Kurtinaitis – apie gynybą prieš Vujačičių ir bausmę už pramestas baudas

2018-01-23 20:08

Europos taurės turnyro „Top 16“ etapo pirmojo rato kovas trečiąja nesėkme paeiliui Italijoje užbaigęs Vilniaus „Lietuvos rytas“ trečiadienį bandys žengti pirmąjį žingsnį išsigelbėjimo link.

Minimalius šansus patekti į atkrintamąsias turintys Rimo Kurtinaičio auklėtiniai savo aikštėje susikaus su Turino „Fiat“ ekipa bei sieks ne tik pirmosios pergalės, tačiau ir revanšo didesniu skirtumu nei buvo pralaimėta pirmose tarpusavio rungynėse. 

„Rungtynės yra labai svarbios, nesinori žaidėjams daryti kažkokio spaudimo, kad nebūtų susikaustę. Visi žino – mums reikia laimėti 7-iais taškais. Reikia žaisti su tokia energija, kuria žaidėme eilę paskutinių rungtynių. Privalome laimėti.

Foto galerija

Pirmame mače rungtynių pradžioje turėjome problemų su pasitikėjimu, nepataikėme iš dėkingų situacijų, puldavome 4 prieš 1-ą, ar keturiese prieš du ir nesugebėdavome pelnyti taškų. Turime įveikti startinį jaudulį.

Praleidome beveik 30 taškų ir atsilikome 18-os taškų skirtumu. Nors trečiame ir ketvirtame kėliniuose pavyko priartėti. Bet eilė nesėkmingų sprendimų neleido laimėti. Iš tiesų, tai mūsų pajėgumo komanda ir privalome laimėti“, – „Krepsinis.lt“ cituoja „Lietuvos ryto“ vairininką.

Jo vadovaujamas klubas Turine krito 77:83, o didžiausią galvos skausmą treneriams nuo pat mačo pradžios kėlė Saša Vujačičius, iš žaidimo pataikęs 6/8 metimų ir surinkęs 21 tašką. Sėkmingai jam talkinęs Lamaras Pattersonas pridėjo 20 taškų ir taip pat atkovojo 10 kamuolių.

„Chrisas Krameris – toks gynėjas, kuris gali prieš visus apsiginti ir puolime sėkmingai atlikti savo darbą, – paklaustas, kam bus patikėta Vujačičiaus globa, atsakė Kurtinaitis. – Turine iš pradžių Vujačičių patikėjome Benui Magdenui, vėliau Rokui Giedraičiui, tačiau jie nesusitvarkė.

Vėliau privalėjome Chrisą statyti prieš Vujačičių, jis per du kėlinius leido Sašai išmesti tik vieną kartą skubotai ir prametė. Jis tą problemą išsprendė. Trečiadienį startuosime nuo pradžios. Sieksime išvengti tų problemų, su kuriomis susidūrėme prieš savaitę. Gins jį tas, kas gali Vujačičių sustabdyti.“

Tuo pačiu Kurtinaitis atskleidė įvedęs vidinę taisyklę, kurios tikslas neleisti komandai švaistyti šansų lengvai pelnyti taškus rungtynėse.

„Už kiekvieną pramestą baudos metimą prieš treniruotę turi žaidėjas įmesti 50 baudos metimų. Man keista, kad ir patyrę krepšininkai prameta baudas. Paprastai kokius 6 baudos metimus nepataikome: mače su „Zenit“ prametėme 6-is, Turine – 8-is baudos metimus“, – pasakojo specialistas.



Komentarai:

geras
Kažkaip bijosiu šndn vakare net televizorių įsijumgti-vėl ten stebėti chaotišką Ryto agoniją nesinori...bet tikriausiai reiks.

Kad tik laimėtų.
2018-01-24
+5
Atsakyti
memsinsAtsiminkit, krameris gali uzdengti bet ka. netgi porzingi ir cousinsa ir nduranta ir net lebrona.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
Fiate 12 zaideju kaip durantu zaidzia
2018-01-24
-2
Atsakyti
memsins
Atsiminkit, krameris gali uzdengti bet ka. netgi porzingi ir cousinsa ir nduranta ir net lebrona.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-23
+3
Atsakyti
Zali si sezona jau po du kartus iveike abu praeitu metu eurocup finalininkus, o rytas kazkokio fiato negali iveikti, kuris italijoje daug zemiau uz eurolygos patranku mesa- armani, susidaro ispudis kad rmtai pirmo etapo grupe buvo silpniausia
2018-01-23
-13
Atsakyti
Valio
Nuo ryt vakaro lieka tik LKL varžybos LRytui.

Jėga.

Laisvė papūgoms.
2018-01-23
-5
Atsakyti
antanas
Man patinka sito chroniaus metodai. Jie atnes rytui titulus!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-23
-3
Atsakyti
Z
Kad tik staliaus nesugalvotu ismesti is ryto kas tokias nesamonungas kalbas sakys

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-23
+11
Atsakyti
Neužbėkime įvykiams už akių !!! Rimas Kurtinatis jau senai visiems įrodęs kad yra aukščiausios prabos treneris. Per ilgą ir svaiginančią karjerą Rimas visuomet pasižymėjo kaip itin atsakingas ir atkalus žaidėjus aukštos moralės žmogus. Dabar sėkmingai šias vertybes bando mokyti,skiepyti savo auklėtiniams ir jam tai puikiai sekasi. Kad Krameris gali apsiginti prieš visus tai visiška tiesa tai +A eurolygos lygio žaidėjas kuris tikrai nedarytu gėdos net NBA. Ryto puolimas geriausias turnyre!!! Gynyba vienintelis skaudulys šiai dienai o šeip komanda labai galinga su milžinišku potencialu. Gynėjų grandis dar iki galo nėra gerai išnaudota oooo labai daug galimybių kur galima tobulėti
2018-01-23
+13
Atsakyti
#
„Chrisas Krameris – toks gynėjas, kuris gali prieš visus apsiginti ir puolime sėkmingai atlikti savo darbą, – paklaustas, kam bus patikėta Vujačičiaus globa, atsakė Kurtinaitis":DDDDDDDDDD

Prisiminiau kaip arturiukas97 visa rudeni cia ta pati svaigo kad Krameris visus gali uzdenti ir net nba visus uzdengtu:DDDDDDDDDDD
2018-01-23
+6
Atsakyti
Tadas
kada atsistatydins sitas durnelis ?
2018-01-23
+9
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 11

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.