FIBA nuosprendis: Grantas sutartį su „Nevėžiu“ nutraukė teisėtai, žaidėjas gali prisiteisti nuostolius

2017-12-22 12:33
BasketNews.lt ir lkl.lt
Nuotr.: V.Mikaitis
Nuotr. V.Mikaitis

Malcolmas Grantas galop ištrūko iš Kėdainių „Nevėžio“, o dėl to tarp žaidėjo ir klubo turėjo įsiterpti ir Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA).

Amerikietis dar lapkričio pabaigoje nutraukė kontraktą. „BasketNews.lt“ žiniomis, sutartis buvo nutraukta dėl vėluojančio atlyginimo. Tuomet „Nevėžio“ atstovai nusprendė nesuteikti paleidžiamojo rašto, tačiau FIBA pripažino, kad kontraktas buvo nutrauktas teisėtai. Šis nutarimas – lyg paleidžiamasis raštas, tad gynėjas galėjo netrukdomai palikti ekipą.

Tam, kad krepšininkas prisiteistų piniginius nuostolius už laiką, kuomet „Nevėžis“ jo neišleido į kitą komandą, reikia kreiptis į FIBA arbitražo teismą. „BasketNews.lt“ žiniomis, Grantas svarsto, ar to imtis.

Šį sezoną metami dvitaškiai

46%
17,7
Pataiko: 17,7
Taiklumas: 46,0%
Vieta lygoje: 9
Geriausias pasiekimas: 27
Blogiausias pasiekimas: 10
Daugiausia pataiko: Vladislav Korenyuk

Pastarąsias rungtynes Grantas „Betsafe–LKL“ žaidė lapkričio 18 d. Šį sezoną jis buvo Kėdainių klubo lyderis – rinkdavo po 13,9 taško.

„Nevėžis“ taip pat išsiskyrė su latviu Karliu Apsičiu, kuris Kėdainių komandoje sužaidė trejas rungtynes.

Tuo metu „Dzūkija“ iš komandos išregistravo Dainių Šalengą, Andrejų Šelakovą ir Dominyką Domarką.

Šalenga Alytuje žaidė tik vienas rungtynes – per 8 minutes taškų nepelnė. Latvis Šelakovs sužaidė 10 rungtynių „Betsafe–LKL“ čempionato rungtynių ir pelnydavo po 2,9 taško bei 5,5 atkovoto kamuolio. Jį pakeitė Povilas Čukinas, jau sužaidęs dvejas rungtynes.

Domarkas irgi nespindėdavo – per 9 rungtynes „Betsafe–LKL“ pelnydavo po 2,2 taško.



Komentarai:

Anonimas
Na ir gandonai susirinke ten Kedainiuose - nemoka zmogui algos ir dar nepaleidzia normaliai. Is principo paduociau i teisma
2017-12-23
+1
Atsakyti
bc
ne beda-savivaldybe sumokes uz cvirkos ir marijosienes arogancija...
2017-12-22
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.