LKL kartu su federacija sukilo prieš nešvariai dirbančius agentus

2017-11-21 16:06
Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr. Fotodiena.lt

Lietuvos krepšinio lyga kartu su Lietuvos krepšinio federacija užsimojo pažaboti neleistinus, o kartais ir nelegalius kai kurių krepšinio agentų veiksmus.

LKF meistriškumo komisijos pirmininko Šarūno Sakalausko teigimu, federacijos ir LKL atstovų susitikime priimti svarbūs nutarimai dėl agentų veiklos skaidrumo.

Didžiausia problema – agentų dėmesys labai jauniems žaidėjams.

„Agentai konkuruoja vienas su kitu kuo greičiau prišnekinti vaiką ir tai nėra kalba, kad jie šnekintų 19-mečius, jie šnekina 13-os, 14-os metų vaikus teigdami netgi nebūtus dalykus, kad jie padės patekti į rinktinę, padės geresnes sąlygas gauti iš krepšinio federacijos, kas yra visiška nesąmonė“, – teigė Sakalauskas.

Robertas Javtokas baigęs krepšininko karjerą pradėjo dirbti su Kauno „Žalgirio“ jaunimu ir dabar susiduria su agentais.

„Blogi agentai tie, kurie daug prižada, kad tik pasiimtų žaidėją, – teigė Javtokas. – Dėl to žaidėjas nustoja tobulėti, nes tiki, kad pasiekęs aukštą lygį ir gal tas blaškymasis, nesusikaupimas į sportą, o galvojimas, kur žais ir kiek uždirbs, duoda neigiamą įtaką.“

Agentai neturi teisės kontaktuoti su žaidėjais iki 18-os metų, bet Lietuvoje dalis agentų į tai nekreipia dėmesio ir išveža jaunuolius į užsienį.

„Tą, ką turi „Žalgiris“, ką kuria „Lietuvos rytas“ ir ką dabar turi Klaipėdos mokykla su „Neptūnu“ – nėra tokių sąlygų net užsienyje, – įsitikinęs LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas. – Nekalbu apie pinigus, kalbu apie sąlygas treniruotėms: treneriai ir jaunųjų talentų programos. Ir tik tada tas kelias eina į viršų.“



Komentarai:

s
pakazuha mes turim daug pavyzdziu kaip apeinama sistema - padaro surati ant tevu, o slaygos uzsieny geresnis todel ten isleke yra patys perspektyveuisi lietuvei. zalgiris tik tuei tas salygas kiti programas nlb neturi- rytas turejo prie vainausko o dabar kas gereusia paima zalgiris I 2 komnada, o jei pateke I pirma negauna zaist tai varo I uzsiney va taip
2017-11-22
+4
Atsakyti
to anonimas
Jus pasaket labai daug tiesos.
2017-11-22
-1
Atsakyti
thomas
geros salygos ?! pas mus ?! juokinat gal ?!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-21
+5
Atsakyti
Anonimas
Geriau butu pakalbeti apie viso sito dalyko juodaji kardinola kuris dirba geriau uz visus kitus. Pameginkit apklausti 2001-2002 metu pirmo diviziono trenerius ir issiaiskinti kas labiausiai kisasi ir vilioja zaidejus isvaziuoti is vienos ar kitos mokyklos. Tikrasis kuris sumaisti inese ir toliau tai puikiai daro tai R.R. Butu idomu jei zurnalistai pasidometu ir nepatingetu surinkti informacijos

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-21
-8
Atsakyti
Anonimas
Gal galit bent vienu kitu sakiniu apibudinti kaip jus ruosiates pazaboti tuos agentus? Baudziamajame kodekse pridesite straipsni, jog pakalbinus nepilnameti krepsininka bus iskelta baudziamoji byla? :D

Klounai nelaimingi - MEISTRISKUMO KOMISIJOS PIRMININKAS Sakalauskas (kas cia per komisija ir kas ji paskyre pimininku??) bei Spokas, kuris gyvenime neturejo nieko bendro su krepsiniu.

O LKL tai aisku geriau, kad is vis agentu nebutu - tada klubai sekmingai galetu isdurineti zaidejus ir nemoketi niekam agentiniu. Klounada, kitaip nepavadinsi.
2017-11-21
-2
Atsakyti
Spokui
Ka konkreciai turi tie klubai ?

Gal vienintelis Zalgiris siokia tokia sistema, Rytui dar truksta tikrai, o Neptunas apskritai neturi nieko ar ypac su Knasiaus mokykla, Jus bent zinot gerbiamas generalini sekretoriau? Tik paraso ir tiek, jokiu konkreciu pavyzdziu, nera nei sistemu nei piramidziu

Neptunas turi Beliauska tai ko LKL ir federacija neipareigoja klubu kad butu bent vienas ar du zaidejai iki 21m amziaus kurie zaistu lkl ne maziau 10 minuciu??

Apie NKl lygi nera ka kalbeti nes is ten negali persikelti is karto nei vienas zaidejas

Krepsinio jaunimo rinktiniu rezultatai blogiausi per desimtmeti.. puse treneriu isgerineja.. ir tik keletas treneriu kurie aukoja savo laika sveikata ir savo pinigus padeda isugdyti zaidejus, mokekit federacija stipendijas po 400-500 euru zaidejams jauniems ir treneriams gal bus kitaip..

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-21
+2
Atsakyti
lkad
Tokios geros salygos, kad visi talentingi lietuviai i uzsieny isvaziuoja treniruotis.
2017-11-21
+2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 7

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.