„Vytauto“ veteranas Sinica – apie triukšmą aplink komandą ir Ballų galimybes LKL

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“
2018-01-10 17:34
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Buvo gerokai po dešimtos vakaro, kai Justas Sinica išlindo iš Prienų arenos rūbinės. Tokiu laiku jis paprastai ruošdavosi miegoti, tačiau šį kartą 32 metų krepšininkas buvo ką tik pabaigęs žaisti... draugiškas rungtynes sezono viduryje, kurias stebėjo šimtai tūkstančių žmonių pasaulyje.

Reikalai Prienuose paskutinę savaitę pasikeitė taip kardinaliai, kad naujas turnyras ar pakitęs rungtynių grafikas atrodo tik kaip smulkmenos greta visų kitų dalykų. Pavyzdžiui, praėjusią savaitę į „Vytauto“ komandos treniruotę atvyko apie 40 žurnalistų. Tiek jų veikiausiai nebuvo per kelis pastaruosius sezonus visose rungtynėse kartu sudėjus.

Dar dažniau treniruotėse lankosi ESPN žurnalistai ir realybės šou „Ball in the family“ filmuojanti komanda.

Justas Sinica

Justas  Sinica
Komanda: Prienų-Birštono Vytautas
Pozicija: PF, SF
Amžius: 32
Ūgis: 203 cm
Svoris: 92 kg
Gimimo vieta: Zarasai, Lietuva

Bilietai į rungtynes iššluoti net kelis kartus pakėlus kainą, o žiūrovai į miestą prie Nemuno kilpų vyko iš Kauno, Vilniaus ir kitų miestų.

Visa tai – dėl brolių Ballų, prieš mėnesį sudariusių sutartis su „Vytauto“ komanda ir praėjusią savaitę atvykusių į Lietuvą. 16-metis LaMelo ir 19-metis LiAngelo Lietuvoje tik apšyla kojas, tačiau jų naujoji komanda jau gavo tiek dėmesio, kiek nebuvo gavusi niekada anksčiau.

„Įdomi savaitė, – užgriuvusį dėmesį tinklalapiui „BasketNews.lt“ komentavo „Vytauto“ veteranas Justas Sinica. – Pirmą kartą tokia situacija mano gyvenime, nors LKL žaidžiu jau seniai. Kažkas kitokio.“

– Kaip reaguojate į tą visą dėmesį? – „BasketNews.lt“ paklausė 32 metų Sinicos.
– Nelabai reaguojame, nes ne į mus tas dėmesys. Mes tiesiog darome savo darbą, sportuojame ir tiek. Stengiamės, kad išeitų viskas kaip įmanoma geriau.

– Ar tas aplink komandą esantis triukšmas nekenkia žaidėjams?
– Sunku pasakyti. Kol kas žaidėme tik su „Lietuvos rytu“, šeštadienį žaisime su Panevėžiu. Manau, kažkiek nėra gerai, negalime pasiruošti rungtynėms. Dar ir neturime žmonių. Dabar tik atvažiavo naujas centriukas, tai, manau, bus geriau.

– Ar pasikeitė darbas treniruotėse, atvažiavus Ballams?
– Taip, kažkiek pasikeitė. Juos reikėjo įtraukti į žaidimą, kad įprastų prie europietiško krepšinio, kad perduotų kamuolį (šypsosi). Jiems to reikia, todėl mes stengiamės su jais daugiau žaisti penki prieš penkis.

– Kokį įspūdį palieka kiekvienas iš brolių?
– Įdomų. Bus matyti, kas iš jų bus. Jie dar jauni, jiems tik žaisti ir žaisti. LaMelo dar reikia paaiškinti, kada mesti į krepšį, o kada ne. Kad nereikia mesti tokių chaotiškų metimų, kad išlauktų momentų ir atakuotų tada, kada laisvas. Šiaip viskas gerai – berniukas turi perdavimą, gerų įgūdžių, manau, viskas bus gerai.

– Ar kažkas duoda LaMelo velnių už tokius metimus?
– Sakome, kad nemestų. Aišku, sakome. O kaip jis tai priima, sunku pasakyti.

