Artūras Milaknis apie paskutinį tritaškį: „Reikalingas taškų skirtumas, maža ką“

Lukas Malinauskas
„BasketNews.lt“ iš Valensijos (Ispanija)
2017-12-22 01:20

Kauno „Žalgiris“ jau buvo užsitikrinęs pergalę. Tai tapo aišku, kai prieš kelias akimirkas tritaškį iš kairiojo kampo pataikė Vasilije Micičius.

Todėl kai Artūras Milaknis greitoje atakoje gavo kamuolį prie tritaškio linijos, jo pečių neslėgė jokia įtampa. Jis nieko pernelyg nesvarstęs metė ir kamuolys netrukus skrodė tinklelį – „Žalgirio“ persvara išaugo iki 71:61.

Šarūnas Jasikevičius tada plačiai nusišypsojo – taip plačiai, kaip per rungtynes jo praktiškai niekada nepamatysi besišypsančio. Šypsojosi ir Milaknis.

Foto galerija

„Jis naglas, matei? Naglas kaip velnias, – po dvikovos žurnalistams komentuodamas paskutinį Milaknio metimą, sakė Jasikevičius. – Neduok dieve prames. Tada tradicijos baigsis.“

Abiejų vyrų mintyse mačo Valensijoje pabaigoje turėjo būti savaitės senumo epizodas iš Stambulo. Tada „Žalgiris“ pirmavo vos tašku, kai Milaknis, iki mačo pabaigos likus žaisti 6 sekundes, švystelėjo tritaškį, įtvirtinusį pergalę.

„Buvau laisvas, – aiškino Milaknis. – Čia jau kita situacija, nei buvo Stambule. Bet kaip ir treneriui sakiau, reikalingas taškų skirtumas, su Valensija dar žaisime namie, maža ką.“

Besibaigiant pirmajam ratui, atrodo mažai tikėtinas variantas, kad „Žalgiriui“ gali tekti skaičiuoti taškus su „Valencia“. Kauniečiai po 14 turų yra iškovoję 9 pergales ir Eurolygoje su Stambulo „Fenerbahče“ dalijasi 4-5 vietas. „Valencia“ pralaimėjo dešimtą kartą iš eilės ir su 3 pergalėmis lieka dugne.

„Kol kas viskas neblogai klojasi, bet reikia nesustoti, nes dar tik maža pradžia, – aiškino Milaknis. – Kiekvienos rungtynės yra nauja istorija ir, jei tik atsipalaiduosi, būsi nubaustas.“

Milaknis per 23 minutes pelnė 11 taškų, pataikęs 3 tritaškius iš 6. Tai buvo jau trečios rungtynės iš eilės, kuriose jis pataikė bent 3 tritaškius.

Visos trejos rungtynės baigėsi „Žalgirio“ pergalėmis, o apskritai kauniečiai laimėjo jau keturis kartus paeiliui. Naujausia Lietuvos čempionų auka, „Valencia“, buvo nugalėta 71:63.

„Viskas susideda į plano vykdymą. Kuo geriau jo laikomės, tuo lengviau pasiekti pergalę. Viskas susidėjo, kad darėme mažai klaidų“, – pagrindinę pergalės Valensijoje priežastį atskleidė Milaknis.



Komentarai:

Blinda
Tas Milo paskutinis suvis man daug kainavo,nes uz jo 8 taskus dave 4,3 kofa,net ir po laimetu rungtyniu spjaudziausi visa vakara.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-12-22
+5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.