Centrinėje LMKL dvikovoje – pasikeitusios praėjusio sezono finalininkės

2017-10-27 12:03
Nuotr.:

Praėjusio sezono Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) finalininkės, Marijampolės „Sūduvos“ (4-0) ir Kauno „Hoptrans-Sirenos“ (3-1) krepšininkės, pirmą kartą šį sezoną susirems oficialiose rungtynėse. Centrinis pirmojo rato lygos mačas šį vakarą 18.30 val. startuos Garliavos sporto centre.

Šios dvi komandos paskutiniu metu buvo tikros LMKL flagmanės. „Sūduva“ ketverius metus paeiliui žaidė lygos finaluose, kol šių metų pavasarį užkopė ant ant aukščiausiojo laiptelio, dramatiškai 3-2 nukarūnuodamos 2016-ųjų čempiones, „Hoptrans-Sirenas“.

Visgi per vasarą abi komandos stipriai pasikeitė. Kauno klubas atsisveikino su nuo 2011 metų jam vadovavusiu Linu Šalkumi, o Marijampolės ekipa išsiskyrė su nuo 2013 metų dirigavusiu Rimvydu Samulėnu.

„Hoptrans-Sirenų“ vairą perėmė Lietuvos moterų rinktinės treneris Mantas Šernius, o „Sūduvos“ – Tadas Stankevičius.

Čempionės geriau pradėjo sezoną ir laimėjo visas ketverias žaistas rungtynes, o visos pergalės buvo iškovotos dviženkliais skirtumais. „Sūduvos“ treneris Stankevičius pripažino, kad jo komanda jau pasiilgo atkaklesnių ir įtemptesnių dvikovų.

„Tai – lauktos rungtynės, laukta įtampa, laukiant kovos, nes prieš tai buvo kelios lengvesnės rungtynės, – į dvikovą su „Hoptrans-Sirenomis“ žvelgė marijampoliečių treneris. – Intriga nuo pernai ir užpernai metų yra išlikusi. Aišku, tai dar tik sezono pradžia, komandos nėra įsibėgėjusios, nėra susistygavę gynybos ir puolimai, bet bus įdomu pasižiūrėti.“

„Sūduvai“ dar neteko žaisti su Vilniaus „Kibirkštimi“, kuri kol kas vienintelė privertė „Hoptrans-Sirenas“ palikti aikštę nuleidusiomis galvomis.

Nepaisant vienintelio pralaimėjimo, Kauno komanda statistikos grafose yra pagrindinė Marijampolės klubo konkurentė. Kaunietės yra nežymiai rezultatyvesnės (vid. 88,8 prieš 88,3 taško), tačiau Suvalkijos krepšininkės geriau kovoja dėl kamuolių (vid. 48 prieš 44,8), atlieka daugiau rezultatyvių perdavimų (vid. 23,8 prieš 22) ir renka daugiau naudingumo balų (vid. 120,3 prieš 114,5).

„Vis dar esame savo žaidimo ieškojime. Ieškau savo komandos lyderių ir tuo pat metu akcentuojame metimų kokybę, – kalbėjo „Hoptrans-Sirenų“ strategas Šernius. – Nepaisant to, kad prieš sezoną laimėjome draugiškas rungtynes Marijampolėje, tai bus visai kitokia dvikova, nes tai ir bus ir kitokia atsakomybė, ir kitoks tempas.“

Kaunietes į priekį kol kas veda ukrainietė Arina Bilotserkivska, per rungtynes vidutiniškai pelnanti po 15,5 taško ir atkovojanti po 5,8 kamuolio. 18-metė Livija Sakevičiūtė pelno po 12,5 taško ir atkovoja po 6,8 kamuolio, o Dovilė Saurazaitė įmeta po 12 taškų ir atlieka po 5,5 rezultatyvaus perdavimo. Svarbi kauniečių gretose ir Kristė Druskytė – vid. 11,5 taško, 7,8 atkovoto kamuolio ir 4,8 rezultatyvaus perdavimo.

Kauniečių gretose po traumos atsigavo Eglė Tarasevičiūtė, kuri pirmąsias sezono rungtynes šią savaitę sužaidė su „Šiaulių-Universiteto“ komanda. Tuo metu Ieva Šimkutė į rikiuotę po kelio raiščių traumos grįš po mėnesio.

Marijampolės komandoje žaisti gali visos krepšininkės ir jos ryški lyderė – Rita Milieškienė, pelnanti po 14,8 taško, atkovojanti po 4,5 kamuolio ir atliekanti po 3 rezultatyvius perdavimus. Ji renka vid. 22,5 naudingumo balo ir tai yra trečias rezultatas lygoje.

Ukrainietė Kateryna Dobrikova prideda vid. po 13,5 taško ir 5 atkovotus kamuolius, amerikietė Danielle McCray vid. pelno po 12,5 taško ir atkovoja po 5,5 kamuolio, o Lina Mikelevičienė meta po 12 taškų.

Mačas tiesiogiai iš Kauno nuo 18.30 val. bus transliuojamas „Delfi TV“ ir LMKL feisbuko paskyroje.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.