Jasilionis apie Valinską: „Auginamas dar vienas geras žaidėjas rinktinei“

Vilius Stalgaitis
„BaskeNews.lt“
2017-11-24 00:10

Brandonas Daviesas trečiajame kėlinyje taip dėjimu krestelėjo Stambulo „Anadolu Efes“ lanką, kad ant kojų atsistojo kone visi „Žalgirio“ arenoje buvę žaliai balti sirgaliai. Iškart po dėjimo emocijomis pratrūko ir pats amerikietis, o to reikėjo ne tik jam.

Tokių pergalės link stumiančių emocijų buvo išsiilgusi ir visa „Žalgirio“ arena, ypač po skaudžios praėjusios savaitės nesėkmės Nemuno saloje kovoje su Vitorijos „Baskonia“. Šįkart namų tvirtovė buvo apginta – bundantis „Anadolu Efes“ klubas parblošktas 91:83.

Šios rungtynės turėjo ir savo vyšnią ant torto. Edgaras Ulanovas šiame susitikime pelnė pelnė 22 taškus (5/5 dvit., 2/4 trit., 6/6 baud. met.) bei surinko 32 naudingumo balus, taip sužaisdamas geriausias karjeros Eurolygoje rungtynes.

Foto galerija

„Didžiausi sveikinimai jam dėl tokio pasirodymo. Ką jis išdarinėjo šiandien ir kaip varė į neviltį varžovų trenerį yra nuostabu. Nepasakyčiau, kad vėliau jis buvo prigesintas. Varžovai vis tiek turėjo spręsti jo problemą, nes ką jis išdarinėjo pirmoje pusėje, buvo gražu žiūrėti“, – po rungtynių tiesioginės „BasketNews.lt“ transliacijos metu pasakojo treneris Aurimas Jasilionis.

– Ar gali Ulanovas išlaikyti tokį ritmą ir įsipaišyti tarp komandos puolimo lyderių?
– Dabar jis ir yra vedantis žaidėjas. Kaip minėjo treneris, Edgarą kamuoja mikrotraumos, kurios treniruotėse jam trukdo atsiduoti 100 proc., bet manau, kad stabiliai jis gali žaisti visą sezoną.

– Kevinas Pangosas didžiąją rungtynių dalį buvo prigesintas, tačiau lemiamu metu prabilo, prisiminus ir tą ketvirtojo kėlinio pabaigoje pataikytą jo tolimą metimą. Ką toks žybtelėjimas po tylos reikiamu metu apie jį sako?
– Jis didžiąją rungtynių dalį atrodė labai stabiliai, negalėčiau išskirti, kad Pangosas komandą patraukė tik rungtynių pabaigoje. Aišku, dabar jis yra pagrindinis įžaidėjas ir turi imitis iniciatyvos, treneris jam duoda didelį vaidmenį. Jis atlieka tai, ką sako treneris.

– Brandonas Daviesas šiandien žybtelėjo puolime, taip buvo pakartotas geriausias jo sezono rezultatyvumo rezultatas (12), nors iki šiol jis atrodė gana blankiai.
– Norėtųsi jo stabilesnio žaidimo, bet jis atėjęs iš kitos ir žemesnio lygio komandos ir lygos. Dabar Brandonas pateko į Eurolygą, kur jam sunku prisitaikyti ir suprasti, kaip čia reikia žaisti. Manau, kad kasdien įgyjama patirtis jį pavers stabilesniu ramsčiu.

– Artūras Milaknis patyrė traumą ir nebegrįžo į rungtynes. Kol kas neaišku, ar jo trauma yra rimta, bet ką „Žalgiris“ prarastų su jo netektimi?
– Dar vieną svarbų rotacijos žaidėją, tai apsunkina. Vis tik tokiu Valinsko žaidimu, „Žalgiris“ augina dar vieną gerą žaidėją Lietuvos rinktinei. Valinskas yra juodadarbis vyrukas, užsibrėžęs tikslą ir tvirtai žengia jo link. Apie šį žmogų galiu atsiliepti tik gerais žodžiais. 

– „Žalgiris“ turi banguojančių žaidėjų. Axelis Toupane’as kartu su Daviesu vis dar nėra suradę savo tikrosios vietos komandoje, banguoja ir Vasilije Micičius. Atrodo, kad šis „Žalgiris“ dar turi nemažai neišnaudoto rezervo.
– Sutinku. Micičius, Toupene’as, ir Bostas dar neparodė, ką gali. Komandos vadovai ir treneris tikrai nepirko katės maiše, jie žinojo, ką perka ir kažko tikisi. Trūksta tik laiko bei supratimo ir ši komanda tikrai važiuos į priekį.

– „Žalgiris“ šiandien kovą dėl kamuolių laimėjo prieš antrą geriausiai visoje Eurolygoje tai darančią komandą. Kiek svarbu tai buvo pergalei?
– Buvo atliktas didelis trenerių štabo darbas. Jie puikiai tai žinojo, taip pat ir varžovų stipriąsias vietas. Kauniečiai nugalėjo „Anadolu Efes“ jų pačių ginklu. „Žalgiris“ puolime atkovojo 13 kamuolių, o juk tai yra turkų ginklas. Manau, kad buvo atliktas labai geras trenerių darbas.



Komentarai:

almo
Paulius Valinskas... ką daugiau rašyt? nebent SUPER... :)
2017-11-24
-2
Atsakyti
P.B.
Nu nežinau...paskaitau apie Ilgauską, kad jis tėvynės išdavikas, dabar apie Valinską, kad jį rinktinei augina. Gal reikėtų truputį mažiau tą rinktinę visur kišt? Aš myliu krepšinį ir didžiuojuos rinktine, bet nereikia tokio spaudimo žaidėjam

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-24
+10
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.