Geriausia Eurolygos komanda? „Real“ sezono pradžioje juda be trikdžių

Vilius Stalgaitis
„BaskeNews.lt“
2017-10-26 12:14

Jei antradienį kauniečiai Barselonoje sutiko geriausią Eurolygos puolimą, tai po trečiojo turo statistika pasikeitė ir geriausias lygos puolimas vakar vakare nusileido Kauno oro uoste.

Madrido „Real“ klubas per rungtynes vidutiniškai renka po 90 taškų, o pagal šią statistinę kategoriją Eurolygoje dabar yra nepralenkiamas. Praėjusiame ture karališkoji komanda į Milano „AX Armani Exchange“ krepšį sukratė ir kol kas daugiausiai taškų šį sezoną (100).

„Real“ paslapties Eurolygoje kol kas dar neįminė niekas – po trijų turių Pablo Laso treniruojama komanda dar nėra patyrusi pralaimėjimo ir pirmąja vieta dalijasi su Maskvos srities „Chimki“ bei Pirėjo „Olympiakos“ komandomis.

Foto galerija

Treneriai dažnai kartoja – stabilumas sudėtyje yra viena komandinės sėkmės paslapčių. Panašu, kad tokiu principu reiklioji „Real“ valdyba vasarą ir vadovavosi, kadangi Madrido klubas pasikeitė tik minimaliai.

Į Ispaniją atvyko Fabienas Causeuras, Facundo Campazzo, Ognjenas Kuzmičius bei Chassonas Randle’as. Tiesa, pastarasis pasikviestas tik laikinai užlopyti po Sergio Llullo traumos atsivėrusią skylę.

Atvykėliai pakeitė išvykusius krepšininkus, kurie praėjusį sezoną „Real“ lyderiais toli gražu nebuvo – Othello Hunterį, Dontaye Draperį ir Andresą Nacioni.

Komandoje ir toliau pirmaisiais smuikais griežia Gustavo Ayonas (vid. po 11 tšk. ir 18,7 naud. bal.), traumuotas Anthony Randolphas, patyręs veteranas Felipe Reyesas, ispanas Rudy Fernandezas ir svarbiausia – Slovėnijos deimantas Luka Dončičius.

Nuotr. Facebook.com

Šį sezoną be aštuoniolikmečio vunderkindo neapsieina nė viena diskusija apie „Real“, o pats Dončičius sezoną pradėjo taip gerai, kaip joks jo amžiaus vaikinas niekada nėra pradėjęs.

Krepšininkas per trejas rungtynes vidutiniškai pelnė po 22,7 taško, atkovojo po 6 kamuolio ir rinko po 31,3 naudingumo balo – su tokiais skaičiais vos pilnametystės sulaukęs žaidėjas kol kas yra naudingiausias Eurolygos krepšininkas.

„Būdamas tik 18 metų amžiaus, jis jau pateikė rimtą paraišką tapti Eurolygos sezono MVP. Joks kitas tokio amžiaus vaikis nieko panašaus nedemonstravo. Kaune – nauja Dončičiaus galimybė suspindėti“, – Dončičių šlovina ispanų „Marca“.

Dončičiaus švytėjimo spinduliai matomi netgi už Atlanto, kur slovėnas yra tarp labiausiai aptarinėjamų pasaulio jaunųjų talentų. „Real“ klubo žiniasklaidos atstovai kasdien atakuojami užklausomis iš JAV žurnalistų su prašymais pabendrauti su jaunuoju komandos lyderiu, o juo besidomintys NBA klubai jau mintinai žino kiekvieną jo judesį. Be abejo, 41 naudingumo balas rungtynėse su Milano ekipa šią karuselę tik dar labiau pagreitino.

Tarp Kaune nusileidusių Ispanijos sostinės ekipos krepšininkų Kaune trečiadienio vakarą buvo ir lietuvis Jonas Mačiulis, kuriam Eurolyga sezono pradžioje buvo vienintele vieta pasireikšti.

Kaunietis per pirmąsias trejas rungtynes nežibėjo ir čia, rinkdamas po 3 taškus ir 0,3 naudingumo balo vidurkius. Tiesa, dabar Mačiulis treneriui Laso gali būti reikalingesnis nei bet kada šį sezoną anksčiau.

To priežastis – didelis „Real“ medicinos personalo darbo krūvis, mat traumas šiuo metu gydosi tokie žaidėjai kaip Kuzmičius, Llullas bei Randolphas. Dėl to Mačiulis savaitgalį jau išbėgo į aikštę ir Ispanijos lygos rungtynėse.

Mačiulio faktoriaus sunkiojo krašto pozicijoje prieš rungtynes prisibijojo ir Šarūnas Jasikevičiaus.

„Po traumų jo vaidmuo keičiasi. Jis dabar žaidžia ketvirtoje pozicijoje ir tampa labai labai pavojingas, kadangi gali pataikyti iš toli, mūsų aukštaūgius apsivaryti taip pat gali. Išplėčiant žaidimą, jam ir taip atsiveria nemažai ploto. Komandai labai gerai bėga į greitą puolimą, jis tą daryti mėgsta, tad manau, kad jis darosi ypatingai pavojingas“, – dėstė specialistas.

„Real“ vizitine kortele jau eilę metų yra tapęs greitas puolimas, su gausybe atakų „nuo kranto iki kranto“ ar situacijų, kuomet atakos gali trukti tarp 10 ir 15 sek.

Istorija rodo, kad tokie staigūs dūriai žalgiriečiams dažniausiai būna mirtini – iš 16 akistatų su „Real“ Kauno klubas nuo 2000-ųjų laimėjo vos kartą (2014-ųjų balandžio 11 – 87:80).

„Real“ padėtis Šaro kariaunos neguodžia ir dabar – nors ir nukraujavęs, „Real“ šį sezoną pralaimėjimo nepatyrė ir Ispanijos „Endesa“ čempionate (5-0). Galbūt šįvakar „Real“ karaliavimas Kaune susvyruos?

Apie „Real“ – trumpai



Komentarai:

Teris
Gynyboj turi grybu: http://bit.ly/2i3c2HY
2017-10-26
-3
Atsakyti
Einikis
turetume imti reala nieko ispudingo
2017-10-26
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.