Netradicinėje rinktinės treniruotėje – Kosovo sirgalių kuriamas triukšmas

2017-11-24 15:17
Nuotr.: musukrepsinis.lt
  • Lietuvos rinktinė treniravosi įsijungusi Kosovo sirgalių kuriamą triuškmą
  • Prištinos arena talpina 3 tūkst. žiūrovų, kurie yra visai šalia aikštės
  • Mindaugas Brazys išskyrė Kosovo gynėją Berišą bei atskleidė, kad ji prižiūrės Seibutis
  • Anot trenerio, vienas iš Lietuvos privalumų – mūsiškiai turėjo galimybę stebėti šios sudėties Kosovo žaidimą
  • Rungtynės tarp Kosovo ir Lietuvos – penktadienį 20 val.

Lietuvos rinktinės treneriai prieš pasaulio čempionato atrankos startą ne ką mažiau nei Kosovo nacionalinės komandos prisibijo ir 3 tūkstančių Prištinos arenoje griausmingai palaikančių aistruolių.

Dėl to nuspręsta imtis netradicinių veiksmų – Lietuvos rinktinės treniruotės metu buvo įjungtas garso įrašas iš Kosovo rinktinės rungtynių. Taip buvo stengiamasi krepšininkus supažindinti su atmosfera, kuri laukia mūšyje su šios šalies rinktine.

„Analizavome žaidimą iš jų ankstesnių rungtynių. Tai komanda, kuri namie žaidžia žymiai geriau nei išvykose. Sirgalių kuriama atmosfera jiems prideda labai daug energijos. Tai akcentavome per treniruotes, buvome įsijungę sirgalių kuriamą triukšmą, kad būtų asociacija su šia arena.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
11
Naudingumas
17
Perimti kamuoliai
2
Atkovoti kamuoliai
6

Vienas dalykas yra psichologija, o kitas – jų lyderio Dardano Berišos stabdymas. Tai lyderis visomis prasmėmis – ir emocijomis, ir krepšiniu. Jis nebijo imtis iniciatyvos, jo rankose kamuolys yra sunkiausias momentais“, – apie netradicinį pasiruošimą artėjančioms rungtynėms kalbėjo Lietuvos rinktinės trenerio asistentas Mindaugas Brazys.

193 cm ūgio Berišos gynyba bus patikėta Renaldui Seibučiui, tačiau jam reikės ir kitų komandos draugų pagalbos. Preštinos „Sigal“ klube žaidžiantis gynėjas Kosovo lygoje vidutiniškai renka po 15,1 taško, 3,1 atkovoto kamuolio ir 4 rezultatyvius perdavimus. 

„Sigal“ klubas taip pat varžosi FIBA Europos taurėje, kurioje Beriša vidutiniškai pelno po 16,6 taško, atkovoja po 5 kamuolius ir atlieka po 3,2 rezultatyvaus perdavimo.

„Manau, kad jo stabdymas bus visos komandos darbas. Tikrai Seibutis vienas nepaveš, reikės daryti keitimus. Kas išeis jį dengti, tas turės atiduoti 100 proc. pastangų“, – teigė Brazys.

Lietuvos ir Kosovo rinktinės rungtynėms turėjo ruoštis skirtingomis sąlygomis. Kosovas surinko panašią sudėtį į tą, kuri šiemet žaidė pasaulio čempionato atrankos kvalifikacijos varžybose, todėl mūsiškiai analizavo šias rungtynes. Tuo metu Lietuvos rinktinės žaidimą buvo įmanoma analizuoti nebent vienintelės treniruotės metu Kosove, kadangi ši sudėtis kartu dar niekada nėra žaidusi.

Keliems pašaliniams asmenims tai pavyko – jie Prištinos arenoje stebėjo Dainiaus Adomaičio kariaunos pratybas.

„Jeigu atvirai, taip nedaroma, – apie treniruotę stebėjusius žmones pasisakė Brazys. – Bet mes to ir tikėjomės. Dėl to nieko daug treniruotės metu neatskleidėme.“

„Tame, kad turėsime netikėtumo faktorių, yra tiesos. Sunku pasakyti, kiek jie mus analizavo. Mes esame visiškai kitokia komanda nei Europos čempionate, o jie – panašesnė į tą, kuri žaidė kvalifikacijoje“, – apie galimą pranašumą pasisakė Brazys.

