Moterų rinktinės tikslas – reabilituotis Vengrijoje

2018-02-14 11:25
Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr. Fotodiena.lt

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė sėkmingai pradėjusi antrąjį 2019 metų Europos moterų krepšinio čempionato atrankos „langą“, sekmadienio naktį atvyko į Vengrijos miestą Miškolcą, kur čia tęsia pasiruošimą rungtynėms su vietos rinktine. Kelias dienas rinktinė treniravosi treniruočių salėje, o antradienio vakarą pratybas jau surengė pagrindinėje arenoje, kurioje trečiadienį laukia vienos svarbiausių rungtynių šioje atrankos grupėje.

Pirmąją dvikovą Kėdainiuose praėjusių metų lapkričio mėnesį atkaklioje kovoje, 70:73 laimėjo vengrės, todėl trečiadienio vakarą reikalinga pergalė bent keturių taškų skirtumu. Šeštadienį vykusiose rungtynėse Vengrijos rinktinė namuose 64:71 turėjo pripažinti Rusijos ekipos pranašumą.

Prieš artėjančias rungtynes rinktinės trenerio asistentė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė teigė, kad svarbu nekartoti pirmojo susitikimo klaidų ir daugiau dėmesio skirti kovai dėl atšokusių kamuolių.

„Pagrindiniai akcentai rungtynėse bus atstverti varžoves po krepšiu, nes pirmajame susitikime jos atkovojo daug kamuolių ir kartojo metimus. Bus labai svarbi koncentracija ir žaidybinio plano laikymąsis. Turėsime pasitempti gynyboje ir neleisti atsikovoti tiek kamuolių, taip pat privalome gerai išnaudoti savo aukštaūges“, – sakė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė.

Pirmose tarpusavio rungtynėse lietuvių gretose rezultatyviausiai rungtyniavo komandos kapitonė Gintarė Petronytė, kuri pelnė 19 taškų, atkovojo 9 atšokusius kamuolius ir surinko 25 naudingumo balus. Santa Okockytė (10 rez. perd.), Kamilė Nacickaitė ir Eglė Šulčiūtė pelnė po 12 taškų. Varžovių ekipoje išsiskyrė Cyesha Goree, kuri įmetė 21 tašką, Tijana Krivacevič pridėjo 14.

Lietuvos rinktinės puolėja Monika Grigalauskytė prieš kelis metus rungtyniavo Vengrijos klube ir neblogai pažįsta šios šalies krepšinį. Krepšininkė teigia, kad laukia kieta kova aikštelėje, o šalia jos varžovės turės ir stiprų užnugarį – triukšmingus sirgalius.

„Laukia kibus ir kietas krepšinis, todėl rungtynėse bus svarbiausia gynyba. Reikės daug kovoti, stumdytis, muštis, nes šios rungtynės daug ką lemia. Pirmose rungtynėse įsivėlėme į vengrių klampų žaidimą, padarėme daug klaidų, todėl šiose rungtynėse bus būtina laikytis taisyklių, žaidimo plano ir neįsivelti į tą klampų žaidimą.

Vengrai yra šiek tiek pietiečiai, impulsyvūs ir bent jau šitoje salėje aktyviai palaiko komandą, myli krepšinį. Jie bus šeštasis vengrių žaidėjas, todėl manau bus gera atmosfera ir įdomios rungtynės“, – teigė rinktinės puolėja.

Lietuvos ir Vengrijos rungtynės vyks trečiadienį, 19 valandą Lietuvos laiku, jas tiesiogiai transliuos TV6 televizija.



Komentarai:

Ekspertas
Manau lemiamos varžybos arba eina toliau arba krenta. Sekmes panos

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-14
+7
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.