– O kokį įspūdį palieka LiAngelo?
– Jis toks ramesnis. Buvo akcentuota, kad jis labiau eitų žaisti į baudos aikštelę. O kaip bus toliau, bus matyti.

– Ar broliai Ballai gali žaisti LKL?
– Matote… Gal ir galėtų, bet reiktų dar labai daug dirbti ir aiškinti sistemas gynyboje ir puolime. Jiems dar labai sunku suprasti, kur padėti, kur nepadėti. Sunku pasakyti.

– Kokį įspūdį palieka LaVaras? Kiek jis aktyviai dalyvauja komandos veikloje?
– Gerai, jis visada pozityvus, tai įspūdis geras. O į komandos reikalus jis visai nesikiša.

– Iškritus priekinės linijos krepšininkams, jums pačiam asmeniškai pastaruoju metu tenka centruoti. Kaip jaučiatės šioje pozicijoje?
– Labai neįprastas jausmas. Ne mano stichija, ne mano sritis. Jeigu įžaidėją mestų gintis prieš penktą numerį, irgi tas pats būtų. Arba centrą padarytų įžaidėju. Irgi būtų sunku. Kiekvienas turime daryti tą, ką mokame geriausia.



Komentarai:

Elektros
Pasaulis labai įvairiapusiškas ir spalvotas kuriame gyvena daugybė skirtingų žmonių su skirtingais požiūriais, interesais, hobais. Yra tekę būti JAV tai susdariau įspūdį kad dalis amerikiečių yra labai labai dideli provincincialai. Aišku kategoriškai negalima teigti kad kad visa Amerika tokia. Kiekvienas save gerbiantis žmogus privalo perskaityti bent 50 žymiausių pasaulio autorių. Atsidurus išsilavinusių žmonių kompanijoje ne darbininkų Anglijos nebus apie ką šnekėti. Kiekvienas privalo atsirinkti ko jam teikia

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-10
+2
Atsakyti
djgaffer
Kiekvienas gyvena,kaip jam priimtina ir kaip jis gali.Man tas pinigų šlovinimas taip pat ne prie širdies,bet jei tu jų turi daug,tai pats ir renkiesi,kaip juos leisti.Tokie,kaip Ballai juos pramogoms leidžia,kiti brangiausias knygas perka.Čia ir vadinasi laisvė,kai gali iš kažko rinktis.Atvyko Ballai,atvyko pasitūsint,tai tegul ir tūsinasi.Kol neturi jie kažkokių neigiamų komentarų ir emocijų,tol man jie nemaišo.Tą patį ir Sinica galvoja.O ar jie skaito knygas,ar domisi istorija,mokslais,tai jau jų reikalas.Aš viskuom pasidomiu ir neketinu kitų įtikinėti,ką žmogui daryt,jei jis gali rinktis.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-10
-8
Atsakyti
Klaidomi
Tu labai protingas, o Sinica maladec bachuras
2018-01-10
+2
Atsakyti
KlaidoniuiKlaidomis, 21 amziuje gyveni. Matyt mazai po pasauli keliauji, matai tik kas vyksta aplink LT ir galvoji jog visas pasaulis turi gyventi pagal tokius standartus :) paziurek kokie veikejai dabar garsiausi, tik keletas is ju kaip Dan Bilzerian, Kim Kardashian ir t.t... aisku tau sunku ta suvokti kai vertini tik is savo siauros prizmes, todel aiskini kokie jie negeri ir knygu neskaitantys :) keiciasi pasaulis ir jis keiciasi labai greitai, labiau pasaulietiski zmones aisku adaptuojasi greiciau, tik siaurai mastantis veikejas gali aiskinti jog knygu skaitymas siuolaikineme pasaulyje yra dorybe ir verte, labai greitai atmesdamas ir net su panieka vertindamas kitokius.


