„Žalgirio“ žaidėjų įvertinimai: neigiami pažymiai trims gynėjams

Rytis Vyšniauskas
„BasketNews.lt“
2017-10-21 00:35

Pralaimėjimu paženklintas Kauno „Žalgirio“ vizitas Maskvoje atskleidė ir didžiulius trūkumus žaidime. Du krepšininkai surinko minusinius naudingumo balus, dar vienas (Vasilije Micičius) – nulį.

Paulius Jankūnas (36) ir Aaronas White'as (20) dviese surinko du trečdalius visų komandos naudingumo balų (83), o „Žalgiris“ 77:85 nusileido Maskvos srities „Chimki“. Pastarajai tai buvo antra pergalė per dvejas Eurolygos rungtynes.

Po mačo Rusijoje krepšinio komentatorius Rytis Vyšniauskas tradiciškai pateikia kiekvieno „Žalgirio“ žaidėjo įvertinimą. 

 

Žaidėjas

Pažymys

 Statistika

Brandonas Daviesas

6

16 MIN |8 PTS |3 RBS  |4/7 FG

Visi geriausi Brandono Daviso epizodai buvo rungtynių pradžioje, kai jis padėjo spaudžiant varžovus bei pats baigė atakas iš po krepšio. Buvo klaidų gynyboje, taip pat labai netikslūs kamuolio įmetimai arčiau krepšio Ulanovui ir Jankūnui, matyt, amerikiečiui reikia patobulėti perduodant kamuolį.

Kevinas Pangosas

7

30 MIN |6 PTS |10 AST |1 TO |2/10 FG

Kito žmogaus, galinčio vadovauti komandai, be Kevino Pangoso neatsirado, todėl jis žaidė net 30 minučių. Būčiau neteisus, jei pasakyčiau, kad kanadietis žaidė blogai. Neįkrito geri, paruošti metimai, bet įžaidėjas surinko gerą rezultatyvių perdavimų ir klaidų santykį: 10 prieš 1.

Axelis Toupane'as

6

23 MIN |13 PTS |1 RBS |4/9 FG

Gyvesnis, aštresnis Axelis Toupane'as bandė atsakyti „Chimki“ komandai savo atletiškumu ir kartais tai pavykdavo. Prancūzas pririnko 13 taškų, bet jis ir toliau kenčia nuo neteisingų sprendimų puolime ir gynyboje.

Paulius Jankūnas

10

25 MIN |24 PTS |8 RBS |36 EFF |14/14 FT

Dar vienas nuostabus Eurolygos legendos pasirodymas. Po traumos sugrįžęs Paulius Jankūnas kaip robotas sumetė visas 14 baudų ir vėl tempė komandą. Deja, vien jo fantastiško žaidimo neužteks nugalėti tokius galingus varžovus, o ir jėgų kapitonas neturi tiek, kad galėtų reguliariai žaisti po 30 minučių.

Artūras Milaknis

2

19 MIN |0 PTS |0/6 FG |-6 EFF

Artūras Milaknis rungtynes baigė absoliučiai tuščias, nors snaiperis turėjo bent keletą sau įprastų progų įmesti. Kelis sykius Milaknis mėgino veržtis, bet susidurdavo su atletiškais aukštaūgiais ir likdavo nieko nepešęs. Jo tritaškių labai trūko.

Vasilije Micičius

3

13 MIN |0 PTS |2 RBS |4 AST 0/1 FG

Labai silpnai pasirodė ir Vasilje Micičius, kuris turėtų būti vienu pagrindinių atakų organizatorių. Serbas aikštelėje praleido vos 13 minučių ir dar neatrodo iki galo supratęs, ko iš jo reikalauja treneris.

Aaronas White'as

8

27 MIN |16 PTS |8 RBS |6/12 FG

Be jokios abejonės maloniausias pasirodymas po Jankūno buvo Aarono White'o. Amerikietis iš visų jėgų stengėsi nenusileisti Robinsonui, Thomasui ir kitiems. Nors darė klaidų, grūmėsi labai gerai ir kauniečiai geriausiai atrodė jam esant aikštelėje kartu su Jankūnu. Tai buvo antros iš eilės solidžios White'o rungtynės Eurolygoje.

Antanas Kavaliauskas

5

10 MIN |6 PTS |2 RBS |2/3 FG

Po labai blankaus pirmojo įėjimo į aikštelę, Antanas Kavaliauskas daug tvirčiau sužaidė atkarpą trečiajame kėlinyje. Atitverdamas varžovą sukūrė koridorių Edgarui Ulanovui, užbaigė pikenrolą metimu iš po krepšio, asistavo Jankūnui. Vis tik Kavaliauskui labai trūko šuolio ir atletiškumo, kad priimtų varžovų pasiūlytą dvikovą, todėl vidurio puolėjas žaidė labai ribotą minučių skaičių.

