Sausio 16-osios NBA pulsas: klaidą pripažinęs lietuvis arbitras bei fantastiškas Giannio perdavimas

2018-01-16 10:48

Emocijų audra Los Andžele, klaidą pripažinęs Gediminas Petraitis, fantastiškas Giannio Antetokounmpo perdavimas, absurdiška techninė pražanga Brukline, staigus Russello Westbrooko išvarymas – tai ir dar daugiau – sausio 16-osios NBA pulse.

Sausio 16-osios NBA pulsas

SIURPRIZAS. Blogiausią pergalių ir pralaimėjimų balansą lygoje turėjusi Atlantos „Hawks“ pateikė staigmeną ir namuose 102:99 įveikė San Antonijaus „Spurs“. Labiausiai prie to prisidėjo Dennisas Schroderis – vokietis svarbiausiu mačo metu rinko taškus bei iš viso pelnęs 26, tapo rezultatyviausiu rungtynių žaidėju.

Ši pergalė simboliška yra strategui Mike'ui Budenholzeriui, kuris 17 metų dirbo Greggo Popovichiaus asistentu „Spurs“ ekipoje. Budenholzeris prieš buvusį mokytoją pralaimėjo pirmąsias šešerias rungtynes, tačiau po to per keturis susitikimus laimėjo dusyk.

IŠVARYTI. Prieš keturias dienas Londone vykusiame mače, „76ers“ iššvaistė 22 taškų pranašumą ir pralaimėjo „Celtics“ ekipai. „76ers“ 22 taškų persvaros neišlaikė ir prieš mėnesį vykusioje dvikovoje Toronte. Šiąnakt Bretto Browno kariauna vėl buvo arti to, kad pralaimėtų rungtynes nepaisant turėto milžiniško atotrūkio. Filadelfijos ekipos krepšininkai vienu metu turėjo 21 taško pranašumą, tačiau likus 3 minutėms jų persvara po DeMaro DeRozano dvitaškio sumenko iki minimalios (102:101). Visgi 34 taškus pelniusio ir 11 kamuolių atkovojusio Joelio Embiido vedama Pensilvanijos valstijos ekipa iškovojo pergalę.

„Šioje situacijoje šį sezoną buvome jau daugybę kartų“, – po runtynių sakė Embiidas.

Rungtynių pabaigoje aikštės centre susikibo Kyle'as Lowry ir Benas Simmonsas, kurie vienas kitam paleido žodžių tiradas. Žaidėjai buvo nubausti antrosiomis techninėmis pražangomis bei išvarymu iš aikštelės.

„Nežinau, manau, kad jis jaučiasi esąs kažkuo“, – po mačo apie Simmonsą kalbėjo Lowry.

SOLIDUS. Domantas Sabonis be didesnių duobių tęsią solidų antrąjį savo sezoną NBA lygoje. Lietuvis pergalingoje dvikovoje į Jutos „Jazz“ krepšį įmetė 15 taškų, atkovojo 8 kamuolius bei atliko 4 rezultatyvius perdavimus. Tai trečioji „Pacers“ pergalė iš eilės, simboliška, tačiau visose šiose rungtynėse Sabonis žaidė starto penkete. Per šią atkarpą puolėjas rinko po 10,3 taško, atkovojo po 12,3 kamuolio bei atliko po 2,7 rezultatyvaus perdavimo.

Alkūnės traumą besigydantis ir tris mačus praleidęs Mylesas Turneris turėtų nežaisti dar trejose rungtynėse, o tai Saboniui leis ir toliau būti pagrindiniu Indianos ekipos vidurio puolėju. Artimiausi trys „Pacers“ varžovai – „Trail Blazers“, „Lakers“ ir „Spurs“.

MONSTRAS. Giannis Antetokounmpo šiąnakt pelnė 27 taškus, atkovojo 20 kamuolių, atliko 6 rezultatyvius perdavimus bei perėmė 2 kamuolius. Puolėjas užfiksavo asmeninį atkovotų kamuolių rekordą, o graiko vedama „Bucks“ svečiuose 104:95 pranoko „Wizards“. Ketvirtajame kėlinyje Giannis pademonstravo galintis atlikti ir amerikietiško futbolo stiliaus perdavimą.

„Taip, aš galėčiau būti futbolo (amerikietiškojo) žaidėju“, – epizodą prisiminęs šypsodamasis tarė Antetokounmpo.

