Šarūnas Jasikevičius apie vangią mačo pradžią: „Eurolygoje tai gali brangiai kainuoti“

Vilius Stalgaitis
„BasketNews.lt“ žurnalistas
2017-09-25 21:22

Kauno „Žalgiris“ įspūdingai pradėjo Lietuvos krepšinio lygos (Betsafe-LKL) kovas savoje arenoje. Daugkartiniai Lietuvos čempionai namuose 106:64 sutriuškino Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandą.

Visgi po rungtynių bendraudamas su žiniasklaidos atstovais Šarūnas Jasikevičius turėjo nemažai priekaištų savo komandos žaidėjams. Daugiausiai pylos kliuvo už pirmąją mačo dalį.

„Pastaruoju metu mes labai prastai pradedame rungtynes, o vėliau įsivažiuojame. Nesame labai geroje situacijoje, nes atrodo, kad kiekvieną dieną gauname po naują žaidėją ir reikia juos integruoti, išaiškinti kaip žaidžiame. Laikas mus spaudžia, norime gerinti žaidimą. Dar laukia labai daug darbo.

Reikia suprasti, kad tai pirmos rungtynės namų arenoje. Stengiuosi, kad žaistų visi. Turime daug naujų žaidėjų, galbūt tai išmuša iš ritmo. Buvo momentų, kur man nepatiko, kuomet bandėme žaisti padriką krepšinį. Suprantu, kad žaidėjams yra sunku, tačiau turime dirbti. Kitos rungtynės (ketvirtadienį su Klaipėdos „Neptūnu“) bus labiausiai rimtos LKL čempionate“, – pasakojo strategas.

Visgi Jasikevičių džiugino komandinis žaidimas, kuomet jo auklėtiniai padarė 32 rezultatyvius perdavimus, taip užfiksuodami geriausią šio sezono rezultatą.

„Antroje pusėje puolėme gerai, nes apsigynėme. Gerai dalinomės kamuoliu. Mūsų įžaidėjai labai gerai ardė gynybą. Galbūt „Pieno žvaigždės“ šiek tiek pavargo, o čia mes turime pliusą su savo didesne rotacija. Bet tiek Londone, tiek šiandien rungtynes pradėjome prastai, o Eurolygoje tai gali brangiai kainuoti“, – mintimis dalijosi Jasikevičius.

„Žalgirio“ komandoje debiutavo Vasilje Micičius, kuris mačą iš karto pradėjo starto penkete. Serbas per 21 minutę pelnė 5 taškus (2/5 dvit., 0/1 trit., 1/2 baud. met.), atkovojo 5 kamuolius, atliko 7 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 1 pražangą, 3 sykius prasižengė, 3 kartus suklydo ir surinko 4 naudingumo balus.

„Micičiaus žaidimo vertinti negalime, nes čia tik pirmos rungtynes, bet žiūrint į skaičius rungtynių protokole matome, kad jis geras žaidėjas. Apskritai mūsų sezonas priklausys nuo to, kaip visi žaidėjai supras detalių svarbą ir smulkmenas. Mūsų laukia ilgas darbas. Žaidėjai, kurie mūsų sistemoje yra ilgiau, žino smulkias detales, o kitus reikės pratinti, kaip ir darome kasmet“, – apie naująjį pirkinį kalbėjo Jasikevičius.

Šiose rungtynėse „Žalgiriui“ negalėjo padėti Londone traumą patyręs Paulius Valinskas. Pasak Jasikevičiaus, jaunojo gynėjo trauma nėra rimta.

„Valinsko trauma neatrodo rimta. Vakar jis jau sportavo su komanda, tačiau antroje treniruotės pusėje jam pradėjo skaudėti. Ar jis žais su „Neptūnu“, dar nežinau“, – kalbėjo strategas.



Komentarai:

zalgiris
na cia bus svarbus musis kova zalgiriui su neptunu isbandymas rimtas reikes jau cia norint laimet gerai pradet gera pradzia
2017-09-26
-7
Atsakyti
djgaffer
Pradžia gana sunkoka buvo,nes ta kelionė į Londoną gal kiek paveikė.Plius pirmos rungtynės,tai ir jauduliukas buvo prieš savus sirgalius.Bet svarbu galutinis rezultatas,o jis yra daugiau,nei įtikinantis.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-26
-2
Atsakyti
Jasikevičius kaip visada šneka karingai bet realybė deja kitokia . Sudėtis klaiki vargu ar pavyks bent 7 pergales iškovoti . Komanda nukraujavo nėra lyderių. Jankūnas maldauja poilsio o jaunimas vis perpektyvoje

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-26
Atsakyti
Kur pydero ir kurwos spermos produktai dilmah, arturas97 ir bid_daddy? verkia kruvinom asarom zinodami koks siaubas laukia mylimo ryto? :D
2017-09-26
+6
Atsakyti
Antanai
Galva išsugydik ir nerašynėk nesamoniu net skaityti baisu tavo komentus

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-26
+7
Atsakyti
antanas
Bet saras koks susibaiges. Stai prie ko priveda besaikis snapso gerimas
2017-09-25
-5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 6

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.