Po ilgo laukimo į Kauną grįžęs Plaza jaučiasi neįprastai ramus

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“
2018-01-11 15:04

Joanas Plaza grįžo į miestą, į kurį tikėjosi sugrįžti nuo pat išvykimo 2013 metais. Tuomet jis pabaigė pakilimų ir nuopolių kupiną sezoną tapdamas LKL čempionu, o „Žalgiris“ smigo į gilią Vladimiro Romanovo paliktą duobę.

Plaza nuo 2013 metų vadovauja Malagos „Unicaja“ komandai ir nors ši ekipa iki 2016 metų žaidė Eurolygoje, jos keliai su Kauno ekipa vis prasilenkdavo.

Galiausiai pernai „Unicaja“ su treneriu Plaza triumfavo Europos taurėje, o tai reiškė garantuotą sugrįžimą į Kauną.

Foto galerija

Dar prieš porą mėnesių kalbėjęs, kad itin laukia sugrįžimo į vienintelį užsienio miestą, kuriame yra dirbęs, vos nusileidęs Kauno oro uoste Plaza sakė besijaučiantis keistai ramus.

„Rytoj, kai ateisiu į areną, ko gero, viskas viduje sukils, bet kol kas aš ramus. Keistai ramus. Tikrai seniai norėjau čia sugrįžti“, – sakė „Unicaja“ treneris.

– Sakėte, kad senokai norėjote čia sugrįžti. Kaip su tais jausmais susitvarkote? – žurnalistai oro uoste paklausė Plazos.
– Kai grįžtu į Madridą ar Badaloną, kur anksčiau dirbau, pirmosios minutės aikštėje gali būti ypatingos. Nežinau, ar žmonės mane prisimins, ar ne, pamatysime tai rytoj, bet reikia išlikti profesionaliam. 

„Žalgiryje“ turiu daug gerų draugų, ne tik tarp žaidėjų, bet ir administracijoje. Noriu susitikti su jais, išgerti kavos. O kaip bus rytoj, pamatysime, nes praėjo daug laiko. Praėjusią savaitę Malagoje treniravau savo 400-ąsias rungtynes ACB lygoje. Reiškia, nutekėjo daug vandens. Rytoj nieko nesitikiu.

– Ar žinote, kad rytoj arena bus pilnutėlė?
– Ne, bet juk taip būna visada, ar ne?

– Tik antras rungtynes paeiliui. Prieš tai taip buvo su „Olympiakos“, ir dabar bus su „Unicaja“.
– Skamba gerai. Bet negalvoju, kad čia dėl Malagos, dėl mūsų, dėl Kuzminsko ar Sabonio, kurie ten žaidė. Jeigu aš prie to prisidėjau, tai smagu. Bet patikėkite manimi, mano jausmai dėl to labai susimaišę.

– Kai čia dirbote, turėjote daug priežasčių palikti „Žalgirį“ sezono viduryje, bet to nepadarėte. Kaip paaiškintumėte tą meilę klubui ir organizacijai?
– Nežinau. Veikiausiai priežastis ta, kad tai buvo mano pirmoji patirtis už Ispanijos ribų. Tai buvo didžiausia gyvenimo dvejonė. Mano pinigai vis dar yra pradingę tame banke ir aš jų negaliu atsiimti. „Žalgiris“ man baigė mokėti skolas pernai, po ketverių metų nuo mano išvykimo. Ir aš suteikiau galimybę jiems atidėti mokėjimus, nes man neįdomu kažkam kenkti.

– Kas pasikeitė „Unicaja“ žaidime? Jūs laimėjote ketverias iš paskutinių penkerių rungtynių Eurolygoje.
– Pasikeitė tai, kad mes pradedame geriau vienas kitą suprasti. Žinote, ką reiškia žaisti Ispanijos čempionate. Tai reiškia, kad „Real“ ar „Barcelona“ gali pralaimėti blogiausiai lygos komandai. Mes nesame pakankamai patyrę. „Žalgiris“ dabar Eurolygoje turi pusantrų metų patirties. Malaga Eurolygos „Top 16“ žaidė 11 sezonų iš eilės, bet mes neturime tokios patirties, kad, pavyzdžiui, kartais sužaistume ketverias rungtynes per savaitę. Tada nėra laiko atsigauti, treniruotis, skristi. Užsakomuoju lėktuvu skrendame ne kas kartą. Reikia išmokti su tuo susitvarkyti. Dabar viskas nusistovėjo ir geriau vienas kitą pažįstame, mėgaujamės žaisdami vienas su kitu. Mūsų suolas – labai trumpas, nes du mūsų vaikinai yra labai jauni. Tačiau visi turi savo vaidmenį komandoje.

– Kaip jaučiasi Jeffas Brooksas? Ar jis žais?
– Ne. Jis su mumis net neskrido, veikiausiai nežais ir su „Barcelona“ savaitgalį. Bet aš nemėgstu skųstis. Mes turime kautis ir rytoj turime kautis taip, kaip „Žalgiris“ kovėsi Malagoje.

– Nemanja Nedovičius nežaidė pirmose rungtynėse su „Žalgiriu“. Kaip jo buvimas keičia situaciją?
– Jis tikrai talentingas vaikinas, turintis pliusų ir minusų, kaip ir kiekvienas iš mūsų. Mes žinome, kad „Žalgiris“ pralaimėjo Belgrade, o namie jie būna labai stiprūs. Man nereikia sakyti, kokių rungtynių rytoj tikėtis.

– Ar esate nustebęs, kad jūsų buvęs auklėtinis Mindaugas Kuzminskas grįžo į Europą ir priėmė Milano klubo pasiūlymą?
– Tas pats buvo su Zoranu Dragičiumi. Po metų dirbant su manimi, jis išvyko į Fyniksą, o po to žaidė Majamyje. Po to jis grįžo į Europą. Jeigu nori grįžti į NBA, Kuzminskas turi žaisti, o ne sėdėti ant suolo. 

– Veikiausiai šaltas oras yra tai, ko nepasiilgote?
– Kai pamačiau vieną savo krepšininką be striukės, nesupratau, ką jis daro. Bandžiau jam paaiškinti, kad čia šalta. Bet pamenu, kad būna dar šaltesnių dienų. Žmonės prisitaiko bet kurioje vietoje, todėl net jeigu būdavo -22 laipsniai, aš tai atlaikiau. O jeigu atlaikiau aš, tai gali padaryti bet kas. Visiems rekomenduoju čia atvykti ir žaisti „Žalgiryje“.



Komentarai:

Donce
Jei 25 klaidu Zalgiris nepadarys turetu laimet

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-11
-1
Atsakyti
aantannas
antanas pastate uz zalgiri 200 eur dar 500 eu virs 20 t
2018-01-11
-2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 22

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.