Mindaugas Girdžiūnas: „Man ši savaitė buvo didelis įvykis“

Vilius Stalgaitis
„BaskeNews.lt“
2017-11-26 21:53

Mindaugas Girdžiūnas pelnė 11 taškų, Arnas Butkevičius 12, Eimantas Bendžius 18, o visi jie yra klaipėdiečiai. „Švyturio“ arenos stogas kilnojosi, kuomet taškus Lietuvos rinktinei reikiamais momentais rinko vietiniai krepšininkai. Esi svarbi Lietuvos rinktinės pergalių dalis ir rungtyniauji gimtajame mieste, kas gali būti geriau?

„Fantastiškas jausmas, ateina pažiūrėti šemos nariai, savi sirgaliai, – po rungtynių pasakojo Girdžiūnas. – Žaidėme su dviguba energija. Aš apskritai džaugiuosi dėl to, nes tai buvo pirmos dvejos mano oficialios rungtynės rinktinėje. Man ši savaitė buvo labai didelis įvykis. Visa tai paliko įspūdį ir labai dėl to džiaugiuosi.“

Pats atakų organizatorius šiame atrankos lange sulaukė didelio Dainiaus Adomaičio pasitikėjimo. Šįkart aikštėje jis praleido 26 minutes, per kurias pelnė 11 taškų (0/2 dvit., 3/5 trit., 2/2 baud. met.), atkovojo 3 kamuolius bei atliko tiek pat rezultatyvių perdavimų. 

Foto galerija

Jis stipriai prisidėjo prie to, kad Lenkijos rinktinė šiandien būtų visiškai surakinta. Komanda, kurios greitas puolimas prieš šį mačą buvo didžiausias Adomaičio trenerių štabo galvos skausmas šiandien buvo visiškai surakinta ir susitikimą baigė pelniusi viso labo 55 taškus.

„Buvo labai sunkios rungtynės, kadangi lenkų komanda žaidžia tikrai agresyviai, buvo tikslas daugiau stabdyti greitą puolimą. Manau, kad gynyboje padarėme gerą darbą“, – pasakojo Girdžiūnas.

Lenkija Lietuvos rinktinės grupėje pasaulio čempionato atrankoje be lietuvių turėjo didžiausią FIBA reitingą, tačiau labiausiai patyrusią grupės varžovę Adomaičio kariauna parbloškė itin solidžiu stiliumi.

Taip baigėsi pirmasis rinktinių langas, o lietuviai po jo atgal į savo klubus skirstosi nė karto nekluptelėję. Tiesa, Girdžiūnas pasidžiaugė ne tik tuo, bet ir trenerio dėmesiu visiems žaidėjams. 

„Labai smagu, kad visi gavome šansų pasireikšti. Buvo tikslas iškovoti dvi pergales, tai ir padarėme. Atlikome gerą darbą“, – sakė gynėjas.

Mindaugo Girdžiūno komentaras



Komentarai:

antanas
Israudonaves kaip chandziulnikas. Fui

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-26
+4
Atsakyti
djgaffer
Šį kartą Girdžiūnas daug solidžiau sužaidė,nei Kosove.Aktyvesnis puolime buvo,neblogai valdė komandą.Savi lankai kaip sakoma padėjo.Net Butkevičius visas baudas sumėtė.Puiki atrankos pradžia.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-26
Atsakyti
lietuva
Sveikinimai puikiai atliktas darbas iki kitu metu atronkos

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-26
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.