Žydrūnas Urbonas po antausio Klaipėdoje: „Sveikinu su NBA diena“

Karolis Dobrovolskas
„BasketNews.lt“
2017-12-10 17:15
Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Lukoševičius

Utenos „Juventus“ patyrė vieną skaudžiausių šio sezono pralaimėjimų Lietuvos krepšinio lygoje (Betsafe-LKL). Žydrūno Urbono auklėtiniai Klaipėdoje net 78:109 pralaimėjo Klaipėdos „Neptūnui“.

Tokia prasta gynyba suerzino Urboną ir specialistas spaudos konferencijoje ironiškai juokavo, kad rungtynės priminė NBA lygą. Strategas taip pat apgailestavo, kad už netyčinę nesportinę pražangą Šikšnius buvo išvarytas iš aikštės būtent tuo metu, kai uteniškiai pradėjo skirtumą mažinti.

„Norėčiau sakyti, kad sveikinu su NBA diena. Būtų juokinga, jeigu nebūtu graudu. Kaip tyčia Šikšnius gavo antrą nesportinę, kuomet kabinomės į rungtynes ir bandėme skirtumą mažinti. Praleidome 109 taškus, dabar žinosime, ką reikia taisyti. „Neptūnas“ yra galinga komanda, ji namuose nėra pralaimėjusi.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
17
Naudingumas
24
Atkovoti kamuoliai
10
Tritaškiai
75%
3/4

Stebuklų nebūna ir šįvakar mums parodė, kad atsipalaidavome psichologiškai. Šiandien buvome pasėdę. Palaciosas šiandien pataikė 3 tritaškius, tiek nebuvo pataikęs per visą sezoną. Klaipėdiečiai mums gali galbūt įmesti 90 taškų, tačiau ne 109“, – komentavo Utenos komandos treneris Urbonas.

„Juventus“ komandoje debiutavo Kennethas Gainesas. Amerikietis per 15 minučių pelnė 11 taškų ir surinko 10 naudingumo balų.

„Individualiai jis – labai pajėgus, bet komandinio žaidimo nejaučia. Nesupranta, kada reikia perduoti kamuolį. Optimistiškai nuteikia jo individualios savybės, tačiau krepšinis yra komandinis sportas“, – pasakojo strategas.

„Neptūno“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis turėjo priekaištų komandos gynybai, tačiau buvo labai patenkintas puolimu.

„Džiaugiuosi gražia pergale. Mūsų gynyba nebuvo labai gera, tačiau puolimas tai kompensavo. Džiaugiuosi vyrų nusiteikimu. Palaciosas pelnė šimtąjį tašką, todėl turės komadną vaišinti vakariene“, – mintimis dalijosi Maksvytis.

Klaipėdos komandai svarų indėlį į pergalę įnešė atsarginiai žaidėjai, kurie pelnė 53 taškus. 14 iš jų pelnė Matas Jucikas.

„Jucikui Utenos komanda yra paranki – jie turi daug aukštų žmonių, kurie nėra mobilūs“, – apie gerą jaunojo puolėjo pasirodymą kalbėjo treneris.

Geriausias sezono rungtynes „Neptūno“ gretose sužaidė Jerry Johnsonas. Legionierius per 22 minutes pelnė 15 taškų, atliko 8 rezultatyvius perdaimus ir surinko 22 naudingumo balus.

„Šiandien matėme tą Johnsoną, kurio ir norime. Jis visada gerai atrodo treniruotėse, tačiau rungtynėse kol kas buksuodavo. Tikimės, kad taip jis žais dabar visada“, – apie amerikietį pasakojo Maksvytis.



Komentarai:

...
"treneris"
2017-12-10
-6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.