SERIJA. Šiąnakt Niujorko „Knicks“ pradėjo ilgiausią seriją išvykoje nuo 1989-ųjų. Jeffo Hornaceko auklėtiniai svečiuose 119:104 palaužė Bruklino „Nets“, o dabar net šešerias rungtynes žais su Vakarų konferencijos komandomis jų arenose.

TECHNINĖ. Nuo lapkričio 11-osios dėl traumos nežaidžiantis D'Angelo Russellas palaiko savo ekipą nuo atsarginių žaidėjų suolelio. Šios nakties mače už plojimą gynėjas sulaukė absurdiškos techninės pražangos.

NUTRAUKĖ. Majamio „Heat“ prieš šios nakties rungtynes buvo viena iš dviejų karščiausių lygos komandų, turėjusių 7 pergalių seriją, tačiau ši sėkminga atkarpa baigėsi dvikovoje Čikagoje. Antrąjį mačą po traumos žaidęs Zachas LaVine'as išspaudė maksimumą iš ribotų minučių kiekio. Gynėjas per 20 minučių pelnė 18 taškų, atkovojo 5 kamuolius bei atliko 5 rezultatyvius perdavimus, o LaVine'o atstovaujama „Bulls“ 119:111 pranoko „Heat“.

NUTRAUKĖ II. Los Andželo „Lakers“ savo gretose neturėjo kelio traumą patyrusio Lonzo Ballo bei čiurną timptelėjusio Brandono Ingramo, o dviejų starto penketo žaidėjų netekusi Kalifornijos valstijos ekipa krito Memfyje. Šis pralaimėjimas nutraukė „Lakers“ keturių pergalių seriją. Luke'o Waltono auklėtiniai varžovams leido įmesti 123 taškus, kai tuo metu per sėkmingą keturių mačų seriją jie vidutiniškai praleisdavo po 95,3 taško.

„Mes leidome varžovams dalintis kamuoliu, kaip jie to norėjo, – po pralaimėjimo sakė Waltonas. – Jie mūsų tiesiog nejautė. Tai ne ta gynyba, kurią demonstravome paskutiniu metu.“

IŠVARYMAS. Likus 3 minutėms iki dvikovos pabaigos ir turint 14 taškų persvarą, Oklahomos „Thunder“ per akimirką neteko savo lyderio Russello Westbrooko. Gynėjas apeliavo į neteisingą arbitrų sprendimą, o už per karštas diskusijas sulaukė dviejų greitų techninių pražangų bei išvarymo iš aikštelės.

Dvikovoje teisėjavęs lietuvis Gediminas Petraitis netrukus technine pražanga apdovanojo ir „Thunder“ strategą Billy Donovaną. Tiesa, treneris po dvikovos atskleidė, kad Petraitis rungtynių metu pripažino suklydęs bei atsiprašė „Thunder“ stratego.

„Teisėjas padarė didžiulę klaidą ir vėliau tai pripažino, – po mačo sakė Donovanas. – Aš šaukiau kitoje aikštės pusėje buvusiam arbitrui, norėdamas atkreipti jo dėmesį, o Petraitis man už tai davė techninę pražangą. Vėliau jis priėjo prie manęs ir atsiprašė. Aš tikrai nenusipelniau techninės pražangos, per ilgai dirbu šį darbą, kad suprasčiau tai. Žinau, kada esu to vertas, ir kada ne. Šį kartą techninės pražangos aš buvau visiškai nevertas ir to neturėjo būti.“

PRATĘSĖ. Pastarųjų trejų metų finalų pakartojime Klivlande triumfavo „Golde State Warriors“ krepšininkai. Tai buvo jau 13-oji čempionų pergalė išvykose iš eilės. Paskutinį kartą varžovų teritorijoje Oklando ekipa suklupo lapkričio 22-ąją.

Ketvirtajame kėlinyje „Cavaliers“ prametė 17 iš 19 savo metimų. Su tokia statistika pergalės jiems siekti buvo pernelyg sunku. „Atrodė, kad lankas tampa vis mažesnis ir mažesnis. Visgi man patiko mūsų pastangos. Jei jas išlaikysime ir artėjančiose rungtynėse, man tai patiks dar labiau“, – po rungtynių kalbėjo LeBronas Jamesas.

SUGRĮŽIMAS. Chrisas Paulas sugrįžo į miestą, kuriam atidavė ne vienerius metus, o mače tarp „Rockets“ ir „Clippers“ netrūko aistrų. 

Atmosfera šiose rungtynėse iki maksimalaus lygio kaito likus pusketvirtos minutės. Blake'as Griffinas puolime pavojingai mojavo alkūnėmis mikrodvikovoje su buvusiu komandos draugu Paulu, o dėl to itin įsiuto „Rockets“ treneris D'Antoni.

