Sausio 27-osios NBA pulsas: Cousinso trauma ir Teodosičiaus rekordas

2018-01-27 11:14

Geriausios Jono Valančiūno karjeros rungtynės, sunki DeMarcuso Cousinso trauma, rezultatyviausias Milošo Teodosičiaus karjeros NBA mačas ir skaudus Kristapo Porzingio momentas – tai ir daugiau – sausio 27-osios NBA pulse.

Sausio 27-osios NBA pulsas

GERIAUSIOS. Jonas Valančiūnas sužaidė geriausias karjeros NBA rungtynes – jis pelnė 28 taškus, atkovojo 14 kamuolių, blokavo 4 metimus ir surinko 39 naudingumo balus. Pastarasis rodiklis yra didžiausias per jo karjerą NBA. Visgi tokio JV pasirodymo nepakako pergalei – Toronto „Raptors“ 93:97 nusileido Jutos „Jazz“.

JV pataikė 12 metimų iš 16, kai likę jo komandos draugai – vos 25 iš 79.

„Visą vakarą nesugebėjome pataikyti. Turėjome labiau padėti savo dičkiui“, – po dvikovos sakė 7 iš 22 metimų realizavęs DeMaras DeRozanas.

NAUJAS STILIUS. Toronto „Raptors“ pirmą kartą vilkėjo naujo, juodo ir auksinio dizaino, marškinėlius, kurių stilių įkvėpė reperis Drake’as. Visgi mačo baigtimi nusivylęs DeMaras DeRozanas juos suplėšė.

Nuotr. AP – Scanpix

Pirmą kartą „Miesto“ serijos marškinėlius vilkėjo ir Dalaso „Mavericks“ krepšininkai.

Nuotr. AP – Scanpix

UŽTIKRINTAS. Ricky Rubio antroje mačo su „Raptors“ dalyje buvo prametęs visus 4 metimus, tačiau nė nemirktelėjo, kai reikėjo pataikyti svarbiausią mačo metimą. Jis paskutinę minutę smeigė tritaškį, po kurio „Jazz“ įtvirtino pergalę.

„Ricky yra stiprus psichologiškai. Jis nori mesti tokius metimus ir vieną tokių pataikė šį vakarą. Smagu matyti jį tai darant“, – sakė „Jazz“ treneris Quinas Snyderis.

MILOŠO REKORDAS. Los Andželo „Clippers“ 108:100 nugalėjo Memfio „Grizzlies“, o nugalėtojų gretose rezultatyviausią karjeros NBA mačą sužaidė Milošas Teodosičius. Serbas pelnė 18 taškų ir dešimtą kartą pasiekė dviženklę taškų ribą. Kai jis yra toks rezultatyvus, „Clippers“ laimėjo 8 kartus ir suklupo vos 2.

LYDERIS. „Clippers“ vidurio puolėjas DeAndre Jordanas tapo daugiausiai rungtynių klubo istorijoje sužaidusiu krepšininku. Vilkėdamas Los Andželo klubo marškinėlius, jis pasirodė aikštėje jau 716 kartų, taip aplenkdamas Randy Smithą.

NEPAKAKO. Marcas Gasolis surinko ketvirtąjį karjeroje trigubą dublį, bet to jo komandos pergalei nepakako. Ispanas pelnė 13 taškų, atkovojo 12 kamuolių ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

KETURGUBAS DUBLIS. LeBronas Jamesas praėjusią naktį užfiksavo neįprastą pasiekimą – pelnė 26 taškus, atliko 11 rezultatyvių perdavimų, atkovojo 10 kamuolių ir suklydo 11 kartų. Jis pasiekė asmeninį klaidų rekordą ir pirmą kartą surinko tokį keturgubą dublį. Tokių dublių per paskutinius 15 metų buvo tik dar du ir juos pasiekė Russellas Westbrookas bei Jamesas Hardenas.

KAS ČIA? Kevinas Love’as po minutės pertraukėlės nusiėmė sportinį kostiumą ir užmetė jį ant Jeffo Greeno galvos. Tai jam ne itin patiko, tačiau po dvikovos krepšininkai tikino, kad čia tebuvo linksmas pokštas.

„Ryt užsidėsime pirštines“, – sakė Greenas.

IŠVENGĖ. „Pacers“ šį sezoną buvo laimėjusi pirmąsias trejas tarpusavio rungtynes su „Cavaliers“ ir pastaroji tik paskutiniame mače išvengė sausos sezono serijos. Klivlando klubas „Pacers“ nugalėjo 115:108.

ĮSIBĖGĖJA. Los Andželo „Lakers“ 108:103 nugalėjo Čikagos „Bulls“ ir laimėjo ketvirtas iš eilės rungtynes bei aštuntas per paskutinius 10 susitikimų.Vakarų konferencijoje „Lakers“ žengia 11-oje vietoje. Kalifornijos klubas pergales skina be įžaidėjo Lonzo Ballo, kuris dėl kelio traumos praleido šeštas rungtynes iš eilės.

SUGRĮŽO. Kelio skausmus jautęs Giannis Antetokoounmpo nesportavo 8 dienas, tačiau galingai grįžo į rikiuotę. Mače su Bruklino „Nets“ jis pelnė 41 tašką, atkovojo 13 kamuolių, o jo Milvokio „Bucks“ iškovojo pergalę 116:91.

