„Lietuvos ryto“ sirgalius pagyręs Ulanovas: „Žiūrėsime, kaip į tai atsakys Kaunas“

Tomas Vanagas
„BasketNews.lt“
2017-10-08 20:45

Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ rungtynes sostinėje stebėjo 7290 žiūrovų, o jų palaikymas padarė įspūdį pergalę namo išsivežusiam Edgarui Ulanovui. Kauno klubo puolėjas tikisi, jog į tai atsakys ir „Žalgirio“ sirgaliai, kurie taip pat užpildys savo areną.

„Smagu, kad arenoje daug žmonių, daug palaikančių. Tai labai malonu. Žiūrėsime, kiek Kaune sirgalių susirinks ir kaip mūsiškiai atsakys į šitą pirmą dvikovą, kurioje tikrai buvo gera atmosfera. Tikiuosi, kad mes namuose nenusileisime“, – po pergalės 70:67 kalbėjo Ulanovas. 

Krepšininkas rungtynėse su „Lietuvos rytu“ per 26 minutes pelnė 10 taškų (2/2 trit., 4/6 baudos), atkovojo 5 kamuolius, išprovokavo 4 pražangas bei surinko 13 naudingumo balų.

Foto galerija

Nors kauniečiai iškovojo pergalę, tačiau Ulanovas pripažino, kad jie nėra patenkinti savo žaidimu. Jau artėjantį penktadienį mūšiu su Belgrado „Crvena Zvezda“ žalgiriečiai pradės žygį Eurolygoje, o Ulanovą neramina, kad komanda dar nerodo gero krepšinio.

– Kaip vertinate šias rungtynes? – tinklalapis „BasketNews.lt“ paklausė Ulanovo.
– Smagu, kad išsivežame pergalę. Rungtynės nebuvo gražios, mums patiems nelabai patiko, nes nežaidėme gerai. Apie varžovus turbūt galima pasakyti tą patį. Iš vienos pusės tai yra normalu, bet iš kitos pusės – laikas spaudžia, artėja svarbios rungtynės ir reikia gerinti žaidimą. Manau, kad ši pergalė mus pastūmės į priekį.

– Kokios tos priežastys, dėl kurių rungtynės jums nepatiko?
– Mes tikrai padarome labai daug klaidų puolime ir tas puolimas nedžiugina. Bandysime pasitaisyti. Varžovai nutraukia mūsų pirmus derinių variantus ir mes neturime plano B. Ne tai, kad neturime, bet turime daug naujų žaidėjų ir neturime tęstinumo. Padirbėsime ir viskas pasitaisys. Reikia laiko, bet jo nėra daug.

– Pirmoje rungtynių pusėje stabiliai pirmavote, o po ilgosios pertraukos buvote praradę mačo kontrolę. Kas tuomet įvyko?
– Buvo kelios klaidos, gynyboje koncentraciją praradome, varžovai įmetė metimus paskutinėmis sekundėmis, Chrisas Krameris pataikė tritaškį likus dviem sekundėms. Ką varžovai gali padaryti, kai lieka dvi sekundės? Oponentai dar pirmoje pusėje atkovojo daug kamuolių puolime. Mums dėl to labiausiai skaudėjo, o ir patys pirmoje pusėje 8 kartus suklydome.

– Rungtynių pabaigoje buvo dvi nedovanotinos klaidos išsimetant kamuolį. Ar tai buvo nesusikalbėjimo kaltė?
– Mačo eigoje buvo momentų, kai jie mus fiziškai apstumdė ir mes tam nebuvome pasiruošę. Jie perėmė nemažai kamuolių ir galėjo bėgti į greitą puolimą. Svarbiausia, kad rungtynių pabaigoje mūsų noras buvo didesnis. Arba užtektinai didelis. Keli perimti kamuoliai buvo labai svarbūs ir jie mums dovanojo pergalę.

– Rungtynių pradžia dėl techninių kliūčių užsitęsė, o antroje pusėje jūs puolime nematėte atakos laikmačio. Ar buvo momentų, kai tai sutrukdė?
– Ne, tai netrukdė, visada gerai girdėjosi, kiek atakai liko laiko. Kartais net sunkiau būna jį pamatyti, o kai likus 5 sekundėms pradeda skaičiuoti, tai jau žinai, ko tikėtis. Čia nebent tikslumo atžvilgiu galima ginčytis. Aišku, smagiau, kai rungtynės prasideda be pauzių, kaip ir turi prasidėti.

– Ar „Lietuvos rytas“ atrodo sustiprėjęs lyginant su praėjusiu sezonu?
– Sunku pasakyti. Manau, kad ir jie nežaidžia taip gerai, kaip norėtų. Viskas jiems prieš akis.



Komentarai:

...
Galbut taip zaisdamas rytas sugrazins sirgalius i arena...
2017-10-08
-4
Atsakyti
a
Vienur rašot,kad 7290 žiūrovų, kitur jau 10k
2017-10-08
-2
Atsakyti
ule saunuolis
2017-10-08
+5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.