Šaro liaupsintas „Žalgirio“ talentas: „Turiu įrodyti galintis atimti kitų minutes“

Vilius Stalgaitis
„BasketNews.lt“
2017-09-27 12:08
Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Lukoševičius

Sezonas, žadantis permainas. Ko gero taip galima apibūdinti iššūkius, kurie naujajame sezone laukia 21-erių metų Kauno „Žalgirio“ gynėjo Pauliaus Valinsko. Antrą sezoną Lietuvos čempionų gretose pradedantis kaunietis Šarūno Jasikevičiaus rotacijoje šįkart tikisi tapti gerokai reikšmingesne detale.

Praėjusį sezoną „Vale“ komandos draugų vadinamas krepšininkas užėmė minučių medžiotojo vaidmenį. 191 cm ūgio gynėjas buvo tas, kuris savo šansų tykodavo LKL pirmenybių kovose, o pasirodymai Eurolygoje (5) jam buvo tikra retenybė.

Vis dėlto, naują sezoną Valinskas pasitinka kardinaliai pasikeitusiomis nuotaikomis.

Paulius Valinskas

Paulius  Valinskas
Paulius  Valinskas
MIN: 21.72
PTS: 16 (87.5%)
REB: 5
AS: 0
ST: 1
BS: 0
TO: 0
GM: 1

Kontrolinėse rungtynėse Šarūnas Jasikevičius, rotuodamas savo auklėtinius, dažnai atsisukdavo į Valinską, o šis Šaro pasitikėjimą, panašu, pateisino. „Žalgirio“ pasirodymus kontrolinėse rungtynėse sekę sirgaliai, ko gero, ne kartą kilstelėjo antakius, po beveik visų rungtynių Valinską išvydę tarp komandos rezultatyviųjų žaidėjų.

Šansai pasireikšti jam nedingo net ir oficialaus sezono starte, kai pirmose Betsafe-LKL rungtynėse gynėjas Alytuje pasirodė „Žalgirio“ startiniame penkete. Ir tai nebuvo tiesiog pasirodymas. Valinskas prieš savaitę „Dzūkijai“ per 22 minutes spėjo įkratyti 16 taškų (1/1 dvit., 4/5 trit., 2/2 baud. met.), atkovoti 5 kamuolius ir surinkti 23 naudingumo balus.

„Vasarą jis pasidarbavo iš širdies, išsigydė savo traumas ir jau pernai matėsi, kad jis gali mums padėti. Stengsimės dar labiau jį integruoti į komandą ir, jeigu jis taip ir toliau žais, ieškosime jam kuo daugiau minučių“, – po tų rungtynių auklėtinį vertino Jasikevičius.

Praėjusį sezoną Valinskas buvo tas, kuris po Eurolygos rungtynių tyliai sėdėjo su mobiliuoju telefonu rankose, kol komandos draugai dalijo interviu. Visgi Jasikevičius pasiuntė aiškią žinią, kad ši pernykštė tendencija šįmet gali pasikeisti.

Beje, Šaro atsakymas apie sunkų Valinsko darbą nebuvo atsitiktinis. Pats krepšininkas pripažįsta, kad vasarą jis įdėjo daug jėgų, ruošiantis būsimai kovai po saule.

„Man tai jau antrieji metai komandoje, pats dabar jaučiuosi užtikrinčiau. Vasarą gerai padirbėjau, net sunku įvardinti konkretų aspektą, kur stipriausiai patobulėjau. Jaučiuosi geriau visumoje. Iškart po sezono gydžiausi menisko traumą, nes turėjau problemų. Tada buvo reabilitacija su fizinio rengimo treneriu, o po jos jau kibau į darbus sportuodamas su treneriu individualiai. Gerinau driblingą, metimą ir tiesiog pasitikėjimą savimi.

Labai jaučiasi ir tai, kad jau pažįstu vyresnius komandos žaidėjus – Antaną, Artūrą, Paulių. Esu susibendravęs ir su jais, ir pažįstu visus trenerius. Žinau, ko jie reikalauja ir ko iš manęs tikisi.

Be jokios abejonės, ateiti į „Žalgirio“ rūbinę pirmais ir antrais metais yra didelis skirtumas. Jau žinai, kas kaip dirba, visą sistemą, koks tvarkaraštis, kokios tvarkos komandoje reikia laikytis. Dabar žymiai lengviau. Tai labai svarbu ir psichologiškai“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo Valinskas.

