Traumų kamuojamos „Sūduvos-Mantingos“ treneris: „Pagal šią situaciją, mūsų rezultatai geri“

2017-11-08 15:32
Nuotr.: V.Skroblas
Nuotr. V.Skroblas

Mezon NKL titulą ginanti Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ praėjusį savaitgalį iškovojo dvi pergales, kurios marijampoliečiams suteikė daug džiaugsmo. Tiesa, suvalkiečiai nežaidė su ekipomis iš pirmojo turnyrinės lentelės ketverto. Mažeikių „Erelius“ ir „Palangą“ „Sūduva-Mantinga“ patiesė rungtyniaudama gerokai praretėjusiomis gretomis. 

Sūduviečiai atsidūrė išties nepavydėtina situacijoje. Šiuo metu traumas gydosi tokie komandai gyvybiškai svarbūs krepšininkai kaip Aurimas Kieža, Marius Valukonis, Ernestas Ežerskis ir Antanas Udras, o prie šio nuostolių sąrašo, kaip tinklalapiui „nklyga.lt“ kalbėjo ekipos treneris Rytis Vaišvila, neseniai prisijungė ir dukart lygos savaitės MVP – Rokas Stankevičius.

Tiesa, likusi sveika komandos dalis Marijampolės ekipos vairininką džiugina. 8 pergalės per 10 rungtynių – tokį rezultatą kol kas demonstruoja negandų daužomi sūduviečiai.

„Visa tai vertinu gerai, nepaisant skaudaus pralaimėjimo Tauragėje, kai sugebėjome iššvaistyti 20 taškų pranašumą. Nežiūrint į tai, kad pagrindiniai mūsų žaidėjai dabar traumuoti, viską vertinu gerai. Visada norisi geriau, bet vertinu situaciją objektyviai – mums kiša koją traumos, o su tokia padėtimi ir taip gerai verčiamės.

Trečią savaitę iš eilės treniruotėse negalime žaisti penki prieš penkis. Marius Valukonis pilnavertiškai su komanda turėtų pradėti treniruotis nuo kitos savaitės, Antanas Udras gerklės ligas kaip ir išsigydė, tačiau jaučia kojos skausmus, nors galbūt savaitgalį jis ir žais. Visu pajėgumu nesitreniruoja ir Ernestas Ežerskis, praėjo dvi savaitės nuo to laiko, kai jis su mumis nesitreniruoja. Na, o Aurimas Kieža prie mūsų prisijungs tik sausio mėnesį. Turime problemų ir su Roku Stankevičiumi, jis pasisuko čiurną ir savaitgalį veikiausiai nežais“, – pasakojo Vaišvila.

Nuotr. V.Skroblas

Po pirmųjų penkių savaičių Mezon NKL pirmenybėse pirmieji žygiuoja tik kartą prieš tą pačią „Sūduvą-Mantingą“ suklupęs Šakių „Vytis“, o po jų – viena nesėkme daugiau turinti Marijampolės ekipa.

Nuostolius savo sudėtyje skaičiuojantis Vaišvilas pasidžiaugė, kad toks rezultatas yra sveikintinas.

„Aš apskritai priekaištų savo žaidėjams dėl kovingumo niekada neturiu, niekada dėl to nekaltinu. Juk jie žmonės, jie išeina į aikštelę ir atiduoda savo jėgas, stengiasi. Nebūna taip, kad specialiai nepadaro ar suklysta. Po nesėkmių aš kaip tik stengiuosi žiūrėti į veidrodį – kur aš kažko nepadariau, kur ne taip kažką pasirinkau, gal ne tas gynybos sistemas taikiau.

Aš visada pats prisiimu atsakomybę. Mes praktiškai šešiese atlaikėme „Erelius“ ir „Palangą“. Tai yra fantastiškas rezultatas, parodęs vyrų kovingumą“, – patikino treneris.

Prie šių rezultatų stipriai prisidėjo ir vienu komandos lyderių tapęs Stankevičius. Dar pernai Šakių „Vyčio“ komandoje didelio vaidmens neturėjęs puolėjas šįmet tapo vienu ryškiausiai spindinčių Mezon NKL krepšininkų ir jau dukart iš eilės sugebėjo tapti naudingiausiu savaitės žaidėju.

22-ejų puolėjas šį sezoną vidutiniškai per rungtynes pelno po 19,7 taško, atkovoja po 4,9 kamuolio ir renka po 20 naudingumo balų. Šiuo metu Stankevičius yra antras pagal rezultatyvumą ir trečias naudingiausias lygos žaidėjas.

Dar vasarą buvo aišku, kad iš jo bus tikimasi svaraus indėlio, bet ar buvo tikėtasi tokio solidaus žaidimo?

„Pas mus apskritai nebuvo nevertingų žaidėjų, kuomet formavome komandą. Ėmėme tuos, kurie, mūsų manymu, turi padėti komandai. Rokas, kiek teko girdėti, vasarą labai daug dirbo. Jis patobulėjo, o dėl to, matyt, įgavo daug pasitikėjimo.

Mano asmenine nuomone, šis sezonas praeis, ir jis tikrai bus subrendęs LKL krepšiniui. Jis sutvirtėjo, meta užtikrintai, aukštu procentu, bet esminis skirtumas – pasitikėjimas savo jėgomis“, – auklėtinį liaupsino Vaišvila.

Pasikeitimų sezoną išgyvena ne tik jo treniruojamas Stankevičius, bet ir pats treneris. Vaišvila šį sezoną po ketverių metų pertraukos pirmą kartą pradėjo ne Klaipėdoje, o Marijampolėje.

Nuotr. V.Skroblas

Sezonas jau įsibėgėjo, taigi dabar specialistas gali vertinti, ar sprendimas pakeisti klubą buvo teisingas. Vaišvilos atsakymas į šį klausimą buvo teigiamas.

„Tiesą pasakius, daug skirtumų nematau. Man yra tekę dirbti Kinijoje, dirbau Utenoje, bet visur darbas yra darbas. Po treniruočių vakare grįžti namo, analizuoji, ryte vėl laukia treniruotės, o savaitgalį – rungtynės. Aišku, kai vienoje komandoje praleidi ketverius metus, jauti, kad viskas pradeda nusistovėti.

Galbūt ir pačiam reikėjo pokyčių, keisti aplinką. O kalbant apie Marijampolę, čia esu labai patenkintas. Komandą sudaro puiki organizacija, kuri viskuo rūpinasi“, – sakė Vaišvila.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.