Grėsmė „Neptūnui“ – lyderiai bet kada gali palikti komandą

2017-12-05 14:31
Jonas Miklovas, Tomas Vanagas, „BasketNews.lt“
Nuotr.: fiba.com
Nuotr. fiba.com

Sėkmingai sezoną pradėjęs Klaipėdos „Neptūnas“ dėl finansinių problemų gali prarasti ne vieną savo šio sezono lyderį.

BasketNews.lt“ žiniomis, atlyginimų mokėjimai krepšininkams vėluoja nuo pat sezono pradžios, o kai kurie iš jų nėra gavę algų ir už praėjusįjį.

Pavyzdžiui, šio sezono „Neptūno“ atradimas Arnas Butkevičius vis dar nėra gavęs trijų mėnesių algų už praėjusį sezoną. Šį sezoną jam algos taip pat vėlavo, tačiau, „BasketNews.lt“ žiniomis, sužinoję apie kitų klubų susidomėjimą juo, „Neptūno“ vadovai iš karto sumokėjo pinigus.

Ne vieną pasiūlymą išvykti turintis puolėjas gali bet kada palikti „Neptūną“, tačiau tikisi, jog klubas sumokės ir praėjusio sezono skolą.

Bet kada išvykti iš Klaipėdos komandos gali ir Mindaugas Girdžiūnas, kadangi „Neptūnas“ nesumokėjo vienos algos už praėjusį sezoną.

„Neptūną“ gali palikti ir kitas lyderis, šiuo metu naudingiausias LKL krepšininkas, 32-ejų metų 206 cm ūgio kolumbietis Juanas Palaciosas, kurio sutartyje yra numatyta galimybė kitoms komandoms jį išpirkti. Aukštaūgio atlyginimas (apie 12 tūkst. eurų per mėn.) yra pakankamai kuklus, jeigu lygintume su jo indėliu šį sezoną, o išpirka nėra didelė, kad atbaidytų kitas komandas. 

Terminas, kuomet kontraktas gali būtų išpirktas, yra nustatytas maždaug iki kito FIBA lango, kuris vyks vasario antroje pusėje.

Praėjusį sezoną „Neptūnas“ kontraktą su galimybe jį išpirkti buvo sudaręs su Jimmy Baronu. Vasarį už šį snaiperį išpirką sumokėjo Vilniaus „Lietuvos rytas“.

BasketNews.lt“ žiniomis, „Neptūnas“ aktyviai ieško išeičių iš susidariusios padėties, tačiau praėjusią savaitę bankai nesutiko suteikti paskolos, kadangi klubas nerado, kas laiduos už paskolintą sumą.

Prieš pat šį sezoną „Neptūno“ klube įvyko valdžios pokyčiai. Nuo vasario komandai vadovavusį Algimantą Ercių pakeitė ir direktoriaus postą užėmė Artūras Žalys. Su naujuoju direktoriumi tinklalapiui „BasketNews.lt“ susisiekti nepavyko, o klubo sporto direktorius Donatas Zavackas situacijos nekomentavo.

Palaciosas šį sezoną LKL vidutiniškai pelno po 15,9 taško, atkovoja po 6,2 kamuolio, atlieka po 3,5 rezultatyvaus perdavimo, perima po 1,5 kamuolio ir surenka po 20,1 naudingumo balo.

FIBA Čempionų lygoje centras įmeta po 12,8 taško, sugriebia po 6,5 kamuolio, atlieka po 2,3 rezultatyvaus perdavimo, perima po 2 kamuolius ir surenka po 11,7 naudingumo balo.

Butkevičius LKL renka po 10,2 taško, atkovoja po 6,2 ir perima po 2,5 kamuolio, atlieka po 3,3 rezultatyvaus perdavimo bei surenka po 18,8 naudingumo balo. Čempionų lygoje puolėjas pelno po 12,3 taško, sugriebia po 7,5 kamuolio, atlieka po 4,3 rezultatyvaus perdavimo ir surenka po 19 naudingumo balų.

Tuo metu Girdžiūnas Čempionų lygoje įmeta po 12,3 taško ir atlieka po 3,3 rezultatyvaus perdavimo, o LKL pelno po 11,7 taško bet atlieka po 3 rezultatyvius perdavimus.

„Neptūnas“ šį sezoną Betsafe-LKL pirmenybėse iškovojo 10 pergalių ir patyrė 3 nesėkmes bei turnyrinėje lentelėje kartu su Panevėžio „Lietkabeliu“ dalinasi 2-3 vietomis.

FIBA Čempionų lygoje „Neptūnas“ per 6 turus pasiekė 5 pergales bei su Tenerifės „Iberostar“ ir Liudvigsburgo „MHP Riesen“ komandomis B grupėje dalinasi 1-3 vietomis.



Komentarai:

