Gronskis apie LaMelo: „Būtų įdomu pamatyti, kaip viskas atrodytų rimtose rungtynėse“

Vilius Stalgaitis
„BasketNews.lt“
2018-01-15 22:56

Vilniaus „Lietuvos ryto“ jaunieji krepšininkai šį vakarą neprilygo rungtynėse su Prienų-Birštono „Vytautu“, o vilniečių strategas Arvydas Gronskis pasidalino įspūdžiais apie iki šiol geriausias rungtynes sužaidusį LaMelo Ballą.

Kaip ir Kauno „Žalgirio-2“ vyriausiasis treneris Tomas Masiulis, Gronskis atsargiai kalbėjo apie norą turėti 16-metį savo komandoje bei teigė, kad amerikiečių demonstruojamas krepšinis yra visiškai kitoks.

– Kokį įspūdį paliko broliai Ballai?
– Sunku suprasti, nes jie visus taškus surinko greitajame puolime po mūsų klaidų. Iš karto į akis krenta jų gynyba ir tai, jog jie praleidžia žaidėją bei stengiasi išmušti kamuolį. Pats krepšinis šiek tiek skiriasi ir jis yra žaidžiamas truputį kitaip.

Foto galerija

 – Kauno „Žalgirio“ dublerių vyriausiasis treneris Tomas Masiulis anksčiau buvo atsakęs į klausimą apie 16-metį LaMelo. Ar jūs norėtumete jį turėti savo ekipoje?
– Šiai dienai man būtų labai sunku, nes žaidžiamas krepšinis yra visiškai kitoks. Kiekvienas toks praleidimas, žaidžiant prieš savo bendraamžius ir už nugaros neturint vyresnių žaidėjų, virstų taškais. Ir manau, jog tai išaugtų į problemą. Europoje negali taip prasileidinėti, nes tai yra per daug kainuojanti rizika.

– Kalbant apie LaMelo puolimą, ar galėtumėte palyginti jį ir Lietuvos 16-mečius bei jo lygį?
– Galbūt turi daugiau šou elementų ir yra laisvesnis, bet vėlgi grįžtame prie to paties, jog tai yra visai kitoks krepšinis – metimas penktą atakos sekundę iš 8 metrų, veržiasi, kai kartais nėra situacijos. Būtų įdomu pamatyti, kaip viskas atrodytų rimtose rungtynėse.

 



Komentarai:

T
Sauniai 16 metis losia,tai yra amerikietiskas krepsinis individualiai puolime jis labai stiprus ,pries ryto bendraamzius visa galva stipresnis,pas mus labai ziurima i komandini krepsini,o individualiai stipriu jaunuoliu nera,del to kai europos rinktines iseina lost pries amerika buna rungtynes i viena krepsi,gali statyt ir aikstes,ir zonine gynyba pasiima amerikietis kamuoli varo po krepsiu ir taskai,jokios gynybos neveikia ,nes zaidejai individualiai zymiai geresni.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-16
+7
Atsakyti
lol
suprasciau kad taip sneketu laimejusios komandos treneris. galetu parodyt siek tiek pagarbos, visgi gavo malku ant 37 tasku, bet jam aisu cia niekis yra, iprates taip
2018-01-16
-1
Atsakyti
Benas
Su situo vadinamu treneriu Perlas rodo blogiause rezultata savo istorijoje. Niekas nenori pas ji žaisti dėl to jaunimas ir išsilaksto kas sau. Pirma pasižiuri tegu į save,o paskiau kritikuoja kitus.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-16
-3
Atsakyti
Faktas
Tai jiems tik ir žaist su vaikais.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-16
+3
Atsakyti
Anonimas
gronskio logika: varykis kamuoli viena ranka ir tiesia linija, nes kitaip per daug rizikos
2018-01-16
-4
Atsakyti
Anonimas
gronski tu gronski... geriau papasakok kodel tavo zidejai 5 pries 3 nemoka uzpult arba praranda kamuoli nekirte vidurio kai paspaudzia ballai. sako europoj negalima taip praleidinet, bet yra taip, arba ismusi kamuoli, arba praleidi ir vistiek jie 5 pries 3 neuzpuola. gal reiketu pripazint, kad esi nemoksa treneris, kurio zaidejai net nesugeba susikurt metimo i krepsi. i save pasiziurek pries kritikuodamas kitus. treneris didysis... jam geras driblingas ir staigus pasai yra sou elementai. klounas konkretus. kaip ryto fanui geda ziuret buvo i toki zaidima.
2018-01-16
-4
Atsakyti
coach K
puikiai suprantu pries ka zaide, bet atrode ryto sitas jaunimas labai silpnai. tas ismusinetojas is galo 8 perimtus kamuolius padare...
2018-01-16
-4
Atsakyti
pirmas komentaras
labai teisingas:))) "veržiasi, kai nėra situacijos" :))) o pas jus vien megztukai ir užtvarėlės, dėl to ir neturim Lietuvoje individualiai stiprių žaidėjų, kai vaikų treneriai kalba tokius vėjus. Sako "daugiau šou elementų", geras kamuolio valdymas ar laisvumas greitame puolime nėra "šou elementai", tai - šiuolaikinis krepšinis.
2018-01-16
+5
Atsakyti
Tadas
uz kramer nebutu blogiau
2018-01-16
+2
Atsakyti
Anonimas
taigi visi jau mate. pries kabeli 0 pts abu
2018-01-15
+1
Atsakyti
ff
Suvalgytu kaip vaikus ir rimtose varzybose. Is ryto jaunimo nei vieno normaliai atrodancio, visi pasimete zaidzia. LaMelo prognazuojama ateitis NBA, o pas Ryta tai dauguma NKL geriausiu atveju lygi ir pasieks
2018-01-15
Atsakyti
Gronskis
Treneris didysis, aiskina apie krepsinio elementus, tiek metu treniruoja jaunimo komandas ryto dublerines ir nei vieno zaidejo neisauginta, del ko Adomavicius, kuris yra Vilnietis zaide uz Zalgiri? Giedraitis isvaziavo i Ispanija, Poska i Vokietija ir dar daugelis kitu numarintu zaideju, jokiu rezultatu, jokio zaidejo neskaitant Normanto nerasi.
2018-01-15
+7
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 12

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.