralaimėta kova dėl kamuolių tik parodė,kad Neptūno priekis vėl silpnas.Grįžus Kačinui,gal situacija pagerės.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-22
+2
Atsakyti
Aiškiaregis
NUOMONĖ: apgailėtinai atrodė abi komandos. Neptūnas vargu ar iškovos medalius, Šiauliai sunkiai kovos dėl 9 vietos. Tokia lietuviško krepšinio tikrovė- pervertinti jauni žaidėjai važiuoja į užsienį šildyti suoliukų ir padavinėti rankšluosčių, o visokie girdžiūnai, šarakauskai, seibučiai ,,tampa" ,,žvaigždėmis".... Šių ,,komandų" laukia nyki ateitis.
2017-09-22
-3
Atsakyti
to arturas97
Kas is to kad RINKO?:DDD Jeigu praeita sezona Madgenas tiek rinko tai ir siemet tiek rinks? Nepastebejai kad visi kas tik ateina i tavo degradavusia komanda taip iskart statistika krenta? Manai Lukauskis taip zais kaip praeitame sezone? O Lietkabelyje senis Lavrikas ir toliau varo. Pirmos rungtynes iskart primine ta Broli, kuris isniekino tavo gudaiti lkl pusfinalyje. Atsirado Cepukaitis, liko tie patys Leonavicius is Skucas, kuris pasityciojo is gordono kai tas durnelis draskesi ir vaidino zveri. Tarolis zaidzia vis geriau. Ado sugebejimus mateme rinktineje. Latvis labai neblogas. Taip kad gali eilini syki nurasineti kai paskui vel sedesi apsimyzes.
2017-09-22
+1
Atsakyti
Tas tavo nusenes madgen top16 etape po 17 tadku rinko o eurocup visa sezona po 14.

Kalbant spie kabeli nematau ten nieko gero pas juos, cepukaitis ir brolis dar puse velnio nos prie tokio ryto tempo brokis nepajudes.

Neptunas siemet kurkas pajegesnis uz kabeli

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-22
+2
Atsakyti
styxas
Neuzmirskime kad be Lavriko Lietkabelyje yra Cepukaitis apie kuri arturiukas spango neva nenori nuvilti Lietkabelio fanu ir cepukaitis eis i tokia meslo kruva kaip rytas:DDD Cepukaitis niekur neis is Lietkabelio, o ir toliau dusins bronzine siuksle nes jau praeitame sezone puikiai pasirode su utena. Dar yra latvis peineris, kuris jau pirmoje rungtynes irode kad bus neprastas pirkinys, Leonavicius, Wiljamsas, kuris per paskutini lkl pusfinali vare i nevilti laikrascio lavonus. Be Madgeno bei nusenusio Lukauskio, kuri kazkada isniekino Ewingas, Lietkabelis subure tikrai neprasta komanda, o svarbiausia kad islaike visa kruva tu paciu lietuviu, kurie jau zino dvesiancios raudonskudurines kibiro siuksles kvapa agonijoje.
2017-09-22
-10
Atsakyti
Kvaila antraštė
Ne stipriausios sudeties:))) Atrodo kad Neptunas žaidė be trijiu Lietuvos rinktines žaideju,vieno Ispanijos rinktines žaidejo,ir nespejusio iš Amerikos prisujungt buvusio NBA žaidėjo...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-22
+1
Atsakyti
to arturas97
Durneli, dar paziuresim kaip finalai grys i Vilniu. Praeita sezona irgi dziaugeisi kad pusfinalyje gavote Panevezio veteranus, o jie isniekino per visus galus. Maskvytis zino ka daro ir siemet ta pati padarys kai tik sustyguos Neptuna. Lietkabelis nei kiek nesusilpnejo, Lavrikas vel lyderis, prisijunge Adas, Tarolis siaucia, o kai dar prisijungs jusu siaubas Skucas tai jus vel apsimyzite. Pasidziauk niekam verta Garasto taure. Cia bus jusu vienintelis titulas per paskutinius du sezonus.
2017-09-22
+3
Atsakyti
Isejus is neptuno didziausiam ryto siaubui- ewingui, neptunas rytui nebekonkurentas, ta pamatem kai rytas be centro labai lengvai sutvarke neptuna garasto taures finale. Lietkabelis dar zemiau neptuno lygio, tad finalai grizta i vilniu
2017-09-21
+16
Atsakyti
styxasArturiukas per tiek metu niekaip neisisamonina kodel visokie seibuciai, kavaliauskai nieko su raudonskuduriniais nepasieke, o su Zalgiriu abu sedejo su aukso ziedais. Durnelis vis dar bando lyginti savo nevykusia komanda su Zalgiriu. Galima prisiminti kiek jo sudrytis lkl zvaigzdziu is kitu komandu susirinkdavo, kurios paskui nepasiteisindavo ir sudryciui tik belikdavo ismesti.