Trenerio asistentas nespėliojo, kas galėtų tapti šios rinktinės emociniu lyderiu. Anot jo, dėl to buvo pasikviesti keli veteranai, kadangi jie gali itin prisidėti savo patirtimi. Labiausiai patyrę rinktinės krepšininkai – 38-erių metų Kšištofas Lavrinovičius ir 32-ejų metų Seibutis. 

„Bandysime išnaudoti klubuose kartu rungtyniaujančius krepšininkus, kurie vienas kitą geriau pažįsta. Atsižvelgėme į tą taktiką, kuria jie remiasi klubuose. Tai nėra komanda, kurioje krepšininkai vieni kitų nežinotų. Yra ryšys, visi bendrauja.

Sunku pasakyti, kas galėtų tapti mūsų emociniu lyderiu. Dėl to mes labiau rinkomės veteranus, kadangi tokiose rungtynėse jie vien savo patirtimi gali daug duoti. Nemanau, kad šioje sudėtyje dominuos vienas žaidėjas. Esame stiprūs kaip komanda ir bandysime tai išnaudoti“, – tikino Brazys.

Rungtynės tarp Kosovo ir Lietuvos rinktinių – penktadienį 20 val.



Komentarai:

To antanui
Tai kur tas kur liepe statyti uz kosova? Liksi negeres ir chebra uzmirs

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-24
+21
Atsakyti
Dede
Debilitikai treneriu štabas.

Čia tik Čepukaitis Vasiliauskas ir Juškevicius po 35min zaisdami istrauktu sito banano adomo krepsinio tragedija.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-24
+4
Atsakyti
djpapas
nei jie cia patys sugalvojo nei ka. daug kas taip daro, neviduriuok.
2017-11-24
+2
Atsakyti
geras
bet neveltui antanas.o tau su tokiu vardu nera problemu tarp rimtu bachuriuku,ar paniatkes tau nesuprantamos,invalide?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-24
-5
Atsakyti
djgaffer
Lietuvos trenerių štabas jau ne pirmą kartą pasižymi originalumu.2010 m.PČ Kemzūra rodė filmą 300,o dabar dirbtinį triukšmą sukėlė.Gerų idėjų sugalvoja.Dar kalbant apie Kosovą,tai ne vien reikia į Berishą susitelkti.Yra ir Bamforthas,kuris tritaškių gali primėtyti.Visi kiti daug žemesnio lygio ir net nežinomi,tai uždengus kažkiek tuos du,bus padaryta 80 % viso darbo.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-24
-15
Atsakyti
Antanai
kas tave vel is palatos isleido, ar vel pats pabegai? Siaip tai viesai galvoti, kad Seibutis neuzdenks kazkokios Pristinos zvaigzdes, tai m,an kazkaip perlenkai atrodo. Eikit i aikste ir sumalkit tuos marozus, nera ka cia net ilgai apie tai galvoti.
2017-11-24
Atsakyti
rrr antanui
Same shit. Visu 121 proc. sutinku
2017-11-24
-1
Atsakyti
antanas
Tai tipo negalima pragert kabake lengvai uzkaltu bapkiu? Mes su chebra nors pasitusinsim kol tu verksi kai kosovas pazemins lietuva. Aisku reikes pora simtuku pasilaikyt ant kitu statymu. Tau pavydas kad adomaicio lavonai man pinigus gerus sunes? Tai ir tu statyk,irgi uzsikalsi.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-24
-14
Atsakyti
Antanui
Matosi, kad proto invalidas, jei protingai pinigų (sėkmės atveju) nenori panaudot... Tipiškas morozo mentalitetas...
2017-11-24
+6
Atsakyti
antanas
Patariu visiems kol dar ne velu. Statykit uz kosova ir kuo daugiau. Ir ant dvizenkles pergales. Daug saibu pareis galesit savaitgali per visus kabakus eit. As link 2stuku uzkalsiu ir daugeli saibu su chebra tiesiog pragersim kabakuose

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-24
+5
Atsakyti
Sekla ir sekloidai
atsisveikinkit su bugnais ir barzdom :D
2017-11-24
-2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 11

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.