Paskelbti pretendentai į Eurolygos „Kylančios žvaigždės“ prizą 

2018-02-13 22:13
Nuotr.:

Kiekvienais metais geriausius jaunus žaidėjus Eurolyga pagerbia įteikdama jiems „Kylančios žvaigždės“ prizą. Oficiali lygos svetainė išskyrė tris ryškiausius pretendentus, kuriems galimai šis trofėjus bus įteiktas gegužės mėnesį Belgrade vyksiančiose finalo ketverto varžybose.

Luka Dončičius (Madrido „Real“)

Praėjusių metų šio titulo savininkas jį šiemet gali užsitikrinti vėl, nes vienintelis reikalavimas laimėtojui – ne didesnis nei 22 metų amžius prieš prasidedant sezonui. Dončičius, lyginant su kitais iki šiol šį prizą laimėjusiais krepšininkais, pirmauja daugelyje statistikos kategorijų – pelnytų taškų, rezultatyvių perdavimų, perimtų kamuolių, išprovokuotų pražangų, mestų metimų ir turi geriausius naudingumo koeficiento rodiklius. Slovėnas šį sezoną taip pat yra vienas rezultatyviausių turnyro krepšininkų pagal pelnytus taškus, nusileisdamas tik Aleksejui Švedui. Nei vienas krepšininkas būdamas toks jaunas (vasario 28 d. žaidėjui sukaks 19 metų) negalėjo pasigirti tokia statistika Eurolygoje. Dončičius gali tapti trečiuoju Eurolygos jaunuoju krepšininku, kuriam pavyks dominuoti bendraamžių kategorijoje du metus iš eilės. Iki šiol tai yra padaręs Nikola Mirotičius (2011 ir 2012 metai) ir Bogdanas Bogdanovičius (2014 ir 2015 metai).

Matthias Lessort

Matthias  Lessort
Matthias  Lessort
MIN: 21.87
PTS: 9.05 (58.37%)
REB: 5.86
AS: 0.68
ST: 0.86
BS: 0.86
TO: 1.64
GM: 22

Mathiasas Lessortas (Belgrado „Crvena Zvezda“)

Lessorto žaidimas Eurolygoje kol kas viršija lūkesčius. Tarp visų jaunųjų krepšininkų prancūzas yra antras pagal pelnomus taškus (vidutiniškai renka po 9) ir naudingumo koeficientą (11,5). Žaidėjas yra lyderis visoje lygoje pagal atkovotus kamuolius puolime – jų vidutiniškai nusiima po 3. Belgrado komanda mėgsta investuoti į ateitį pirkdami jaunus ir dar ne visai atsiskleidusius krepšininkus ir šis atvejis įrodo, kad tokia taktika gali būti sėkminga.

Jonahas Boldenas (Tel Avivo „Maccabi“)

Izraelio komandos naujokas – dar vienas perspektyvus ir savo ateitį NBA lygoje matantis krepšininkas. Australijoje gimęs amerikietis vidutiniškai atkovoja po 5,9 kamuolio ir tai yra identiškas Lessortui vidurkis. Tai yra geriausias rezultatas jaunųjų krepšininkų tarpe. Boldenas atlieka po 1,1 bloko per rungtynes ir renka po 10,9 naudingumo balų. Daugiau nei 20 jų Boldenas šį sezoną surinko abu kartus žaisdamas prieš Kauno „Žalgirį“ (22 ir 27) bei rungtynėse su Stambulo „Anadolu Efes“(24).



Komentarai:

hmm
Nieko nesupratau o tai Jomantas kur? hmmm
2018-02-14
-3
Atsakyti
fanas
Nieko nesuprantu,o tai Jankunas ka jau per senas buti zvaigzde?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-14
-1
Atsakyti
Anonimas
Kaip cia Valinsko nera rimtai??? Toks gi superinis zaidejas, pagal pacio elgsena

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-13
-1
Atsakyti
tegul dziaugiasi, kad lamaro ballo nera eurolygoje, kuris jau dabar pranoksta donciciu
2018-02-13
Atsakyti
Anonimas
O kur Valinskas ? Masiulis ?
2018-02-13
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 5

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.