ŠOKAS. DeMarcusas Cousinsas surinko trigubą dublį ir padėjo savo komandai įveikti Hjustono „Rockets“, tačiau dabar jis ilgam turės pamiršti krepšinį. Iki dvikovos pabaigos likus 12 sekundžių, Naujojo Orleano „Pelicans“ vidurio puolėjas patyrė Achilo sausgyslės traumą, dėl kurios šį sezoną nebežais.

Iki tol Cousinsas buvo spėjęs pelnyti 15 taškų, atkovoti 13 kamuolių ir atlikti 11 rezultatyvių perdavimų.

„Pelicans“ 115:113 įveikė „Rockets“ ir laimėjo septintą kartą per paskutinius 8 mačus, taip su 27-21 rezultatu pakildami į šeštąją Vakarų konferencijos vietą.

ILGAI LAUKTA PERGALĖ. Filadelfijos „76ers“ nuo 2004 metų nebuvo laimėjusi San Antonijuje, tačiau šią seriją pagaliau nutraukė praėjusią naktį. Filadelfijos klubas varžovus įveikė 97:78 ir šį sezoną laimėjo abejas tarpusavio rungtynes. „76ers“ tapo tik antrąja Rytų konferencijos komanda, kuri per pastaruosius trejus metus sezoną baigs nepralaimėjusi „Spurs“. Pirmoji – Indianos „Pacers“, kuri tai pasiekė prieš savaitę.

Po mačo „AT&T Center“ arenos rūbinėje, kurioje įsikūrė „76ers“ krepšininkai, garsiai grojo muzika ir skambėjo dainos.

„Esame laimingi, nes laimėjome. Gerai žaidžiame, tikrą komandinį krepšinį“, – džiaugėsi Benas Simmonsas.

„76ers“ Rytų konferencijoje žengia šešti.

NESUDĖJO GINKLŲ. Niujorko „Knicks“ baiginėjo ilgiausią sezono išvyką ir žaidė antras rungtynes per dvi dienas. Nepaisant to, jie 107:85 sutriuškino Fynikso „Suns“.

„Daugelis komandų būtų susikrovusios daiktus, nes norėtų grįžti namo, bet mūsų vaikinai to nepadarė“, – džiaugėsi „Knicks“ treneris Jeffas Hornacekas.

„Knicks“ per septynerių rungtynių išvykose seriją laimėjo tris kartus ir Rytų konferencijoje žengia dešimti (22-28).

PRASILEIDO. Nors „Knicks“ iškovojo pergalę, prieš dvikovą Kristaps Porzingis tapo komiško epizodo herojumi. Per apšilimą kamuolys pataikė jam į veidą, o visa tai stebėjo šalia stovėjęs lietuvis teisėjas Gediminas Petrauskas.

  • Daugiau naujienų apie NBA rasite paspaudę čia.
  • NBA statistinius lyderius rasite paspaudę čia.

Visi praėjusios nakties rezultatai: 

Phoenix Suns  New York Knicks 85-107 stat »
San Antonio Spurs  Philadelphia 76ers 78-97 stat »
Dallas Mavericks  Portland Trail Blazers 93-107 stat »
New Orleans Pelicans  Houston Rockets 115-113 stat »
Milwaukee Bucks  Brooklyn Nets 116-91 stat »
Memphis Grizzlies  Los Angeles Clippers 100-109 stat »
Chicago Bulls  Los Angeles Lakers 103-108 stat »
Toronto Raptors  Utah Jazz 93-97 stat »
Cleveland Cavaliers  Indiana Pacers 115-108 stat »
Charlotte Hornets  Atlanta Hawks 121-110 stat »

Dienos rekordai:

Naudingumas
Giannis Antetokounmpo (55)
Taškai

Giannis Antetokounmpo (41)

Atkovoti 
kamuoliai

Dwightas Howardas (15)

Rezultatyvūs 
perdavimai

DeMarcusas Cousinsas,
LeBronas Jamesas,
Jamesas Hardenas (po 11)

Perimti 
kamuoliai

Darrenas Collisonas,
Wesley Johnsonas (po 6)

Blokai

Dwightas Howardas (7)

Tritaškiai

J.R. Smithas (7)

 Gražiausių epizodų dešimtukas: 

Dienos akimirka:

 

DeMarcuso Cousinso sezonas baigtas
DeMarcuso Cousinso sezonas baigtas
Nuotr. AP – Scanpix

Artėjančios nakties tvarkaraštis: 

Detroit Pistons Oklahoma Thunder 00:00
Indiana Pacers Orlando Magic 02:00
Atlanta Hawks Washington Wizards 02:30
Miami Heat Charlotte Hornets 02:30
Golden State Warriors Boston Celtics 03:30
Minnesota Timberwolves Brooklyn Nets 04:00
Denver Nuggets Dallas Mavericks 04:00


Komentarai:

Pastabusis arturas
O lietuvis teisejas kiausiukus krapsto pries kameras kol kristapas kamuoly prasileidzia

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-28
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.