Gynėjas pokalbio metu ne kartą paminėjo pasitikėjimą savimi. Valinskas net neslepia – vasarą tai buvo tas aspektas, kurį gerinti buvo itin svarbu. Tiesa, kaip treniruočių metu gerinamas pasitikėjimas savo jėgomis?

„Norėjau, kad jausčiausi užtikrintas su kamuoliu. Gerinau metimą, o jei daugiau dirbi kažką gerindamas, tai ir pasitikėjimas auga. Svarbu jaustis užtikrinčiau su kamuoliu, o aš norėjau tai gerinti. Visi tą pasitikėjimą savimi įsivaizduoja savaip, bet aš – būtent taip. Dabar viskas gerai, kol kas iš trenerio Jasikevičiaus sulaukiu daug minučių, stengiuosi jo nenuvilti.

Bet tuo pačiu suprantu, kad kaip jaunas žaidėjas privalau įrodinėti, ko esu vertas ir tai, kad esu vertas žaisti kuo daugiau. Turiu įrodyti, kad esu tas, kuris iš kažko gali atimti tas minutes. Ar jau atėjo tas laikas? Nežinau, nenoriu savęs vertinti. Dabar darau, ką galiu“, – atvirai kalbėjo Valinskas.

Nuotr. Fotodiena.lt/R.Lukoševičius

Tiesa, jo vasara galėjo būti visai kitokia, mat „Žalgirio“ talentas buvo kviečiamas prisijungti prie studentų rinktinės. Vasaros pradžią Valinskas paskyrė traumos gydymui, o sportuoti pradėjo po 5-6 savaičių. Vėliau, liepos mėnesį, jis prisijungė prie Lietuvos studentų stovyklos, tačiau pirmosios treniruotės 21-erių atletą privertė persigalvoti.

„Supratau, kad po traumos man dar per anksti žaisti. Vis tik man buvo būtina atsigauti kaip žaidėjui, kad visiškai pasiruoščiau sezonui. Šiek tiek gaila, bet manau, kad grįžti į Kauną ir ruoštis individualiai man buvo naudinga. Vasarą dirbti individualiai ir gerinti savo silpnąsias vietas yra labai svarbu. Tai vienareikšmiškai tik į naudą“, – pripažino Valinskas.

Vasarą kaunietis prarado ne tik galimybę kovoti dėl universiados aukso. Sugrįžęs į „Žalgirio“ rūbinę jis neberado gero savo bičiulio Luko Lekavičiaus, vasarą perėjusio į Atėnų „Panathinaikos“.

Valinskas su vikriuoju 183 cm ūgio gynėju puikiai sutarė ir už aikštės ribų. Ir tai neturėtų stebinti, mat abiejų krepšininkų istorijos panašios – abu jie yra „Žalgirio“ jaunimo sistemos produktai ir abu pamažu kovojo dėl vietos pagrindinėje ekipoje.

Vis tik dabar dviejų draugų keliai išsiskyrė.

„Tikrai keista sezoną pradėti be Luko, nes esame geri draugai, nuolat palaikome ryšį. Na ką, teks kažkaip jį kompensuoti. Pasistengsiu pridėti iš savęs, kažką kompensuos komandos naujokai. Neprapulsime. 

Atsisveikinome, bet ypatingų patarimų jis man nedavė. Tiesiog pats Lukui palinkėjau, nes jam sunkiau keisti aplinką, išvažiuoti į kitą komandą, kuri Eurolygoje yra elitinė. Manau, kad šį sezoną psichologiškai jam yra net sunkiau nei man. Palinkėjau stiprybės, daug kitų dalykų. Manau, kad viskas jam bus gerai“, – bičiulio sėkme tikėjimą išreiškė Valinskas.



