„Vyčio“ aukštaūgis Jezukevičius: „Pergalių serija mums svarbi psichologiškai“

2017-11-15 16:14
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr. D.Lukšta

Banguotai sezoną pradėjęs Šakių „Vyčio“ komandos centras Edvinas Jezukevičius po truputį įsivažiuoja. Praėjusią savaitę jis rungtynėse su Jonavos ekipa sužaidė geriausias sezono rungtynes, o tai vilniečiui atnešė naudingiausio Mezon NKL savaitės žaidėjo titulą.

Tąkart krepšininkas per 23 minutes pelnė 31 tašką (12/15 dvit., 7/8 baud. met.), atkovojo 6 kamuolius, išprovokavo 7 pražangas ir surinko 37 naudingumo balus.  

Vilniečiui tai buvo geriausias sezono pasirodymas, o iki geriausių karjeros rungtynių (40 naud. bal.) pritrūko trijų naudingumo balų.

Edvinas Jezukevičius

Edvinas  Jezukevičius
Edvinas  Jezukevičius
MIN: 21.43
PTS: 14.58 (60.84%)
REB: 5.83
AS: 1.17
ST: 0.58
BS: 0.17
TO: 1.5
GM: 12

Solidus Jezukevičius buvo ir šeštadienį vykusiose rungtynėse su Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ komanda. Tąkart centras per 22 minutes pelnė 18 taškų (3/6 dvit., 3/4 trit., 3/4 baud. met.), atkovojo 6 kamuolius ir surinko 20 naudingumo balų.

Nors Jezukevičius sezono eigoje demonstruoja vis stabilesnius rezultatus, jis dar mato, ką labiausiai norėtų pagerinti.

„Man atrodo, kad kol kas trūksta daugiau atkovotų kamuolių, – tinklalapiui „nklyga.lt“ pasakojo Jezukevičius. –  Vis tik reikia pastebėti, kad viskas eina į gerą pusę. Asmeniškai sezono pradžioje sekėsi sunkokai, bet toliau viskas klostosi tik geriau.“

Jezukevičius Šakių komandoje aukštaūgių grandį sudaro su Aurelijumi Pukeliu, kuris šį sezoną taip pat spėjo tapti savaitės naudingiausiuoju. Tiesa, abu žaidėjai kol kas sėkmingai dalijasi minutes – Jezukevičius vidutiniškai žaidžia po 20,9 min., o Pukelis po 17,5 min.

Dėl minučių dalybų problemos nemato ir šios savaitės laureatas.

„Pas mus komandoje visi maždaug tiek rungtyniauja, nėra tokio, kuris šiuo klausimu labai išsiskirtų. Dabar yra taip, bet gal vėliau bus kitaip. Pamatysime“, – sakė Jezukevičius.

27-erių metų ir 207 cm ūgio krepšininkas „Vyčio“ gretas papildė praėjusią vasarą. Su šia komanda jis išgyveno permainų kupiną 2016-2017 metų sezoną, kai dar Virginijaus Sirvydžio treniruota komanda pasipuošė bronzos medaliais.

Po išbandymų kupino sezono Šakiuos netrūko permainų. Komandoje be Jezukevičiaus liko Paulius Beliavičius, Marijus Užupis ir Gytis Radzevičius, o prie ekipos vairo stojo kitas strategas – Aurimas Jasilionis. Kol kas kauniečio treniruojami „Vyčio“ vaikinai nestringa – per 12 rungtynių patirtas viso labo vienintelis pralaimėjimas.

Kas komandoje pasikeitė per šiuos metus?

„Po praėjusio sezono komandoje likome keturiese, taigi normalu, kad pasikeitė beveik viskas – ir komandos draugai, ir treneris, ir pats žaidimo stilius. Šįmet mes pradėjome agresyviau gintis ir rodome kiek greitesnį puolimą. Bet komandoje keitėsi treneriai, taigi normalu, kad kiekvienas treneris turi savo filosofiją ir ją stengiasi įdiegti“, – aiškino Jezukevičius.

Kol kas panašu, kad Jasilionio filosofija Šakiuose veikia. „Vytis“ kol kas yra vienvaldis Mezon-NKL lyderis, o Šakių ekipos puolimas kol kas yra sunkiai sulaikomas (vid. po 90,3 taško).

Šiuo metu „Vytis“ nėra pralaimėjęs jau devynerių rungtynių iš eilės. Nors tai nėra dažnai lygoje fiksuojamas pasiekimas, Jezukevičiaus teigimu, pergalių serija jo ir komandos draugų neblaško.

„Būtent psichologiškai ta pergalių serija ir yra svarbiausia, tai prideda pasitikėjimo savimi. Tikimės, kad pavyks ir toliau taip judėti į priekį bei ją pratęsti. Nesu girdėjęs, kad kažkas sakytų, jog reikia laimėti tik dėl to, kad būtų pratęsta serija. Apie tai net negalvojame ir nekalbame“, – tikino centras.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.