„Telšiai“ NKL sezoną pradės naujoje arenoje

2017-10-06 09:32
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr. D.Lukšta

„Telšių“ ekipa Mezon NKL pirmenybėse žaidė jau dvejus metus iš eilės ir abukart buvo komanda, sudaryta išskirtinai vietinių žaidėjų pagrindu.

Jei praėjusiais metais visi komandos žaidėjai buvo iš Telšių regiono, tai šįmet vienareikšmiškai pirmenybių grynuoliais šios ekipos veikiausiai nebepavadinsi.

Telšiškiai vasarą išgyveno skaudžias netektis, kai komandą paliko buvę svarbūs žaidėjai – Gintautas Kybartas, Ignas Razutis ir Laurynas Kaveckis. Juos žemaičiai privalėjo keisti žaidėjais iš kitų miestų.

Į Telšius atvyko panevėžietis Mantvydas Stašelis, vilnietis Kajus Okmanas, mažeikiškis Osvaldas Mačernis ir palangiškis Erikas Kubilius.

Nors tai ir nėra telšiškiai, prie kurių buvo įpratę komandos sirgaliai, tokio pastiprinimo veikiausiai neatsisakytų nė viena lygos komanda.

„Visi tie keitimai buvo priverstiniai. Seniai laikėmės požiūrio, kad imame tik savus, bet dabar komandą paliko Kaveckis, Razutis ir Kybartas, taigi mums nebeliko pasirinkimo, reikėjo taip daryti. Tokia situacija buvo priverstinė, reikėjo kažką kviestis iš kitų miestų.

Galbūt bus sunku įdiegti filosofiją, tai reikalaus laiko. Nesame komanda su dideliu biudžetu, viską darome pagal galimybes“, – tinklalapiui „nklyga.lt“ pasakojo komandos treneris Augenijus Vaškys.

Komandos garbę ir toliau gins Ovidijus Kaminskis, Tomas Domarkas, Vilus Pocius, Emilijus Gumuliauskas. Rokas Danielius, Mindaugas Norkus bei Audrius Maneikis.

„Telšiai“ savo aistruolius šį sezoną nustebins ne tik pajėgiais naujokais, bet ir naujais namais. Vietiniams sirgaliams labiausiai rūpimas aspektas, kad tie namai stovės jų mieste – Telšiuose.

Regionų krepšinio lygą (RKL) laimėję telšiškiai dvejus metus iš eilės Mezon NKL namų rungtynes žaidė Mažeikiuose, kurie nuo Telšių nutolę per 40 kilometrų. Susidarius tokiai situacijai, komanda tapo tikra keliauninke, kuri buvo priversta už miesto ribų vykti ne tik į išvykas, bet net ir į namų rungtynes.

Vis tik dabar situacija pasikeis, kadangi naują „Telšių“ sezoną vainikuos dar dažais kvepiančios naujosios miesto arenos atidarymas.

„Jau buvo pirma treniruotė. Tai neabejotinai didelis pliusas, nes nuolatos keliauti į Mažeikius buvo sunku visiems – žaidėjams, treneriams, sirgaliams. Mums visiems tai buvo sunkūs metai, bet dabar pagaliau turime naują areną, kuri mums bus didelis pliusas.

Galbūt kol kas ji ne visada bus pilna. Juk arena nauja, trūksta reklamų. Bet laikui einant tribūnos pilnės, nes mieste turime gerus sirgalius“, – pasakojo Vaškys.

„Telšiai“ pastaraisiais metais demonstruoja progresuojančius rezultatus. 2015 metais klubas triumfavo RKL čempionate, po metų sėkmingai debiutavo Mezon NKL ir suklupo pirmajame atkrintamųjų etape, o praėjusį sezoną krito ketvirtfinalio serijoje.

Taigi šįmet galima tikėtis dar vieno laiptelio aukščiau? 

„Mes visada stengiamės kilti palaipsniui. Kilome RKL pirmenybėse, po to jas laimėjome. Debiutuodami NKL čempionate pirmais metais patekome į pirmąjį atkrintamųjų etapą, o vėliau – ir į antrąjį. Esame įsitikinę, kad sklandus ėjimas į priekį geriau nei atsiradus solidžiam rėmėjui iškart šauti į aukštumas.

Aišku, kad tikimės ne blogesnio sezono nei pernai“, – konkrečios kartelės išduoti nenorėjo komandos vadovas Artūras Domarkas.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.