NKL savaitės MVP Pukelis: „Mano pripažinimas buvo nulemtas komandos draugų“

2017-10-26 16:22
Nuotr.:

Dvejus pastaruosius metus „Šilutės“ komandoje praleidęs Aurelijus Pukelis praėjusią vasarą priėmė sprendimą pakeisti komandą. Nuo šio sezono pradžios 23-ejų metų aukštaūgis yra Šakių „Vyčio“ ekipos ramstis po krepšiais.

Sezonas tik įsibėgėja, tačiau Pukelis jau skina šio sprendimo vaisius. Jo atstovaujama Šakių ekipa per pirmas šešerias rungtynes Mezon NKL pirmenybėse iškovojo penkias pergales, o pats krepšininkas tapo naudingiausiu trečiosios savaitės žaidėju. 

23-ejų metų centrui geriausiai susiklostė šeštadienio rungtynės su Mažeikių „Ereliais“, kai Pukelis per 20 minučių pelnė 16 taškų (6/9 dvit., 4/6 baud. met.), atkovojo 7 kamuolius ir surinko 24 naudingumo balus.

Šį sezoną metamos baudos

80%
17,0
Pataiko: 17,0
Taiklumas: 79,7%
Vieta lygoje: 2
Geriausias pasiekimas: 25
Blogiausias pasiekimas: 8
Daugiausia pataiko: Aurelijus Pukelis

Šimtaprocentiniu taiklumu aukštaūgis pasižymėjo penktadienį, kai susitikime su „Palanga“ realizavo visus penkis dvitaškius, penkias baudas ir surinko 15 taškų. Tąkart jis taip pat sučiupo 5 kamuolius ir savo naudingumo balų kraityje turėjo 21 naudingumo balą.

Jo vidurkiai per dvejas rungtynes – 15,5 taško, 6 atkovoti kamuoliai ir 22,5 naudingumo balo. Iš žaidimo jis pataikė net 11 metimų iš 14.

„Manau, net lyginti negalima, – paklaustas apie „Šilutės“ ir „Vyčio“ komandų skirtumus tinklalapiui „nklyga.lt“ sakė Pukelis. – Tai yra dvi skirtingos komandos su dviem skirtingais treneriais, bet kol kas viskas gerai. Problemų nėra. Tiesiog dabar reikia semtis kuo daugiau patirties.“

Patirties laimint kuo daugiau rungtynių. „Šilutės“ gretose aukštaūgiui per dvejus metus nepavyko iškovoti skambių pergalių, tačiau Šakiuose iš Šilalės kilęs krepšininkas kol kas kryptingai juda link skambesnių komandinių pasiekimų.

Penkios pergalės per šešerias rungtynes, ir „Vytis“ kol kas tvirtai laikosi pajėgiausių lygos komandų ketverte.

„Dar tik sezono pradžia, bet smagu būti įvertintam ir pačiam, ir tai, kad laimėjo komanda. Mano pripažinimas buvo nulemtas ir komandos draugų, todėl džiaugiuosi dėl mūsų visų.

Kalbant apie komandos rezultatus, dabar sakyčiau, kad pradžia būtų labai gera, jeigu būtume laimėję visas rungtynes, o dabar yra kur pasistiebti. Kol kas tik sezono pradžia, kai nemažai klystame, bet tikimės, kad su kiekvienomis rungtynėmis bus tik geriau“, – pasakojo Pukelis.

Nauja komanda – nauji tikslai. Su tuo sutinka ir pats aukštaūgis, atskleidęs, kad šįmet vien patekimu į atkrintamąsias pasitenkinta nebus.

Šakių klubas praėjusį sezoną pirmą kartą klubo istorijoje laimėjo Mezon-NKL medalius, kuomet pasipuošė pirmenybių bronzos apdovanojimais.

Šįkart komandos vasaros darbai neleidžia suabejoti – „Vyčio“ ambicijos kovoti dėl aukščiausių pozicijų nesumenko. Tiesa, pats Pukelis apie tai kol kas kalba nedrąsiai.

„Pradėkime nuo to, kad mums reikia užsibrėžti tikslą žūtbūt laimėti kiekvienas rungtynes. Na, o vėliau stebėsime, kiek nueisime atkrintamosiose. Tikslas yra pasirodyti kuo geriau ir tas tikslas yra laimėti-, – užsiminė krepšininkas.

O kas, anot Pukelio, yra pagrindiniai kandidatai pakaišioti „Vyčiui“ pagalius į ratus?

„Kol kas nesutikome visų komandų, bet manau, kad pirmiausiai tai bus Marijampolės „Sūduva-Mantinga“. Nenurašau ir „Telšių“. Žemaičiai gali tikrai patriukšmauti. Dabar tik sezono pradžia, komandos įsibėgės, galbūt pasimatys daugiau favoritų“, – dėstė krepšininkas.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.