NKL sezono starte – atsinaujinusi Jonava prieš talentais pasipildžiusius žalgiriečius

2017-10-04 12:59
Nuotr.: A.Šimulis

Jau rytoj Jonavos sporto arenoje Nacionalinėje krepšinio lygoje (Mezon NKL) baigsis tarpsezonio tyla. Jonavos arenoje ketvirtadienio vakarą naują Mezon NKL sezoną atidarys jonaviškių ir Kauno „Žalgirio“ dublerių komandų akistata.

Nerijaus Zabarausko treniruojama komanda per vasarą nebuvo ta, kuri savo komandą pakeitė neatpažįstamai, mat Jonavoje karjeras tęs šeši žaidėjai, komandos marškinėlius vilkėję ir pernai. Tarp jų – Lukas Grabauskas, Raimundas Žuklevičius, Mykolas Dieninis, Justas Vazalis, Karolis Šarukas ir Mintautas Bulanovas.

Praėjęs sezonas Zabarausko auklėtiniams buvo tiesiog tragiškas, kai per 26-erias rungtynes buvo iškovotos tik šešios pergalės, o komanda liko toli nuo atkrintamųjų.

Jonavos ekipos sirgaliai laukė, kuomet jų palaikomas klubas antroje sezono dalyje žais jau naujoje miesto arenoje, tačiau komanda neišsilaikė net iki kovo ir paskutines rungtynes sužaidė vasario 24-ąją. Naujoje arenoje taip ir nesužaidusi nė vienų rungtynių.

Tapo aišku, kad norint išvengti analogiško fiasko, Jonavai gyvybiškai svarbu stiprintis, ir būtent tai vasarą buvo atlikta. Į komandą atvyko praėjusį sezoną lygos čempionu su Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ tapęs Martynas Pacevičius, iš Baltarusijos grįžo Vytautas Kamarūnas, iš Kauno LSU-Atleto persikėlė Tomas Miškinis, Palangą į Jonavą iškeitė Antanas Montrimavičius, o peržiūroje užsirekomendavo sužibėjęs legionierius Ebuka Anyaorah.

Nuotr. BC Jonava

Būtent iš šio Nigerijos ir JAV pilietybes turinčio 27-erių krepšininko Zabarauskas tikisi itin daug. Jonavos miesto mero taurės turnyre per dvejas rungtynes 193 cm ūgio gynėjas vidutiniškai rinko po 16 taškų ir greitai tapo vienu komandos lyderių.

„Galima aiškiai matyti, kad Ebuka yra ryški persona aikštėje, – su tinklalapiu „jsk.lt“ kalbėjo Zabarauskas. – Tikiu, kad šis žaidėjas mums duos apčiuopiamą naudą ne tik rungtynėse, bet ir treniruočių procese. Kiti gynėjų grandies krepšininkai tikrai turės, ko iš jo pasimokyti. Taip kartu augs bendras komandos meistriškumas.“

Jonavoje vykusiame turnyre puikiai sekėsi ne tik naujajam komandos legionieriui, bet ir visai Jonavos ekipai. Ten ji 96:85 patiesė taip pat sustiprėjusį Joniškio „Delikatesą“, o turnyro finale 85:75 nukovė lygos čempionę „Sūduvą-Mantingą“.

Nuveikti vasaros darbai ir pavykęs ikisezoninių rungtynių ciklas rodo, kad Jonavos ekipa nebesitenkins kova dėl atkrintamųjų. Pirmasis oficialus egzaminas į naujus namus persikėlusios Zabarausko kariaunos laukia jau rytoj, atvykus jauniesiems Kauno „Žalgirio“ dubleriams.

Kauniečių pasikeitimai dar ryškesni. Komandą paliko lydeiriai Laurynas Birutis ir Kristupas Žemaitis, o atvyko jaunieji Modestas Kancleris, Vitalijus Kozys, Nedas Kancleris, Laurynas Vaištaras, Rokas Jokubaitis ir Erikas Venskus.

Pagal dvigubos licencijos taisyklę komandoje žais ir Gytis Masiulis bei Martynas Arlauskas, o ekipoje be jų liko ir Grantas Vasiliauskas, Lukas Uleckas, Ignas Sargiūnas, Marius Valinskas, Vladimiras Markoveckis, Matas Jogėla bei Giedrius Bergaudas.

Išsibandęs visus komandos naujokus, komandos treneris Tomas Masiulis tinklalapiui „nklyga.lt“ patikino, kad jis su auklėtiniais nekantraujant laukia sezono starto.

„Komandoje vyrauja geros, darbinės nuotaikos. Tiek ir treneriams, tiek ir žaidėjams labai įdomu, nes laukia nauji iššūkiai. 

Turime ir naujokų, ir senbuvių, kuriems šįmet bus lengviau, jie jau žinos, ko tikėtis. Atėjo naujokai, norintys stoti į tų senbuvių vietas. Tai yra natūralus mūsų komandos procesas, reikia rasti tuos lyderius, kurie verti žaisti“, – aiškino Masiulis.

Nuotr. D.Lukšta

Praėjusį sezoną jaunieji žalgiriečiai Mezon NKL pirmenybių reguliariajame sezone iškovojo 13 pergalių ir patyrė tiek pat pralaimėjimų, bei sezono metu demonstravo banguotą žaidimą. Šįmet kauniečiai tikisi startuoti galingiau, o tai pradėti nuo rungtynių Jonavoje.

„Nesvarbu, kad esame jauna komanda, visiems visada norisi startuoti galingai. Sutinku su nuomone, kad jaunimui tai ypač svarbu, nes pergalės priduoda pasitikėjimo savimi. Kita vertus, bus daug jaudulio, daug įtampos. Reikia prie to pratintis“, – sakė Masiulis.

Vis dėlto, pirmasis „Žalgiriui-2“ šį sezoną tenkantis riešutas bus kietas – atsinaujinusi ir pergalių išalkusi Jonavos ekipa. Trenerio teigimu, būsimi varžovai šįmet sunkiai įkandami bus visiems.

„Jonava visada yra kovinga ir užsivedusi. Nežinau, kaip bus naujoje jų arenoje, bet senoje salėje žaisti buvo ypač sunku. Branduolys ten liko, spėjo ir pasistiprinti. Jie verčia naują puslapį, tai – rimta komanda. Su jais bus sunku visiems“, – įspėjo Masiulis.

Mezon NKL sezono atidarymo mačas – rytoj 18 val. Tiesioginę rungtynių transliaciją stebėkite tinklalapyje „delfi.tv“. 



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.