Keliauju išties nemažai ir darbo reikalais tiek atostogoms į tolimus kraštus kur šviečia saulutė stipriau nei lietuvoje. Yra man prašau labai paaiškink ką daro įspūdingo Bilzerianas ar Kardasianai?? Pinigų kultų šlovinimas, iškreipto požiūrio į moteris propogavimas . Ar kodėl negeriau pasidžiaugti žmonėmis kurie daug pasiekė sukurė verslo imperijas , baigė perstižinius mokslus ??? Nesakau kad žmonės yra blogi jeigu neskaito knygų !!! Tiesiog jeigu žmogaus išsilavinimas siauras nėra skaitęs ir nežino Machvialio ,Zalmano, Montesquieu,Voler,Tolstojus,Dostojevskis,Orwell...... Jie ybuvo skaitomi prieš šimtą metų ir sėkmingai bus skaitomi po 300m. Žinoma pasaulis keičiasi ritmas pasidarė didžiulis viskas atsiremia tik į pinigus. Aišku vieni ištiko sėkmingai adaptuojasi bet kaip galima su tuo žmogumi kalbėtis apie senovės Graikijos istorija , Florecijos didybę jeigu nėra skaitęs knygų?? FOX parodys? Pasakysi viską galima sužinoti iš filmų?? Taip ir būtum teisus bet šitiek daug senų istorinių knygų artefaktų vien ko verta Aleksandro didžioji garsioji biblioteka ... Knygos tai žinių šaltis kuris tik praplečia tavo žinių bagažą ir akiratį . Žmonės kurie gyvenime nėra perskaitę nei vienos knygos o mieliau skaito instrukcija kaip paruošti pusfbrikačius man jūsų labai gaila
2018-01-10
-8
Atsakyti
Klaidoniui
Klaidomis, 21 amziuje gyveni. Matyt mazai po pasauli keliauji, matai tik kas vyksta aplink LT ir galvoji jog visas pasaulis turi gyventi pagal tokius standartus :) paziurek kokie veikejai dabar garsiausi, tik keletas is ju kaip Dan Bilzerian, Kim Kardashian ir t.t... aisku tau sunku ta suvokti kai vertini tik is savo siauros prizmes, todel aiskini kokie jie negeri ir knygu neskaitantys :) keiciasi pasaulis ir jis keiciasi labai greitai, labiau pasaulietiski zmones aisku adaptuojasi greiciau, tik siaurai mastantis veikejas gali aiskinti jog knygu skaitymas siuolaikineme pasaulyje yra dorybe ir verte, labai greitai atmesdamas ir net su panieka vertindamas kitokius.
2018-01-10
-4
Atsakyti
Žiūriu ir nuoširdžiai darosi gaila už juos. Vyresnis kiek brandžiau ir solidžiau atrodo bet jaunėlis tai kūdikis. Iki dabar negaliu atsigauti po jo pasakymo kad išsilavinimas nėra svarbus. Geriau galėjo paklausti kokią įsimintiniausią knygą esate perskaitę, knygos kurios jums padarė didžiausią įtaką. Nereikia būti orakulu ir taip aišku kad jiems knygos nėra vertybė matomai ir tėvui ir motinai. Šie jaunuoliai turi melsti kasnakt dievo kad gimė šiais laikais kai praktiškai be didelių pastangų ir darbo o tik reklamos dėka gali tapti super žvaigždė. Tai vienas iš esminių dalykų kodėl pradedu šlykštėlis profesionali sportu. Mokamos protų nesuvokiakos pinigų sumos už žaidimą tai nenormalu. Sportas o ypatingai NBA pasidarė legali prostitucija tiesiog vergovė. Jeigu anksčiau juodaodžiai dirbo laukuose tai dabar linksmina aistruolių šeimas o savininkai tai tik baltaodžiai

Sinica matyt skersą dėjęs nes žino geriau jau nesusiras tai prieš karjeros pabaiga nors pasilinksminsiu su vaikučiais. Ooo kadaise buvo išties talentingas krepšininkas tik va jei dažniau būtu į rankas ėmęs kamuolį o ne stikliuką viskas galėjo būti kitaip. Traukė rytas kiek galėjo bet matomai jaunas buvo draugai buvo svarbesni tik įdomu kur dabar tie draugai. Žaisti už 5000e nėra taip smagu
2018-01-10
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 6

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.