„Šiauliuose“ tobulėjančiu Biručiu džiaugiasi ir Jasikevičius, ir Sireika

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“
2017-10-15 22:02
  • 20 metų 213 cm ūgio Birutis į „Žalgirio“ krepšį įmetė 16 taškų
  • Jasikevičius pažymi dvi Biručio tobulėjimo kryptis – patirtį ir tvirtesnį kūną
  • Biručio rodikliai antrajame LKL sezone padvigubėjo
  • Sireika džiaugiasi auklėdamas jaunus žaidėjus
  • „Šiauliuose“ – 11 krepšininkų, kuriems 24 metai ir mažiau

Laurynas Birutis su Kauno „Žalgirio“ vyrais praėjusį sezoną stumdydavosi treniruotėse, kai Šarūnas Jasikevičius pakviesdavo jį pasistažuoti iš jaunimo komandos. Sekmadienį gavęs galimybę pasirodyti prieš savo kolegas oficialiose rungtynėse, dvidešimtmetis 213 cm ūgio krepšininkas pademonstravo galimybes.

„Šiaulių“ komandai paskolintas vidurio puolėjas į „Žalgirio“ krepšį per 27 minutes pelnė 16 taškų (6/11 dvitaškiai), atkovojo 6 kamuolius ir blokavo 4 metimus.

Jis buvo rezultatyviausias „Šiaulių“ komandoje, kuri turėjo pripažinti LKL čempionų pranašumą – 67:85.

Foto galerija

„Norisi kažką įrodyti. Parodyti, kad treniruotėse anksčiau stumdydavo mane, dabar aš juos galiu apstumdyti, – po dvikovos BTV kalbėjo Birutis. – Manau, kad tikrai šiandien parodėme, kad galime kovoti. Išėjome gerai, bet paleidome „Žalgirį“ leisdami jiems rinkti lengvus taškus.“

„Šiauliai“ pelnė pirmus 10 rungtynių taškų ir privertė Jasikevičių stabdyti mačą minutės pertraukėle. Po jos kauniečiai surinko 12 taškų iš eilės ir išsiveržė į priekį, o vėliau persvarą tik didino.

Nepaisant nesėkmės, Birutis buvo šviesulys „Šiaulių“ komandoje, taškus rinkęs ir puskabliais, ir dėjimais.

Toks pasirodymas neprasprūdo pro akis ir Jasikevičiui.

„Labai džiaugiamės už Lauryną ir Kristupą (Žemaitį). Aišku, nemalonu gauti taškų iš jų, bet džiaugiamės ir sekame juos, – kalbėjo Jasikevičius. – Laurynas turi pagerinti du dalykus – tai patirtis ir kūno sustiprėjimas. Patirties, aišku, įgaus, dirbdamas su savo treneriu, o kūno stiprėjimas yra procesas, kuris kažkiek užtruks. Jis gali žaisti šitame lygyje ir įsivaizduoju, kad jis „Šiauliams“ bus didelis faktorius.“

Jasikevičiaus paminėtas Žemaitis – dar vienas „Žalgirio“ sistemos krepšininkas, dabar atstovaujantis „Šiauliams“. Tiesa, jis, priešingai nei Birutis, nebeturi sutarties su „Žalgiriu“ – vasarą kontraktą su „Šiauliais“ sudarė būdamas laisvuoju agentu.

Į „Žalgirio“ krepšį šis gynėjas įmetė 12 taškų.

Abu jaunieji krepšininkai dabar tobulėja prižiūrimi Antano Sireikos, kuris sako vėl dirbantis darbą, kuris jam yra maloniausias – auginant talentingus žaidėjus.

„Jeigu turi aukštos klasės žaidėjus, tai strateguoji. O jeigu jaunesnius, tai dirbi treneriu, jį mokai. Dabar dirbu darbą, kurį dirbau visą gyvenimą. Stengiuosi išmokyti ir gaunu daug džiaugsmo – atviravo Sireika. – Nesu turėjęs tokios komandos, kur toks geranoriškas klimatas, visi taip geranoriškai dirbtų. Bijau tik neperlenkti lazdos, kad nenumokyčiau per daug. Bet man malonumas didžiulis – dirbu savo darbą.“

Sireikos komandoje – net 11 žaidėjų, kuriems – 24 arba mažiau metų. Vyresni yra tik Vytautas Šarakauskas (35 m.) ir Arminas Urbutis (31 m.).

Strategas džiaugiasi ne tik jaunų krepšininkų imlumu, bet ir neeiliniu Biručio kovingumu bei užsispyrimu.

