Petersonas dėl pralaimėjimo kaltino gynybinio plano nesilaikymą

Lukas Malinauskas
„BasketNews.lt“
2018-01-03 22:11
Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Lukoševičius

Ketvirtajame kėlinyje savotišką solo šou surengęs ir tris tritaškius įskraidinęs Travisas Petersonas prikėlė Vilniaus „Lietuvos rytą“ rungtynėse su Sankt Peterburgo „Zenit“, tačiau to nebuvo gana.

Vilniečiai patyrė pralaimėjimą, o pats krepšininkas teigė, jog pagrindinės to priežastys buvo prastai sužaistas antrasis kėlinys ir gynybinio plano nesilaikymas.

– Jūsų mintys apie rungtynes?
– Sunkus mačas. Antrajame kėlinyje padarėme daug taktinių klaidų, jų buvo ir ketvirtajame. Kartais rungtynėse taip jau būna, jog viskas nesiklosto palankiai. Mums nekrito metimai, jiems įkrito ir sudėtingesni bandymai. Sveikinimai jiems, o mums reikia būti kur kas geresniems gynyboje.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
30
Naudingumas
33
Baudų metimai
100%
9/9
Tritaškiai
71%
5/7

– Ką treneris išskyrė per ilgąją pertrauką?
– Kaip ir sakiau, jog pridarėme per daug klaidų antrajame kėlinyje, gynybinis planas taip pat nebuvo išpildytas. Pirmajame ketvirtyje viskas buvo neblogai, tačiau antrame leidome jiems lengviau rinkti taškus ir neatlikome savo darbo. Kiek atsigriebėme trečiame ir ketvirtame kėliniuose, bet visą mačą privalėjome žaisti su tokiu intensyvumu, koks buvo pirmajame ketvirtyje.

– Ketvirtajame kėlinyje pataikėte kelis metimus. Ar pats jautėte, jog galite pataikyti, ar mesti buvo trenerio nurodymai?
– Savo komandoje turime daug žaidėjų, kurie gali pataikyti. Chrisas (Krammeris) įmetė porą metimų. Aš tuo metu tiesiog būdavau laisvas ir pataikiau savo metimus, išskyrus tą paskutinį. Gaila, jog jis buvo kiek per trumpas. Simonovičius kelis kartus buvo mane palikęs vieną, o pataikytas metimas visada prideda pasitikėjimo.

– Ar jums paranku žaisti kartu su Egidijumi Mockevičiumi?
– Taip, jis tvirtai sudėtas penktos pozicijos žaidėjas, o tokius krepšininkus visada gerai turėti komandoje. Jis gali pasistumdyti su stipriais vyrukais, taip pat išplečia mūsų žaidimą. Džiaugiuosi, jog jis mūsų komandoje.

– Ką manote apie savo šansus šioje grupėje?
– Tai sunki grupė. Turino ekipa vakar žaidė itin gerai ir nugalėjo Miuncheno „Bayern“, o jie turbūt buvo laikyti absoliučiais šios grupės favoritais. Tai tik parodo šios grupės stiprumą. Tą patį galima pasakyti ir apie mūsų susitikimą. Tai buvo atkaklios rungtynės, „Zenit“ yra gera ekipa, taigi visi mačai bus sunkūs ir niekas lengvų pergalių nedalins. Be jokių abejonių, dėl pergalių mes kovosime kiekvienose rungtynėse. Tereikia laikytis žaidimo plano gynyboje, į rungtynes išeiti su tinkama energija ir tikėkimės, jog viskas bus gerai.

Išsamus Petersono komentaras:



Komentarai:

Ką jis čia šneka, kad gerai žaidė pirmąjį kėlinį. Ne jie gerai, o Zenitas tragiškai gynėsi, tiksliau visai nesigynė.
2018-01-04
+3
Atsakyti
aga
Genijus prie -1 meta jis trajaka kaip tiesiog ramiai reikia sulosti , nes Zenit apie gynyba tik svajoti taip pat , arba baudas provokuot reikejo , nes jie per minute jau turejo 4 baudas susirinke 4kel , tai turejo buti pliusas RYTO , bet gavosi kad ir Gordonas ir visi sumete baudas , o ryto graikas , amerikonas , Giedraitis visi pramete po bauda ir dar kazkuris pramete , tai va taip ir buna , Zenitas nieko nepataike ir sumete gale viska , trajakai kosminiai :D o Jomantas senis tik iseina ir bauda gauna , tai nezinau....
2018-01-03
-7
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.