Šalenga: „Palaipsniui prisitaikau prie komandos“

2007-11-17 21:47
Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ koresp.

Dainius Šalenga po dvejų metų pertraukos vėl išbėgo į aikštelę prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“. Nors krepšininkas pelnė vos 3 taškus, tačiau po mačo prisipažino, kad po truputį pradeda prisitaikyti prie „Žalgirio“ žaidimo.

Krepšininkas po mačo atsakė į „BasketNews.lt“ žurnalisto klausimus.

Dainiau, jums po ilgos pertraukos tai buvo pirmos rungtynės prieš „Lietuvos rytą“. Jautėte įtampą?,  po rungtynių Šalengos paklausė „BasketNews.lt“ žurnalistas.
– Ne, kokia čia gali būti įtampa, juk anksčiau daug kartų esu su jais žaidęs. Komandos nusiteikimas buvo labai geras, nes šią savaitę komanda labai sėkmingai sužaidė ir pats gerai žaidžiau.

– Jūsų paties žaidimas pastaruoju metu gerėja. Tai lemia grįžtantis pasitikėjimas savo jėgomis?
– Aš manau, kad mano prastesniam žaidimui įtaką daro tie tris vasaros mėnesiai be krepšinio. Vis tiek reikia laiko atrasti savo vietą komandoje, nes komandą turime pakankamai gerai sukomplektuotą visose pozicijose ir aš nežaisiu kiekvienose rungtynėse po 30 minučių. Mano pozicijoje esame du lygiaverčiai žaidėjai ir dabar vienas geriau atrodo, todėl daugiau laiko gauna. Tačiau aš palaipsniui prisitaikau prie trenerio filosofijos, suprantu komandos draugus. Laikui bėgant viskas susitvarkys.

[image=8203 right Šalenga teigia atrandantis vietą komandoje]– Kas buvo akcentuota prieš dvikovą?
– Treneriai akcentavo tai, kad mes juos gerai pažįstame ir neleiskime daryti to, ką jie daro geriausiai. Todėl antroje rungtynių pusėje mes juos paleidome. Nors visi žinome, ką gali Lukauskis, tačiau jį paleidome ir darėme priešingai nei reikėtų. Gavosi toks nesusikalbėjimas ar atsipalaidavimas, nes pirmą rungtynių pusę visi gerai žaidė. Krepšininkai, ypač lietuviai, labai geri pažįsta vieni kitus, todėl tą ir akcentavo, kad uždarykime jų stipriąsias puses ir išnaudokime silpnąsias. Kai kurie jų žaidėjai turi trūkumų su prasiveržimu, kiti su metimu. Reikėjo tas silpnąsias puses užčiuopti ir kaip įmanoma labiau pasinaudoti.

– Kaip atrodė komandos naujokas? Jau spėjote pažinti, ką jis gali geriau padaryti, kada jį išnaudoti?
– Iš tikrųjų nieko nespėjome, nes buvome tik pamėtyme šiandien. Matosi, kad jam po kelionės dar labai sunku ir to supratimo aikštėje trūksta. Ir su derinukais jam sunku. Vis tiek su kiekvienu žaidėju reikia pažaisti.

– Dvi pergalės per tris dienas – ketvirtadienį prieš „Union Olimpija“ ir šeštadienį prieš „Lietuvos rytą“ – pridės papildomo pasitikėjimo prieš artėjančias dvikovas?
– Matysime. Mes dabar laimėjome svarbias rungtynes ir tikiuosi, kad komandai tai duos naudą. Tačiau dar turime daug ką taisyti ir gerinti tuos dalykus, kur turime bėdų.

– O kur „Žalgiris“ dabar yra silpnas, ką reikia gerinti?
– Aš galvoju, kad reikėtų išvengti tokių duobių, kaip trečiame kėlinyje prieš „Lietuvos rytą“. Tai čia turbūt disciplinos trūkumas, ypač žaidėjų po krepšiais. Kiekvienas kažkur ne ten meta, kažkas negrįžta. Man atrodo, kad nėra drausmės kartais. Tas atkarpas, kai pralaimime, kiekvienas nesilaikome žaidybinės drausmės. Kita bėda yra, kad nespėjame greitame puolime grįžti į gynybą. Tame turėjome problemų ir gal tik šią savaitę geriau sužaidėme. Kai patys puolime darome kažkokius nelogiškus sprendimus, negerai išsidėstome, būna sunku grįžti ir gauname varžovų greitą puolimą.



Komentarai:

joa..pritariu nestas. gawo nuo kazkokios..Virtus.. kuri grupeje paskutine. negalima taip pergaliu svaistyti.
2007-11-18
+1
Atsakyti
svarbiausia gerint zaidima YPAC SVECIUOSE nes ten nuo bet ko galim gauti tai ir yra baisiausia :(
2007-11-18
+1
Atsakyti
Svarbiausia kaip sakau neuzmigti ant lauru ;]
2007-11-18
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.