„Maccabi“ talento kelias į NBA – per Europą

2018-02-01 11:45
Nuotr.: LaPresse – Scanpix
Nuotr. LaPresse – Scanpix
  • „Maccabi“ klube rungtyniaujantis Jonah Boldenas priklauso „76ers“ komandai
  • Ji praėjusią vasarą australą NBA naujokų biržoje pasirinko 37-uoju šaukimu
  • Krepšininkas kėlė sąlygą, kad jį pasirinkusi komanda į Europą deleguotų tik vienam sezonui
  • Prieš tai puolėjas žaidė Belgrado FMP komandoje Serbijoje

Kauno „Žalgirio“ arenoje kartu su Tel Avivo „Maccabi“ komanda šeimininkus priversti pasiduoti šiandien mėgins ir Jonah Boldenas. Teisės į šį žaidėją priklauso Filadelfijos „76ers“ komandai, kuri garsėja gebėjimais atrasti ir prisivilioti jaunuosius talentus, tampančius komandos lyderiais ir leidžiančius NBA lygoje kovoti dėl vietos atkrintamosiose varžybose.

Filadelfijos komandoje žibančių Beno Simmonso, Joelio Embiido ar Dario Šaričiaus pavardės galbūt verčia pamiršti komandai taip pat priklausantį, tačiau šiuo metu Tel Avivo „Maccabi“ komandai atstovaujantį Boldeną, rašo ESPN.

Australas praėjusiais metais NBA naujokų biržoje buvo pašauktas 37-uoju šaukimu, o šį sezoną Eurolygoje pelno po 6,4 taško, perima po 2,3 kamuolio ir blokuoja po 2,2 metimo per rungtynes.

Boldenas kėlė nemažai galvos skausmo „Žalgiriui“ per pirmąją šių komandų tarpusavio akistatą Tel Avive. Per 31 aikštėje praleistą minutę žaidėjas pelnė 6 taškus, atkovojo 10 kamuolių, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, perėmė 5 kamuolius ir 4 kartus blokavo kamuolį, taip surinkdamas 22 naudingumo balus.

Australijos lygoje profesionaliai krepšinį žaidusio Bruce’o Boldeno šeimoje gimęs „Maccabi“ naujokas į JAV atvyko 2013-ais metais, būdamas septyniolikos. Žaidėjas įstojo į Kalifornijos universitetą, tačiau jo gretose nežibėjo. Australą kankino menisko problemos, jam buvo reiškiami priekaištai dėl požiūrio į darbą. Taip pat iki šiol nuolat pabrėžiamas Boldeno atletiškumo trūkumas.

Norėdamas išlaikyti savo galimybes siekti aukščiausių tikslų su NBA komandomis, Boldenas atvyko į Europą – 2016-ais metais pasirašė sutartį su Belgrado FMP klubu. Sezono Serbijoje metu žaidėjas tapo universalesnis – sėkmingai išbandė save ir centro pozicijoje, nors pats prisipažino geriau besijaučiantis kiek toliau krepšio. „Centro pozicija nėra mano stiprioji pusė, bet jei reikia aš įdėsiu visas pastangas, kad viską atlikčiau gerai“, – kalbėjo žaidėjas.

Serbijos lygoje puolėjas pelnydavo beveik po 13 taškų ir atkovodavo po 7 kamuolius. Nurašytas UCLA, po gero sezono Europoje žaidėjas tapo kur kas patrauklesnis NBA komandoms.

„Serbijoje aš subrendau kaip žmogus, – kalbėjo Boldenas. – Šioje šalyje nieko nepažinojau. Už save buvau atsakingas tik aš pats. Niekas manimi nesirūpino, pats buvau atsakingas už savo dienotvarkę. Tai privertė subręsti.“

Nuotr. AP – Scanpix
Nepaisant sėkmingo sezono Europoje, australas norėjo išsikovoti vietą po NBA saule. Vienas iš jo reikalavimų naujokų biržoje buvo garantuota vieta komandos sudėtyje. Vis tik teko nusileisti ir priimti „76ers“ pasiūlymą dar vieną sezoną sužaisti kitoje Atlanto vandenyno pusėje.

„Buvo keletas pirmojo rato šaukimus turinčių komandų, kurios man negalėjo pažadėti, kad teks išvykti į Europą ne ilgiau nei metams, – teigė australas. – Nenoriu jūsų nuvilti, bet nesu pasiruošęs praleisti Europoje daugiau nei dar vieną sezoną.“

„Tuomet man paskambino iš Filadelfijos. Žinojau, kad jie turi Beną Simmonsą, gerą trenerį ir jauną, perspektyvią sudėtį. Todėl daug negalvojau. Žinojau, kad turėsiu įrodyti savo vertę“, – teigė Boldenas.

NBA vasaros lygos metu australas susitiko su „Maccabi“ sporto direktoriumi Nikola Vujčičiumi ir treneriu Nevenu Spahija bei aptarė bendro darbo galimybes. Galiausiai buvo sutarta dėl abiem pusėms tinkančių sąlygų ir Boldenas atsidūrė Tel Avive.

„76ers“ komanda akylai stebi žaidėjo pasirodymus Eurolygoje, o krepšininkas stengiasi tapti atletiškesnis – toks, kokį kitą sezoną jį norėtų matyti NBA komandos vadovai ir treneriai.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.