Bagatskis savo noru traukiasi iš Latvijos rinktinės

2017-09-22 14:21
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr. Fotodiena.lt/M.Baranauskas

Latvijos rinktinę antrame Europos čempionate iš eilės tarp aštuonių geriausių atvedęs Ainaras Bagatskis palieka vyriausiojo trenerio postą. Nors Europos čempionato pabaigoje šalies krepšinio federacija ir specialistas buvo susitarę dėl bendradarbiavimo pratęsimo, 50-metis strategas nusprendė trauktis savo noru.

„Dėkoju už galimybę pradėti darbą su šia komanda prieš aštuonerius metus. Kiekviename turnyre mes žengėme žingsnį į priekį, tačiau šis buvo sunkiausias.

Atsižvelgiant į visus privalumus ir trūkumus, nusprendžiau tęsti karjerą klubiniame krepšinyje. Federacijai paaiškinau, jog nebenoriu tęsti darbo rinktinėje. Atranka į pasaulio čempionatą vyks pagal naują sistemą, dėl kurios daugiau nebebus galima suderinti darbo rinktinėje ir klube“, – dėstė latvis.

Jo treniruojama šalies nacionalinė komanda su superžvaigžde Kristapu Porzingiu priešakyje šiemet nužygiavo iki ketvirtfinalio etapo, kuriame nusileido vėliau čempionate tapusiai Slovėnijai. Galutinėje rinktinių rikiuotėje Latvija liko penkta.

Šis rezultatas – geriausias nuo 1939 metų Europos čempionato Lietuvoje, kada lietuviams pralaimėję latviai pasidabino bronza.

Atsisakęs vietos rinktinėje, Bagatskis kol kas lieka be darbo. Praėjusių metų gruodį jis stojo prie Tel Avivo „Maccabi“ komandos vairo, kurį paskui apleido gegužės viduryje.



Komentarai:

djgaffer
Nieko kito ir būti negalėjo.Per tuos FIBA langus jau ne vienas treneris pasitraukė.Sunku juk suderinti darbą rinktinėje ir klube.Teisingas Bagatskio žingsnis,o klubą tikrai ras,nes su rinktine puikiai pasirodė.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-22
+11
Atsakyti
pasiskaityk nuo tuuu metu 39 nebuvo niekada aukstesnes vietos uzeme :) ismok skaityti nuosekliai
2017-09-22
-3
Atsakyti
1939 ne bronza, o sidabru, o tada kur dingo pirmasis Europos cempionatas 1935 Sveicarijoje Zeneva, kur Latvija tapo pirmaisiais Europos cempionais...
2017-09-22
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.