Jankūnas apie ankstesnius sezonus: „Pasiūlymų būdavo, tad jau balandį kraudavomės lagaminus“

2018-01-08 12:50
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr. D.Lukšta

Kauno „Žalgirio“ komandos kapitonas Paulius Jankūnas – neatsiejama žaliai baltų ekipos dalis. Keturiolika sezonų pagrindinėje komandoje rungtyniaujantis krepšininkas savo naudingu žaidimu ir toliau įrodinėja esąs vienas geriausių savo pozicijos žaidėjų Europoje.

Jankūnas apie savo karjerą „Žalgiryje“, asmeninį pasirodymą bei puikią pirmąją 2017-2018 m. sezono dalį įspūdžiais dalijosi su kiekvieną sekmadienį TV6 eteryje Kauno „Žalgirio“ gyvenimą nušviečiančia „Savaitė su Kauno „Žalgiriu“ laida.

„Tikrai neįsivaizdavau, jog tiek metų žaisiu „Žalgiryje“. Atrodė, kad pakliuvęs iš dublerių į pagrindinę komandą, ten pažaisiu kažkiek sezonų ir, pagal tuomet buvusias tendencijas, kaip ir visi po 2-3 metų Lietuvoje išvažiuosiu į užsienį, – kalbėjo Jankūnas. – Anksčiau būdavo taip – su žmona balandžio mėnesį susikraudavome lagaminus ir kalbėdavome, jog šią vasarą kažkur važiuosime, nes pasiūlymų žaisti kitur būdavo. Tiesa, liepos pabaigoje išsikrauni lagaminus, rūbus susidėlioji į spintą ir toliau lieki žaisti „Žalgiryje“. Buvo visokių pasiūlymų, bet „Žalgiris“ visada rodydavo iniciatyvą, kad aš čia likčiau.“

Jankūnas „Žalgiryje“ jau praleido 14 iš savo 15 profesionalo karjeros sezonų. Ištikimybė vienam klubui šiais laikais retais reiškinys. Be to, būtų ištikimam neužtenka. Norint išlikti aukščiausiame lygyje, reikia demonstruoti ir atitinkamus rezultatus.

Kauniečio atveju, net ir bėgant vienam sezonui po kito, žaidėjo žaidimo kreivė žemyn nekrenta. Puikiu to įrodymu tapo ir geriausio Eurolygos gruodžio mėnesio krepšininko titulas. Jankūnas tikina, jog net ir po tiek metų „Žalgiryje“ aikštėje vis dar jaučiasi puikiai.

„Esu susidaręs savo rutiną, kurią esame suderinę ir su rungtynių grafiku. Jaučiuosi gerai, esu kupinas jėgų. Aišku, būna sunku žaisti dvejas rungtynes Eurolygoje per savaitę bei papildomas rungtynes LKL čempionate. Išeikvoji tikrai daug jėgų ir jautiesi išsunktas po tokios savaitės, bet pailsėjus keletą dienų, pasiruoši vėl ir viskas būna gerai. Tikrai jaučiuosi galbūt net geriau nei būdavo anksčiau. Kartais pasižiūrėjus į mūsų jaunus vyrukus, atrodo, kad jie daug kur bėgioja be tikslo. Viskas gerai, daug energijos, tai sveikintina, bet kai turi didesnę patirtį į reikiamą tašką gali nueiti, o ne nubėgti“, – aiškino komandos kapitonas.

Sunku būtų surasti kitą Kauno klubo krepšininką, kuriam teko tiek daug išgyventi su „Žalgirio“ klubu. Jankūnas iš arti matė ir sunkiausias ekipos dienas bei pats prisidėjo prie daugybės iškovotų titulų bei kitų klubo įvertinimų.

Dabar krepšininkas su komandos draugais džiaugiasi pakiliu startu pirmoje 2017-2018 m. Eurolygos sezono dalyje. Žaidėjas tvirtina, „Žalgiris“ ir toliau auga kaip organizacija ir čia nuopelnai tenka keliems žmonėms.

„Visa „Žalgirio“ organizacija per 3-4 metus smarkiai patobulėjo ir toliau tobulėja didžiuliais žingsniais. Didžiausias to nuopelnas, kas liečia ne krepšinio, o finansinę pusę, viską, ką mes turime arenoje, užsakomuosius skrydžius ir rėmėjus, yra Pauliaus Motiejūno. Krepšinio nuopelnai – Šarūno Jasikevičiaus. Jie yra didžiausi veiksniai, jie klubą kelia į dar neregėtas aukštumas. Jų darbas duoda puikų rezultatą. Kitos komandos yra turtingesnės, bet „Žalgirio“ pavyzdys rodo, jeigu tikslingai susidėlioji kelių metų planus, stabiliai dirbi, gali pasiekti tikslingų rezultatų“, –  teigė žalgirietis.

Kauno ekipa jau pasitinka antrąją Eurolygos sezono dalį, kurioje 16 komandų išsiaiškins 8 kelialapių į atkrintamąsias varžybas savininkus. Dešimt pergalių po pirmojo rato iškovoję žalgiriečiai tapo netikėtu siurprizu daugeliui, tačiau prieš akis – dar viena keturiolikos rungtynių serija.

Prasidedant antrosios sezono daliems žygiams, Jankūnas nusiteikęs optimistiškai ir tikisi tolesnio gero žalgiriečių pasirodymo.

„Esame pasistiprinę Beno Udrihu, manau, kad jo patirtis duos mums naudos lemiamais momentais. Manau, kad ir toliau turėtų viskas būtų gerai. Aišku, svarbiausia išvengti traumų ar kitų dalykų, kurie mus išbalansuotų. Dirbame taip pat, kaip ir dirbome anksčiau, todėl tikiuosi, kad nebus didelių bangavimų ir tikiuosi, kad mums tą rezultatą pavyks ne tik išlaikyti, bet ir dar pagerinti žaidimą. Visos komandos antrajame rate tikrai žais geriau nei pirmajame“, –  tvirtino krepšininkas.



Komentarai:

qww
na, zinant, kad jam Zalgiris ir taip gerai moka, Jankunas nera tas zaidejas, kurio jau taip ir geistu Eurolygos klubai, juk ilga laika jo karjeros vidurkiai tebuvo ~8tsk Eurolygoj, tik per pastaruosius du suzydejo ir surinko gera ~12,5tsk statistika, o ir uz tai alga jam pakilo virs 600k eur. Bet dabar jau ir amzius atejo, tad jam is viso nebeliko tikimybes pereiti i kita Eurolygos ekipa. Esme, kad Zalgiris jam ir taip labai arti rinkos kainos dydzio alga mokedavo, tad Jankis cia tikrai nieko kazko nepasiaukojo, nebent galbut butu lekes kur i Eurocup ekipa, gal kokia ir butu biskuti daugiau mokejusi. Bet Eurolygos ekipos jo tikrai negraibste, ir kosminiu algu jam niekas nesiule.
2018-01-08
-1
Atsakyti
antanas
Nu ir tegul nesdinasi tas jankunas. Kam tas lavonas reikalingas vapse?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-08
+1
Atsakyti
atkrintamosios
Pateks dar nedaryk greitu isvadu kai reikes patems dar jankunas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-08
-1
Atsakyti
Valdas
Dar neaišku ar į top 8 pateks, pastaruoju metu žaidimas sunkus

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-08
+3
Atsakyti
Anonimas
Gal kas zinot kurie butent klubai noredavo nupirkt ji per paskutinius visus 15M? Neskaitant khimki aisku. Idomu kokius pasiulymus atmetes buvo jis
2018-01-08
-6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 5

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.