Grigas: „Pusė rungtynių buvo nuostabiai geros“

2007-11-17 21:50
Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ koresp.

Pergalę principinėje dvikovoje prieš Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipą Kauno „Žalgirio“ krepšininkams padėjo iškovoti pavyzdinė gynyba. Per pirmuosius du kėlinius varžovams leidę pelnyti vos 25 taškus kauniečiai įgijo dviženklį pranašumą, kurį išsaugojo po pertraukos.

Po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje daugiausiai buvo kalbama apie „Žalgirio“ naujoką, 12 taškų pelniusį amerikietį, Michaelą Bradley. Abiejų komandų strategai pripažino, jog kauniečių pirkinys pasirodė puikiai.

Pateikiame abiejų trenerių mintis iš spaudos konferencijos.

Aleksandras Trifunovičius („Lietuvos ryto“ ekipos vyriausiasis treneris): „Žalgiris“ šiose Eurolygos lygio rungtynėse nusipelnė pergalės. Mes šiam mačui nenusiteikėme, todėl negalėjome laimėti. Suklydome, leidę jiems pabėgti į priekį antrajame kėlinyje. Vėliau pasivyti „Žalgirį“ buvo sunku.

Ar žinojau, kad kauniečiai įsigijo naujoką? Taip, žinojau jį iš anksčiau. Jis nuolat buvo vienas geriausių kovotojų dėl atšokusių kamuolių.

Ar prieš rungtynes su savo komanda kalbėjau apie jį? Taip. Bradley pasirodė gerai. Jis atvyko į naują komandą, todėl turėjo emociškai sužaisti gerai. Jis kovojo iš visų jėgų“.

Chuckas Eidsonas („Lietuvos ryto“ ekipos puolėjas): „Sutinku su treneriu, paleidome rungtynes per antrą kėlinį. Jie žaidė namie, o rungtyniaujant savo aikštelėje reikia laimėti.

Ar jaučiuosi pasveikęs po traumos? Ne, dar nesijaučiu pasirengęs žaisti visu 100 procentų, tačiau malonu grįžti į komandą ir padėti jai aikštėje“.

Rimantas Grigas (Kauno „Žalgirio“ komandos vyriausiasis treneris): „Stengėmės neapkrauti naujoko galvos. Leidome jį į aikštę, nes jau trečiadienį žaisime su Maskvos CSKA. Eurolyga nelauks.

Nežinau, kada į rikiuotę grįš Eurelijus Žukauskas, todėl norime, kad naujokas kuo greičiau apsiprastų su kolektyvu. Rytoj per rungtynes su Talino „Triobet/Dalkia“ krepšininkais jam leisime žaisti kuo daugiau.

Šiandien jis turėjo suvirškinti „Lietuvos ryto“ ir mūsų derinius. Vakar jam davėme derinių knygą, tačiau jis jos tikrai neskaitė po 20 valandų kelionės.

Daugiau apie naujoką galėsiu pasakyti po rungtynių Maskvoje. Turint omenyje situaciją, šiandien jis sužaidė labai gerai, tačiau buvo įvairių situacijų, kurių jis nežinojo. Kelis kartus jis netinkamai sužaidė gynyboje, nes mes rungtyniaujame susitarę, o jis tų susitarimų nežinojo.

Dabar mūsų grafikas labai intensyvus – ketvirtadienį žaidėme Eurolygos rungtynes su „Union Olimpija“, šiandien buvo sunkus mačas su „Lietuvos rytu“, rytoj laukia estai, o jau antradienį išvykstame į Maskvą. Gyvename ant lagaminų.

Pusė rungtynių buvo nuostabiai geros. Išjungėme jų metikus, o varžovai nieko nedarė. Kai pasiekėme pranašumą ėmėme galvoti apie puolimą, tačiau puolant reikia prisiminti ir gynybą. Mes to nepadarėme. Vilniečiai greitose atakose sumetė tritaškius ir mus pasivijo. Pusę taškų antroje rungtynių dalyje jie sumetė tolimais metimais. Jie puikiai išnaujojo greitas atakas. Mes gerai prieš greitą puolimą sužaidėme kovodami su slovėnais, tačiau kartais nuo atakų apsiginti nepavyksta.

Eurolygos komandai per du kėlinius leisti įmesti 25 taškus yra labai geras rezultatas. Varžovai didelį dėmesį skyrė Marcusui Brownui, kuris sėkmingai sužaidė su „Union Olimpija“, todėl atsirišo rankos kitiems mūsų žaidėjams.

Michaelas Bradley („Žalgirio“ ekipos puolėjas): „Jaudinančios rungtynės. Man labai patiko atmosfera ir puikūs gerbėjai.

Tik išlipus iš lėktuvo man visi sakė, jog laukia sunkus ir svarbus mačas, tačiau nežinojau ko tikėtis – Lietuvoje buvau praleidęs tik vieną dieną.

Šeštadienį ryte turėjome treniruotę, kurioje šlifavome puolimą. Treneris man parodė kelis varžovų derinius, kelis mūsų ekipos. Komandoje jaučiuosi puikiai ir tikiuosi, jog ateityje toliau judėsime šia linkme. Krepšinis visur toks pat.

Nors kelionė buvo ilga atėjau čia padėti komandai. Aš myliu krepšinį. Džiaugiuosi, kad turėjau galimybę išbėgti į aikštę.

Išleisdamas į mane aikštę treneris nieko ypatingo nepatarė, tik pasakydavo kokios stipriosios komandos draugų pusės. Nors treneris angliškai nebendrauja, vienas kitą supratome puikiai.



Komentarai:

Grigas dziaukus tik meto
2007-11-19
+1
Atsakyti
Na maksimum 2 rungtynes rimtos per savaite. Na NBA visgi zymiai labiau itemptas tvarkarastis.
2007-11-18
+1
Atsakyti
nu su tais rungtyniu grafikais tai nieko gero jau panasiai kaip nba.Jei ir toliau bus tokie itempti tai nei lr nei zal nepatems
2007-11-18
+3
Atsakyti
Lietuvos ryto zaidejai skraido ant sparnu, treneris tai pripazino. Pralaimejimas buvo butinas, kad zaidejai suprastu jog rungtynes zaisti reikia susikaupus.
2007-11-18
+4
Atsakyti
Geras buvo antras kelinys. ten LR isvis nieko negalejo padaryt...
2007-11-18
+1
Atsakyti
jo,pirma vazybu dalis buvo tikrai nuostabiai gera zalgiriui
2007-11-18
+5
Atsakyti
sauniai tas bredlis suzaide ziuresim gal po truputi ir taps zalgirio lyderiu
2007-11-18
-4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 7

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.