„Raptors“ planuose – Vince’as Carteris?

2018-02-09 10:11
Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr. AFP – Scanpix
  • „Raptors“ paskutinę mainų dieną atliko tik vieną pokytį, išsiuntusį iš komandos brazilą Bruno Caboclo
  • Toronto klubo vadovai teiravosi savo pagrindinių žaidėjų, ką jie galvotų apie galimą Vince'o Carterio atvykimą
  • „Raptors“ siektų įsigyti Carterį, jeigu šį paleistų Sakramento „Kings“ komanda
  • Pakeisti komandas ir žaisti atkrintamosiose krepšininkai gali iki kovo 1-osios

Pagrindiniai Toronto „Raptors“ krepšininkai paskutinę NBA mainų dieną sutiko ramiai. Priešingai nei pernai, šiemet Kanados klubo vadovai ir personalas jautėsi kur kas labiau užtikrinti.

Vieninteliai mainai, kuriuose vakar sudalyvavo „Raptors“, buvo menkai pastebimi. Kanados klubas išsiuntė brazilą Bruno Caboclo į Sakramento „Kings“, mainais gaudami Malachi Richardsoną.

Caboclo kontraktas po šio sezono baigiasi, o Toronto klubas taip ir nebuvo tikras dėl šio eksperimento baigties. Bijodami, kad gali prarasti krepšininką, negaudami nieko mainais, „Raptors“ vadovai per mainus gavo žaidėją, turintį vienais metais ilgesnį kontraktą.

Vince Carter

Vince  Carter
Vince  Carter
MIN: 16.61
PTS: 5.03 (41.76%)
REB: 2.06
AS: 1.12
ST: 0.85
BS: 0.59
TO: 0.5
GM: 34

Visa kita liko kaip ir iki tol. Kyle’as Lowry prisipažino ramiai miegojęs, nes žinojęs, kad jokių rimtų korekcijų jo komandai šiemet nereikia.

„Myliu žaidėjus, kuriuos turime“, – pareiškė Lowry. 

Pernai tokiu pat metu jis kalbėjo, kad reikia kažką atiduoti ir reikia pokyčių, todėl „Raptors“ išmainė Terrence’ą Rossą, už jį gaudami Serge’ą Ibaką. Vasarą „Raptors“ su Ibaka pratęsė sutartį ir šį sezoną Toronto klubas žygiuoja užtikrintai.

„Raptors“ yra vienintelė komanda NBA, patenkanti į geriausiųjų ketvertą tiek pagal puolimą, tiek pagal gynybą. Ji fiksuoja geriausią rezultatą namie (23-4), o apskritai turi antrą geriausią rezultatą Rytų konferencijoje (38-16). Kas gali būti geriau?

Pasirodo, gali. Keli JAV ir Kanados sporto tinklalapiai praneša, kad „Raptors“ norėtų prisivilioti Vince’ą Carterį, jeigu šį paleistų jo dabartinė komanda, Sakramento „Kings“. Pastaroji neturi didelių vilčių žaisti atkrintamosiose, todėl 41 metų veteranui gali atverti kelią į kitą ekipą.

Kad atleistas žaidėjas galėtų rungtyniauti kitoje komandoje atkrintamosiose, jis ekipą turi pakeisti iki kovo 1-osios.

Pasak „sportsnet.ca“, „Raptors“ vadovai jau teiravosi kelių pagrindinių savo žaidėjų, ką šie galvotų apie Carterio atvykimą, ir šie tokiam scenarijui neprieštaravo.

„Darykite bet ką, kas padarys mus geresnius“, – toks buvo vieno iš žaidėjų atsakymas.

Carteris šį sezoną nespindi aikštėje (vid. 5 taškai, krepšį atakuojant 39 proc. taiklumu), tačiau jo rodikliai pakyla, kai ilsisi 3 ar daugiau dienų. Tada jis vidutiniškai renka po 9,4 taško, o tritaškius meta 59 proc. taiklumu.

Maža to, pernai atkrintamosiose varžybose Carteris šešerias rungtynes pradėjo starto penkete ir buvo solidus Memfio „Grizzlies“ gretose, žaisdamas vidutiniškai po 32 minutes ir pataikydamas 40 proc. tritaškių.

Jo sugrįžimas į Torontą turėtų kitokią, svarbesnę reikšmę. Čia Carteris tapo lygos žvaigžde ir tuo pačiu į dienos šviesą iškėlė jauną klubą. Tai būtų legendos grįžimas namo.

Apie tokį scenarijų kiek anksčiau šį sezoną kalbėjo ir pats veteranas.

„Ar tai bus vienos dienos kontraktas, ar kažkas kita, bet tai įvyks, – gruodį kalbėjo Carteris. – Manau, kad tai turi įvykti. Dabar tai sakau pats. Iki tol apie tai kalbėjo kiti žmonės, kol, galiausiai, pats pradėjau tuo tikėti.“

Tiesa, pasak pranešimų, „Raptors“ Carteriui sugrįžti siūlė dar vasarą, tačiau jis nesutiko. Ar dabar gali kažkas pasikeisti?

„Raptors“ nedega būtinybe atlikti pokyčius, bet nenustebkite, jeigu legenda karjerą pabaigs ten, kur ją pradėjo.



Komentarai:

Atom
Juoksiuos vel kai sita bezdziones valdoma komanda kris 1-2 rate atkrintamosiose :D

Jus basketnews irgi juokingi, keliat juos i virsu, piesiat labai grazu paveiksla bet daugelis zino kaip bus atejus atkrintamosiom, Jonukas ses ant suolo zais po 18min. o plytbroliai metys savo neitiketinus metimus xD
2018-02-09
-4
Atsakyti
Zaidejas
Kevin willis 42 metu uz hawks sezona palose turejo 3 tasku vidurki o sugrizes kelias rungtynes sulose uz mavs budamas 44 metu
2018-02-09
Atsakyti
kunigas
Kada sake kad nores zaisti dar 1 sezona,kaip bebutu gaila bet turbut sitas sezonas paskutinis.kas atsimena kita nba zaideja 41 metu ??

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-09
-2
Atsakyti
kasioguru
niekur jis si sezona neis. pasirase nebloga kontrakta su Kings ir manau ten atzais. o kadangi sake nori suzaist dar 1 sezona, tai galbut kita sezona pasirasys su Raptors karjeros pabaigai.
2018-02-09
-4
Atsakyti
Anonimas
tuo paciu sugrazintu ir tuos raptors violetinius marskinelius, bent kelioms rungtynems.
2018-02-09
-1
Atsakyti
kunigas
Cia tai unreal butu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-09
-4
Atsakyti
djgaffer
Galėtų grįžt ir pabaigt karjerą ten,kur pradėjo.Gražu būtų.Pats dar paskutinį kartą PO sudalyvautų,naudos gal net daugiau atneštų,nes žaistų už komandą,kuri jo pirmoji buvo.O tada jau sau ramiai galėtų baigti karjerą.Puiku būtų.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-09
Atsakyti
Anonimas
gyva nba legenda Carteris, kiek geru momentu per top 10 dunks jo :)
2018-02-09
+4
Atsakyti
vc
Tikiuosi taip ir ivyks.
2018-02-09
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 9

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.