Žodžiais jam atsakyti netruko pats Griffinas, o užtarti trenerį suskubo ir Paulas. Veiksmas baigėsi tuo, kad Griffinas buvo išvarytas iš aikštės ir susitikimas jam baigėsi.

Tiesa, pagrindinis veiksmas vyko po rungtynių. Žurnalistas Adrianas Wojnarowski praneša, kad Jamesas Hardenas, Trevoras Ariza, Paulas ir Geraldas Greenas po susitikimo veržėsi į „Clippers“ rūbinę, ieškodami Austino Riverso, kuris nors ir nežaidė, bet lemiamomis rungtynių akimirkomis kaip reikiant apsižodžiavo su Ariza, kai galiausiai pastarasis dėl to buvo išvarytas iš aikštės.

Skelbiama, kad konflikto arenos užkulisiuose metu iki fizinio abiejų šalių kontakto trūko itin nedaug, todėl prie rūbinės buvo iškviestos gausesnės apsaugos pajėgos, kurios ir nuramino aistras. Įvykių epicentre buvo netgi „Clippers“ savininkas Steve'as Ballmeris.

  • Daugiau naujienų apie NBA rasite paspaudę čia.
  • NBA statistinius lyderius rasite paspaudę čia.

Visi praėjusios nakties rezultatai: 

Antradienis, Sausio 16 d.
Los Angeles Clippers Houston Rockets 113-102 stat »
Utah Jazz Indiana Pacers 94-109 stat »
Cleveland Cavaliers Golden State Warriors 108-118 stat »
Oklahoma Thunder Sacramento Kings 95-88 stat »
Memphis Grizzlies Los Angeles Lakers 123-114 stat »
Pirmadienis, Sausio 15 d.
Chicago Bulls Miami Heat 119-111 stat »
Brooklyn Nets New York Knicks 104-119 stat »
Atlanta Hawks San Antonio Spurs 102-99 stat »
Washington Wizards Milwaukee Bucks 95-104 stat »
Philadelphia 76ers Toronto Raptors 117-111 stat »
Detroit Pistons Charlotte Hornets 107-118 stat »

Dienos rekordai:

Naudingumas
Kevinas Durantas (36)
Taškai

Joelis Embiidas (34)

Atkovoti 
kamuoliai

Giannis Antetokounmpo (20)

Rezultatyvūs 
perdavimai

Tyreke Evansas (12)

Perimti 
kamuoliai

Paulas George'as (5)

Blokai

Deyonta Davisas (5)

Tritaškiai

Justinas Holiday (7)

 Gražiausių epizodų dešimtukas: 

Dienos akimirka:

 

Nuotr. AP - Scanpix

Artėjančios nakties tvarkaraštis:

Orlando Magic Minnesota Timberwolves 02:00
Boston Celtics New Orleans Pelicans 02:30
Denver Nuggets Dallas Mavericks 04:00
Portland Trail Blazers Phoenix Suns 05:00


Komentarai:

kunigas
Supratom minti :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-16
+4
Atsakyti
N
Jv antroj vietoj, bet zurnalistai net neuzsimine. Kai sabas buna, tuoj pat paraso.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-16
+2
Atsakyti
kunigas
Man asmeniskai abu lebrono epizodai verti 1-2 vietos

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-16
+1
Atsakyti
O byron ir vel ciulpia
Pagarba KD. Ir toliau irodineja kad yra ne ka prastesnis us lebaby.
2018-01-16
+2
Atsakyti
mad
abu lietuviai malaciai tikrai zaidze gerai, Domas jau vos ne pastoviai varo puikiai, Jonas banguoja, bet pries 76ers tikrai gerai atrode, nezinau ko noret daugiau is jo per 14 min gavo 4 pasus ir visus dejimais baige, ignorina ji visi ten kaip turi but zodziu, ten kai raso tie ale egzpertai leiskit Poeltlet ar kaip ten ji i startini, nu kazinau ble Embidas maude ji visaip, taip ginasi kazkiek uz Jona geriau nu bet sori nieko gero is jo tai tikrai, nekeliu Jono tikrai jam dar daug apsikt zemes reikia NBA lygoj norit axuienu buti, bet kai paziuri varzybas Raptoriu tai supranti kad ner ko daugiau is Jono prasyt tos savanaudziu komandoj... taip nebus JV staru, bet kad geras jis tai faktas ir faktas tas kad nusipelno zaisti jis daugiau
2018-01-16
-2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 5

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.