Paulius Valinskas

2

8 MIN |0 PTS |0/4 FG |-6 EFF

Minutės sužaistos Maskvoje - tai sunki pamoka, kurią Paulius Valinskas turi išmokti ir žengti į priekį. Gynėjas atrodė sutrikęs ir neužtikrintas, neatakavo, kai tam buvo puikios sąlygos, metė, kai situacija to nereikalavo, o rungtynių pabaigoje nepataikė ir visiškai laisvas. Taip pat avantiūriškai bėgo tiesiai į Charlesą Jenksiną ir neužbaigė greitos atakos. Tikėkimės, jaunas gynėjas užsigrūdins, nes jo pagalbos komandai labai reikia, ypač, kol traumą gydosi Dee Bostas.

Edgaras Ulanovas

5

26 MIN |4 PTS |6 RBS |3 STL |1/3 FG

Edgaras Ulanovas kovėsi, tačiau didelių pranašumų prieš savo pozicijos varžovus neturėjo ir jam tai buvo labai sunkios rungtynės. Žalgirietis vos tris kartus metė į krepšį ir net neturėjo gerų progų pacentruoti nugara į krepšį.

Foto galerija

Vaizdo reportažas:

 



Komentarai:

o ar kas nors paklause ko nori Milaknis??
tos treneriu stabo panetkes, jau darosi tragikomedija, panasiai kaip LKF daro - prikaisioja treneriais saveku zaideju.

Mila paiims, kaip snaiperiu treneri, Robke, Songaila, Antanas - dideliu zmoniu treneriai. Lipkevicius, Seibutis gynybos treneriai.
2017-10-21
+1
Atsakyti
kunigas
Nu jo kas baigia karjera iškart sėda ant suolelio au kostiumu,o koks ju vaidmuo? Palaiko morališkai? Garantuoju kad suolas ilges

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-21
+4
Atsakyti
...kaip rusu komentatoriai sake apie Kavaliauska - net nepersoktu keturgubai perlenkto laikrascio :Dne, nu vyras pasake, kad niekada nezais uz Zalgiri, tai TA ir daro - NEZAIDZIA. :)


cia kazkoks fenomenas laikyt toki inkara du metus,tik zalgiris ta sugeba nes visos kitos komandos kazkodel sugeba atleist nepasiteisinusius zaidejus,o cia kaip lifetime kontraktas pas ryzabarzdi.uz kokius nuopelnus ryto ex kapitonas turi toki statusa komandoj?gal veliau dar i klubo vadyba priims?
2017-10-21
+3
Atsakyti
Anonimas
micic bent jau man didziausias nusivylimas. buvo imtas kaip pagrindinis izaidejas,turejes pakeisti leo,o atrodo prasciau uz pangosa ar net kartais valinska, kurie net nera tikri izaidejai. neaisku ka saras pamate jo asmenyje,neturejes jis dar niekur geresnio sezono,ta turkijos lyga tikrai ne rodiklis
2017-10-21
+1
Atsakyti
...
kaip rusu komentatoriai sake apie Kavaliauska - net nepersoktu keturgubai perlenkto laikrascio :D

ne, nu vyras pasake, kad niekada nezais uz Zalgiri, tai TA ir daro - NEZAIDZIA. :)
2017-10-21
-5
Atsakyti
mantis
milaknis per dvejas rungtynes vidutiniskai renka minus 2.5 balo,1.5 tasko su 7% taiklumu is zaidimo :PP
2017-10-21
-11
Atsakyti
Donce
Milai blemba nebegerk

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-21
Atsakyti
kunigas
Pritariu ir as del Valinsko: "jaunas perspektyvus".Del jaunumo tai jam ne 19 metu,perspektyvos nebent pries Dzukija zaidziant.Koks tikslas ji mest i aikste sunkiausiais momentais?Komanda ryskiai neturi snaiperio,vadinamieji snaiperiai atrodo kaip kamuoli pirma karta po vasaros paeme i rankas,o apie centra tai isvis tylou

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-21
+3
Atsakyti
kirvis2000del micic manau dar nereikia per anksti nurastyti,nors tam tikras signalas jau aiskus-lygint ji su westerman neimanoma nes skirtumas tarp ju milziniskas.kaip ir tarp valinsko ir lekaviciaus.milaknis manau irgi atsigaus,bet aisku noretusi kad tas ivyktu kuo greiciau.o stai ryzabarzdis kaip buvo inkaras,taip ir bus visa sezona.na tarkim suzais viena ar du macus padoriau,o daugiau tuscia vieta.gerai cia padulkino rytas zalgiriuka prastumdamas ta lavona,jau antrus metus gaunanti pinigus kuriu jis nevertas.visumoj vakar zaidimas tikrai buvo geresnis nei su zvezda,bet paprasciausiai fataliskai nekrito is toli,su papildomais 3-4 tritaskiais situacija butu visai kita


