Virginijus Šeškus ketina pats atsakyti už klubui skirtą 3 tūkst. eurų baudą

Tomas Vanagas
„BasketNews.lt“
2017-11-06 18:19
Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr. Fotodiena.lt/J.Elinskas
  • Virginijus Šeškus ketina prisiimti atsakomybę dėl klubui skirtos 3 tūkst. eurų bausmės iš BBL
  • Bausmė skirta už tai, kad „Vytauto“ komanda nesibaigus rungtynėms Estijoje paliko aikštę
  • „Vytautas“ BBL vadovams išsiuntė teisėjų užfiksuotus diskutuotinus epizodus ir tikisi, kad bausmė bus sumažinta

Prienų–Birštono „Vytauto“ treneris Virginijus Šeškus pats BBL rungtynėse Estijoje iš aikštės išsivedė savo krepšininkus, pats ketina ir prisiimti atsakomybę dėl komandai skirtos bausmės.

Spalio 31-ąją vykusiame mače Raploje likus žaisti 2 minutes ir 50 sekundžių Šeškus buvo nubaustas antrąja technine pražanga bei dėl to turėjo palikti aikštę. Strategas liko nepatenkintas teisėjų sprendimu ir kartu išsivedė visą komandą.

BBL techninė komisija nusprendė Prienų klubui skirti 3 tūkst. eurų baudą, taip pat ekipai įskaitė pralaimėjimą 0:20, o turnyrinėje lentelėje už šias rungtynes „Vytautas“ negavo nė taško. Įprastai už pergalę skiriami du taškai, už nesėkmę – 1.

Šeškus ketina pats atsakyti už šias „Vytautui“ skirtas bausmes.

„Treneris gali visokių kvailysčių pridaryti, o klubas už viską atsakyti negali. Sumokės gal ir klubas, bet sąskaita tai treneriui atiteks (šypsosi). Čia juk buvo mano sprendimas. Aš galvoju, kad jeigu treneriui duoda baudą, tai jam ir reikia susimokėti. Juk ir krepšininkai patys susimoka. Bet klube mes apie tai dar nekalbėjome, nes dar nesibaigė visas procesas“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Šeškus.

Ši istorija dar nesibaigė, kadangi bausmė „Vytautui“ gali sumažėti. Klubas BBL vadovams jau yra išsiuntęs iškarpytą video medžiagą, kuriame įtraukti diskutuotini teisėjų sprendimai iš rungtynių Estijoje su Raplos „AVIS Utilitas“.

„Mūsų treneris atrinko epizodus, o komandos vadovas juos nusiuntė BBL varžybų direktoriui Sauliui Samulevičiui, tad juos turėtų tirti komisija. Gal po peržiūros mums sumažins baudą, viskas turėtų paaiškėti per savaitę“, – teigė Šeškus.

Dabar treneris sutinka, kad galbūt perlenkė lazdą atlikdamas sprendimą nesibaigus rungtynėms išsivesti savo komandą, tačiau jis to nesigaili, kadangi tai gali išeiti į naudą.

Šeškaus kritikos strėlės kliuvo rungtynių teisėjams. Anot jo, arbitrai ne tik leido oponentams smūgiuoti į „Vytauto“ krepšininkus, bet ir patys susižvalgę šypsojosi po savo sprendimų.

„Kai galva šalta, tai gal šiek tiek kitaip viską daryčiau. Bet ta situacija buvo tokia... Gal per daug ant karštųjų viskas išėjo, bet taip suvedė teisėjai. Galbūt kitą kartą kitaip pasielgčiau, bet dėl to, ką padariau, labai neišgyvenu. Tikiuosi, kad dėl to lyga atkreips dėmesį į Estijos teisėjų darbą, gal rimčiau pradės žiūrėti. Visi žino, kaip būna nuvažiavus į Estiją. Dažniausiai galima kentėti, visko būna, bet šįkart paprasčiausiai varžovai smūgiavo į mūsų žaidėjus, o tie teisėjai tik bėgo ir šypsojosi. Manau, kad jie labai negražiai pasielgė. Gal teisėjai turėjo tikslą, kad išvestų mane iš kantrybės“, – svarstė treneris.

Šeškus po rungtynių net svarstė, ar komandai apskritai verta ir toliau žaisti BBL pirmenybėse, bet dabar pabrėžia, kad toks sprendimas priklauso ne nuo jo. Be to, komanda prieš sezoną sumokėjo 3 tūkst. eurų siekusį pradinį mokestį.

„Aš vis tiek esu tik treneris, negaliu nuspręsti, ar mes turime pasitraukti iš lygos. Vienas antras žodis išsprūsta, o jūs greitai pagaunate (juokiasi). Tam yra vadovai, komandos prezidentas, valdyba. Mes tik su prezidentu kalbėjome šiuo klausimu. Aš komandos vadovui paaiškinau visą situaciją tose rungtynėse. Pasakiau, kad gal ir nereikėjo man to daryti, bet teisėjai išvedė iš kantrybės“, – sakė Šeškus.

Visgi bent kol kas „Vytautas“ lieka BBL pirmenybėse ir ruošiasi trečiadienio rungtynėms, kuomet namuose priims Liepojos ekipą.



Komentarai:

kunigas
Vyriskas poelgis

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-07
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.