As nesuprantu kodel zalfaniai akcentuoja, akd kevalas seibutis su rytu nieko nepasieke o zaliais tapo LKL cempionais, toks ispudis kad siu dvieju zaideju deka zali tapo LKL cempionais. Sie du zaidejai endare jokios itakos akd zali taptu cempionai, o net galbut trukde. Tad jie kitu deka tapo LKL cempionais, jei ne kiti tai ir sedetu be aukso.
2017-09-21
-1
Atsakyti
Neptuno sudetis "ant popieriaus" atrodo labai kukliai. Dar klausimas, ar Utena ne stipresne. As jau nekalbu apie Lietkabeli, LRyta ir Zalgiri. Zinoma, didziausias Neptuno pranasumas - puikus treneris.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-21
-16
Atsakyti
Pack
Juokingiausia kad kai Seibutis su Kevalu buvo raudonskuduriniuose tai jie Zalgiriui pralosdavo, o kai tik perejo i Zalgiri tai iskart budavo garantuoti lkl aukso ziedai. Su Songaila lygiai tas pats. Songaila net uz zymiai mazesne alga perejo i Zalgiri kad bent jau i karjeros gala pagaliau tapti LKL cempionu nes suprato kad su rytu nieko nepasieksi. Juokingiausia kad Gudaitis buvo Zalgiryje LKL cempionu, o perejes i raudona kibirine siuksle degradavo NET iki dvieju bronzu paeiliui:D Neveltui jau po pirmojo tragisko sezono prasesi atgal i Zalgiri, bet Jankunas su Javtoku kaip komandos senbuviai nenorejo tokios siuksles atgal. Tam beliko sedeti ryte ir vel sezono pabaigoje verkti pries suduzusios bronzines geldos:DD Dabar gali dziaugtis pagaliau pabeges i armani. Neveltui dar vasara savo interviu piktinosi klubo vadovu veiksmais, o dabar net italu ziniasklaidoje pasakoja kad du metus sedejo desperacijoje nes buvo zemo lygio klube is kurio vos istruko:DDDDDD
2017-09-21
+3
Atsakyti
jo
o arturas97 vis dar nusodintas, kur jis yra vienas pats zino :)

(Seibutis buvo emovcinis lyderis Zalgiryje, tik kazkodel taiklumas slubavo. Ryte tap pat, tik todel ir pralose rytas ta pusfinali pries 3 metus)
2017-09-21
-8
Atsakyti
styxas
Arturiukas per tiek metu niekaip neisisamonina kodel visokie seibuciai, kavaliauskai nieko su raudonskuduriniais nepasieke, o su Zalgiriu abu sedejo su aukso ziedais. Durnelis vis dar bando lyginti savo nevykusia komanda su Zalgiriu. Galima prisiminti kiek jo sudrytis lkl zvaigzdziu is kitu komandu susirinkdavo, kurios paskui nepasiteisindavo ir sudryciui tik belikdavo ismesti.
2017-09-21
+7
Atsakyti
to arturas97
Durneli, tai tau ir sakoma kad tavo raudonas sudas bei Neptunas netraukia Zalgirio lygio. Kevalas pereitu i Neptuna ir ten butu lyderis nes Neptunas yra ZYMIAI zemesnio lygio nei Zalgiris. Tavo laikrascio parodija persikeltu i zemesnio lygio fiba taure tai gal bent ta taure laimetu nes Eurocupas akivaizdziai per aukstas lygis tavo klubeliui. Suvoki kas yra lygiu skirtumai ar cia ir toliau dauzysi galva i siena, kvaily?
2017-09-21
+5
Atsakyti
Anonimas
tai kada naujokas pg neptuno bus? ar nebus jau isvis?
2017-09-21
-5
Atsakyti
Egzpertas
arturiukui vis dar atrodo kad jo bronzinis raudono skuduro mirstantis projektas yra tokio pacio lygio kaip Zalgiris, todel ir Seibutis su Kevalu turejo ten irgi spindeti:DD
2017-09-21
-5
Atsakyti
to arturas97Nekartok tu paciu kliedesiu. Zalgiris yra zymiai aukstesnio lygio nei Neptunas ar rytas. Viska pasako kad tik su Zalgiriu Seibuciui pasiseke laimeti aukso ziedus ko su rytu buvo misija neimanoma. Beje tas pats liecia ir Kavaliauska. Tokie zaidejai tegul aplamai dziaugiasi kad Zalgiris jiems dave sansa.


Apie kavaliauska kaip ir seibuti, ryte zybejo, o zalgiruje kebvaas kraupiau nei seibutis atrodo, uztektu kevalui pereiti i kita sistema kad ir neptuna tai vel zydetu ryskiausiom spalvom
2017-09-21
-23
Atsakyti
15 min
zalgiris nepasiduoda zaideju lietuvos rinktinei per langus neduos
2017-09-21
+1
Atsakyti
maksvytis
O beto nebuvo delininkaicio tai daugiau ir zaide seibutis

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-21
Atsakyti
Šiauliai
Antanai mes lauk nevykėli pauliukėną nuo praito sezono kvapą gadina

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-21
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 50

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.