Dilmah
Rytfaniai svajoja suzlugdyt neptuna ir susirinkt ju lyderius. Pamirsot kad mes patys lizinginiai skolose iki kakli, ir tik is mokesciu moketoju pasalpu dar laikomes lkl.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-12-06
+2
Atsakyti
Kur savivaldybes ir valstybes valdo liberalai-ten griūna ne tik Gedimino kalnai bet ir komandos.Čia jums klaipiediečiai dievo bausmė-kad į valdžią rinkote Gendvilą,Masiulį,dabartinį Merą-liberalą Grubliauską su jo šaika.Būtumėte meru išrinkę Puteikį-žaistumėte Eurolygoje.O dabar-laukia NKL jūsų...
2017-12-06
-5
Atsakyti
liudnas vaizdelis tiesa sakant..panasu kad krize jau ant slenkscio nes akivaizdu kad remejai susiduria su sunkumais vykdyti isipareigojimus,o tai veda prie tokiu situaciju..reikia tiketis neptunas issikapstys,nes nuo to kad prarasim dar viena stipria komanda gera nebus visiems
2017-12-05
+7
Atsakyti
Donce
Galetu Zalgiris iskeist Kevala i Palacios, ir dar aisku damoket koki 100k uz nelygiavercius mainus.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-12-05
+2
Atsakyti
Anonimas
Ka jus cia pezat apie intelektualius lietuvius krepsininkus, kol kas tik du tokius zinau, tai Kuzminskas ir Seibutis, is interviu matosi, kad sitie du nedebilai, visi kiti silpnaprociai ir tiek, nes zaist krepsini daug proto nereik.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-12-05
+3
Atsakyti
Anonimas
Silkdvesos zlugimas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-12-05
Atsakyti
Fiasko ir gėda Neptūno vadybininkams !!! Klaipėdoje tiek stiprių ir stambių įmonių o neptūno administracija į viską žiūri labai pasyviai . Motiejūnas N kartų pats eidavo ir prašydavo paramos žalgirui analogiškai elgėsi rytas o kodėl neptunas miega? Neptūno vadovai tik nori gauti pinigus iš savivaldybės nors patys net pastangų neįdėjo . Potencialo labai daug bet vadyba 0
2017-12-05
-3
Atsakyti
Anonimas
galetu ir siam sezonui imt arna,labai sustiprintu trecia pozicija ir praplestu puolima
2017-12-05
-1
Atsakyti
Zalgiriui reiktu kitam sezonui Butkeviciu pasiimt, butu puikus duo su Ulanovu.
2017-12-05
-7
Atsakyti
o būna ir taip
tegul pasidomi A. Žalio darbu kaip Neptūno direktoriumi ir kaip ten jis ką tvarko :)) Kurauskas bent jau taip akivaizdžiai saviems į kišenes nedėjo turtų
2017-12-05
-6
Atsakyti
idomucha
perpirkt numatyta kontrakte jei yra..... niekas taip paprastai negali iseit i kita komanda jeigu mokami pinigai deja uz si sezona ne praita..... su Zalgiriu jau buvo taip nutike tai tik Lietuviai ardesi, o uzsenieciai net nezaide, kad Neptunas subyres tai buvo faktas ---- nera turtuoliu savininku fanatu, kaip buvo Kalmanovicius
2017-12-05
+4
Atsakyti
Jons
Naujiena apie neptuna o paranojikai zalfaniuksciai visur randa lituvos ryta,
2017-12-05
+3
Atsakyti
Eikit nx kavenskai
@jyf

Debile, ar nesuprantu, kad Kurtinaiciui nepatiko Roberto Carterio gynyba? Jau senai buvo kalbama apie jo isejima is klubo, o apie kokias finansines problemas kalbi tai nzn :D Komanda pasirase sutartis su daugybe remeju ir tai, kad praeitas rungtynes rytas pralaimejo pries zalgiri -3 yra labai gerai, kadangi tas tavo supistas zalgiris turi beveik dvigubai didesni biudzeta, tai kad cia neaskink kurwa kavenska
2017-12-05
-10
Atsakyti
ok
man patinka zalgiris kaip komanda, bet net labai nepatinka kaunas kaip miestas kas neaisku :) tikrai ten viskas keiciasi, tas ir smagiausia :) nebutinai i vilniu siulau, druskininkuose, neringoje ar prie moletu kur, ta pati klaipeda tikrai neblogai :)
2017-12-05
-6
Atsakyti
to ok
Kalba siaip jau ejo ne apie Kauna, bet kadangi tu is konteksto pradejai ant Kauno sikti tai iskart pasimate tavo neutralumas komandu atzvilgiu. Jau vien tai kad pagal tave po vainausko Ryte viskas keiciasi nors visi jau pamate kad ten niekas absoliuciai nepasikeite. Zodziu toliau cia vaidink Lietuvos krepsinio fana ir siulyk visiems vaziuoti i Vilniu nes kitur visi blogiau gyvena.
2017-12-05
+4
Atsakyti
.
oficialu! r. simasius toliau skolinasi pinigus is l.ryto del gedimino kalno padeties
2017-12-05
+3
Atsakyti
Adekvatus
Zalgiris galetu palaciosa imti, o kavaliauska poto paskolinti neptunuj
2017-12-05
+3
Atsakyti
Lituvis
Tai jie ir nepaliks komandos kol neismokee algos ismokes alga viskas varo

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-12-05
+5
Atsakyti
ok
ir nepradekit su savo "kaunas tvarkosi", kai jusu matijosaitis kas puse metu medijas po 100k apdovanoja.. gaila nuosirdziai jusu, del to tas zalgiris jums toks svarbus turbut.
2017-12-05
+4
Atsakyti
ok
tikrai ne automatiskai, bet tavo miesto valdzia privaletu didinti parama :) pamirsau, kaunas ne toks ir blogas, be zalgirio dar pora tikrai neblogu prekybos centru turit :) seip tikrai nieko pries neturiu, bet kiek mates lietuvos, europos ar pasaulio, tai kaunas tikrai nieko gero.. pats zinai ir tikrai ne vienas pats taip kalbu, bet tave irgi puikiai suprantu kiekvienam savas krastas mylimas. as pats kazkada sauliuose trumpai gyvenau, myliu iki siol ta miestuka - bet reikia pripazinti, kad ten situacija labai bloga.. tas pats su tavo kaunu.
2017-12-05
-5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 46

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.