Komentarai:

Tiesa sakant, is favoritu Lietkabelis geriausiai atrodo. Zaidzia lengvai, atsipalaudave, uztikrintas zaidimas. Iveiktu ir zalgiri, ir neptuna.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-28
+5
Atsakyti
Babunas
kad cia ne stumimas,o realybe...joks jis talentas,ir nieko gero is jo nebus,cia ne stumimas,o realybe...
2017-09-28
-3
Atsakyti
Ir vis tiek visokiu rytfaniu ar siaip heiteriu atsiranda kad uzstumt ant zaidejo.. geda jums, komentatoriai
2017-09-28
+3
Atsakyti
juokas
Mlia viena karta per karjera gerai suzaide ir straipsniu kiekiu per kelias dienas ( atrodo jau trecias str.)bnews'e aplenke Sakiu Vyti.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-27
-3
Atsakyti
zalia balta nesvaik
ka cia kritikuoji zaideja dar visiems reikia susizaist geriau o ne viena iskirk o kuriose runktynese jis geriau nezaide bost dar isivaziuos greitas
2017-09-27
Atsakyti
zalia-balta-zebakas
o Valinskas mldc, siemet turetu gerai pavaryt. O kada T-boost prades zaist? neaiskus jis man kazkoks, amzinai perspektyvus traumu maisas..., geriau tegul pisa i kokia Kinija ar kur jei jau sugalvojo pasipinigaut ir prasimuliuot visa sezona..
2017-09-27
-3
Atsakyti
djgaffer
Nebijo sunkiai dirbti ir nori tobulėti,o tai svarbiausia.Kad žaidimą pagerinęs,jau parodė draugiškos rungtynės ir tas mačas su Dzūkija.Gaila tik,kad traumos užpuolė ir nesugeba įsivažiuoti.Bet reik tikėtis,kad viską išsigydęs taps dar rimtesne Žalgirio dalimi.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-27
+2
Atsakyti
Anonimas
neispudingas,tikrai vidutinisku duomenu zaidejas,nors sunkiu darbu gali kazkiek pakilti virs to lygio. varno perspektyvos daug geresnes,o su lekavicium net sunkoka lyginti
2017-09-27
-22
Atsakyti
valinskas
dar tikrai tures ka irodynet valinskas dziugu kad buvo vasara paskires traumu gydimusi atsisakes rinktines ir tai pasiteisino idejes daug jegu vasara ir dabar jauciasi uztikrintas savimi zybes toliau
2017-09-27
-1
Atsakyti
Koki
Bet savo juodu darbu neigia liūdnas prognozes. Šaunuolis dirbk toliau
2017-09-27
+5
Atsakyti
Koki
Greičio, vikrumo, aikštės matymo, kuribingumo stoka padaryti ji

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-27
+5
Atsakyti
Koki
Man ir keista kad valinska talentu laiko, žemo ūgio kaip sg, kaip pg perletas ir nesusitvarko su pg užduotimis. Lėtas driblingas ir nemoka kamuolio saugoti, neturi greičio, lėtas prasiveržimas kur dažnai gauna bloka arba atmeta kamuolį prastai. Na nzn nlb daug iš jo tikiuos, manau gan žemos lubos jo. Varnas vertesnis būti Žalgirį

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-27
-3
Atsakyti
Sekmes,Pauliau,
sluok visus visazinius is kelio !!!
2017-09-27
-2
Atsakyti
.
Lietuvos krepsinio mokyklos pasieke dugna kad jau tokius kaip Valinskas pradejo liaupsint.
2017-09-27
Atsakyti
Reikia leisti atsiskleisti dar labai jaunas žaidėjas svarbiausia neskubėti ir nespausti. Manau ties 30 metų ribą bus pasiekęs būdavo piką . Žlugęs žaidėjas veržimosi neturi sprogstamosios jėgos nerasta

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-27
-7
Atsakyti
dalu
21 metai,letas,driblingas prastas,verziasi prastai...as nesuprantu,kur jo tas talentas,kad pries dzukija ar ka ten imete kelis tritaskius laisvas,tai cia talentas? nu nezinau,bet kazkokio talento nematau as isvis,manau savo karjeros pike geriausiu atveju bus koks 9 zaidejas nuo suolo eurolygoje arba zais kokioj Lenkijoj
2017-09-27
+3
Atsakyti
Zalgiris
Butu nuostabu kad si sezona Valinskas atsiskleistu ir atsakingomis minutemis sertu koki tritaski raudonai bronzinei padlai kaip kad debiutiniame sezone Zalgiryje tai dare Lukas su Kariniausku.
2017-09-27
-14
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 18

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.