Neatsigaus Milaknis, jis toks visą laiką. Jau geri 10 metų.
2017-10-21
+1
Atsakyti
o ar kas nors paklause ko nori Milaknis??
Milaknis turbut net nenori eiti zaisti. Rinktine jam ant tiek buvo nesvarbi, kad atvyko su neigiamu pasirengimu, tik ten treneriu aklumas/nurodymai is auksciau liepe ji veziotis ir leisti zaisti. Bukesni krepsininka cempionate nebent ta plika zyda pamatem.. Aisku, lieka atmazas - Adomaitis nepadare derinio didziajam snaiperiui, kurio protas paciam net neleidzia suvokti situaciju ir kurtis progas..

Deja, Zalgiris pasirases kontrakta su zaideju, net deriniu yra, bet jam kas is to. Gal kada ir isaus, negali tiek pramesti..
2017-10-21
-4
Atsakyti
Kas čia vertina?
Rungtynes ar bent statistiką žiūrėjo autorius? Ūlei ir Kavaliauskui po 5 :D Ūlė trigubai daugiau kamuolių nusiimė, 3 steal'us padarė, ir 3 pagal naudingumą komandoje. O ką Kavaliauskas? Pora taškų įmetė ir viskas, ai dar kai ne su savo rankom kamuolio nesugaudo :D Prašovė su vertinimu autorius, taip pat kaip vakar Milaknis šaudė :D
2017-10-21
-3
Atsakyti
Anonimas
O pamenu tase fanai zalgirio kaip prisijunks milaknis ir micicius is europos cempionato bus liderei je. Nu ka neblogi lyderei ane

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-21
-3
Atsakyti
Dilmah
Ir vėl nuOstabus krevanosio pasirodymas. Neveltui žalia paklodė šitam "snaiperiui" 300000€ moka! Jis tikrai vertas kiekvieno jam mokamo cento!...... :DDDDDD

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-21
+9
Atsakyti
del micic manau dar nereikia per anksti nurastyti,nors tam tikras signalas jau aiskus-lygint ji su westerman neimanoma nes skirtumas tarp ju milziniskas.kaip ir tarp valinsko ir lekaviciaus.milaknis manau irgi atsigaus,bet aisku noretusi kad tas ivyktu kuo greiciau.o stai ryzabarzdis kaip buvo inkaras,taip ir bus visa sezona.na tarkim suzais viena ar du macus padoriau,o daugiau tuscia vieta.gerai cia padulkino rytas zalgiriuka prastumdamas ta lavona,jau antrus metus gaunanti pinigus kuriu jis nevertas.visumoj vakar zaidimas tikrai buvo geresnis nei su zvezda,bet paprasciausiai fataliskai nekrito is toli,su papildomais 3-4 tritaskiais situacija butu visai kita
2017-10-21
-4
Atsakyti
Galėtų Rytis Vyšniauskas, ar kad ir kitas žurnalistas daugiau tokių straipsnių parašyt, būtų visai įdomu. Nes dabar tik rinktinė ir Žalgiris. Galėtų LKL būt bent jau tuomet kai susitinka pirmo ketvirtuko komandos, taip pat Eurocup ir Čempionų lyga. Kuomet ne visas rungtynes spėji pamatyt, būtų įdomu sekti kaip sekasi kuriam krepšininkui, kas tobulėja, kas regresuoja ir pan :)
2017-10-21
-11
Atsakyti
69
Misslaknis nusipelno -10 "snaiperis didydis", na Valinskui tai kertinis sezonas arba pradeda kazka rodyti arba teks prisijungti prie amzinai perspektyviuju gaujos, o micic tragiskas pirkinys

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-21
-1
Atsakyti
Xa
Koks čia gaidžiu show

Kas tad vysnia, kad galetu vertinti ???

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-21
+4
Atsakyti
Xa
Koks čia gaidžiu show su RV...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-21
-9
Atsakyti
jankuns
Eurolygos legenda?wtf?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-21
Atsakyti
auris
ka jus cia stumiat...milaknis yra super snaiperis :PPPPP praejusi sezona eurolygoje buvo 79 pagal takluma eurolygoje,si sezona yra 350 pagal taikluma....cia super snaiperis :PPP eurolygoje is viso yra 385 zaiidejai,tai buti 350 pagal taikluma yra garbe....
2017-10-21
-3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 28

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.