„Nesu matęs didelio žmogaus, kuriam niekas nėra blogai. Sakau, kad jis mestų tritaškius po treniruotės. Mėto juos su kažkuo kitu ir, jei pralaimi, nori revanšo. Duodu tada (jam į poras) Omarą Prewittą, jis laimi ir būna toks patenkintas. Nors treniruotė trunka 2 val., po to jis lieka dar ir mėto tritaškius. Jis daug dirba ir stengiasi, reikia tik išnaudoti.“

LKL duonos Birutis paragavo jau pernai, kai po sezono Nacionalinėje krepšinio lygoje (Mezon NKL) jis sudarė sutartį su Prienų-Birštono „Vytautu“. Galingai debiutavęs ir per pirmas dvejas rungtynes pelnęs 36 taškus, vėliau Birutis buvo pristabdytas ir jo vidurkiai per 8 mačus buvo 6,9 taško ir 2,3 atkovoto kamuolio.

Šį sezoną Birutis ir žaidžia daugiau (nuo 13,5 min. laikas išaugo iki 24,8 min.), ir demonstruoja solidesnius rezultatus. Keturiuose mačuose iš šešių jis surinko dviženklį taškų skaičių, o rezultatyviausias buvo žaisdamas su buvusiomis komandomis – „Vytautui“ ir „Žalgiriui“ įmetė po 16 taškų.

Per šešerias rungtynes šiemet Birutis vidutiniškai pelno po 11,2 taško ir atkovoja po 6,8 kamuolio.

Sireika jau žiūri į ateitį ir mano, kad Birutis augs dar labiau, jeigu Šiauliuose liks dar vienam sezonui. 

„Jeigu duos dar vienus metus, jis bus ekstra klasės žaidėjas. Jis – jaunas, didelis, o dideliems reikia daug raumenų. Reikia tą darbą daryti. Reikia ir technikos, ir gudrybių, bet džiaugiuosi, kad būna ten, kur gauna daug laiko žaisti ir kaunasi. Jis turi daug galimybių ir labai daug noro“, – džiaugėsi Sireika.



Komentarai:

kaunasAš ir manau, Birutis jau šiame sezone, turėjo būti Žalgiryje. Nes tikrai Birutis jau dabar geresnis už grybą Kavaliauską ir Sąjų.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Kada matei Sajų žaidžiantį? Sajus jau turi praktikos žaidžiant aukštame lygyje su suaugusiais, ir sveria normaliai.
2017-10-16
+4
Atsakyti
kaunas
Aš ir manau, Birutis jau šiame sezone, turėjo būti Žalgiryje. Nes tikrai Birutis jau dabar geresnis už grybą Kavaliauską ir Sąjų.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-16
+1
Atsakyti
mauras
na tokiu metu tokioj apgailetinoj lygoj kaip LKL,kur centru normaliu isvis nera,tai tokiu metu jau turetu rinkti 18-25 taskus per maca....gana apgailetina statistika kaip tipo perspektyvaus zaidejo....jei tokiam sudinam klube kaip siauliai pries LKL apgailetinas komandas tik tiek padarai,tai apgailetina
2017-10-16
+3
Atsakyti
a_White37
koks cia pusgalvis untanas raso? :D dar vienas prostitutes vaikas rytfanis? :D
2017-10-16
-3
Atsakyti
djgaffer
Tobulėja tikrai sparčiai.Juk dar prieš porą metų tam pačiam NKL'e nebuvo lyderis-ten Echodas,Varnas,Masiulis pagrinde tempdavo.O dabar į EL komandos krepšį 16 tšk.meta.Pasitikėjimo jam netrūksta,tik galėtų dažniau iš toliau atakuoti.Bet su laiku ir tai pagerins,o Sireika jam pats tas tinkamiausias mokytojas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-16
-3
Atsakyti
ciongas
Pagarba Treneriui Antanui Sireikai. Jūs didelis mokytojas, puikus žmogus. Dirbkite su jaunimu ir toliau, sėkmės.
2017-10-16
-4
Atsakyti
kunigas
Visiems aisku kad Birutis turetu but zalgirio sudetyje,jau dabar atrodo geriau uz Kavaliauska ir tuolabiau uz Saju,apsishove zalgiris pasirinkdamas kitus jaunuolius vietoj jo.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-16
-1
Atsakyti
antanai
gerai kad tavo mordos nematom

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-16
-4
Atsakyti
antanas
Kad saras chandziulnikas visi zino. Paziurek kokia jo morda ispurtus

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-15
+3
Atsakyti
antanai
ka rukei?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-15
+2
Atsakyti
antanas
Saras vel girtas?!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-15
+2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 11

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.