Mantas Šernius po nepatekimo į Europos čempionatą: „Noriu pagirti savo komandą, ji kovėsi iki galo“

2018-02-14 22:02
Nuotr.: Fotodiena.lt

Lietuvos moterų rinktinė praleis antrąjį Europos čempionatą iš eilės. Tai paaiškėjo po to, kai Manto Šerniaus auklėtinės lemiamame mače svečiuose 76:78 nusileido Vengrijos rinktinei.

Šis pralaimėjimas palaidojo viltis kovoti dėl antrosios vietos C grupėje. Lietuvėms rudenį dar liko du mačai namuose su Albanijos ir Rusijos rinktinėmis, tačiau jau aišku, kad aukščiau trečiosios vietos mūsiškės nepakils.

„Mums pritrūko detalių, nes kova buvo nebloga. Komanda kovojo, atidavė viską. Pritrūko turbūt šalto proto rungtynių gale. Sprendimai buvo priimti geri, bet prametėme metimus. Varžovėms sukrito sunkūs metimai. Noriu pagirti savo komandą, ji kovėsi iki galo“, – po mačo kalbėjo vyriausiasis rinktinės treneris Šernius.

Šį sezoną metami dvitaškiai

52%
24,8
Pataiko: 24,8
Taiklumas: 52,4%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 39
Blogiausias pasiekimas: 17
Daugiausia pataiko: Gintarė Petronytė

Trečiajame kėlinyje lietuvės atsiliko 14 taškų, tačiau sugrįžo į rungtynes ir lemiamomis minutėmis turėjo net 5 taškų pranašumą, tačiau pergalės iškovoti nepavyko.

„Po pertraukos į aikštę išėjome nenusiteikę. Sakiau žaidėjoms, kad vengrės mums pergalės neatiduos. Trečiajame kėlinyje varžovės mus pradėjo spausti. Teko imti minutės pertraukėlę ir komandą perrikiuoti“, – apie sugrįžimą į rungtynes kalbėjo Šernius.



Komentarai:

Lionia
Per lemiama graju 10 zaideju aiksteje laikyti stipru yra. Ypac kai antro penketo lygis stipriai mazesnis. Geda kitaip ir nepasakysi. Federacijai nusisauti reiketu po tokiu rezultatu bet ten ant moteru krrpsinio visiems nusispjaut, turbut dziaugiasi dabar kad nepateko.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-15
-3
Atsakyti
djgaffer
Tegul kamuolį jos pirma išmoksta varytis.Kiek tenka matyti,tai jos taip sunkiai jį laiko,atrodo,kad 20 kg sveria.Ir girti komandą,kuri taip jau tris rungtynes pralaimėjo tikrai neverta.Bet Šernius pats supranta,jog jis nieko vertas treneris,tai nestūmsi juk ant žaidėjų.Gal dar LKF poste paliks vienai kadencija,o tada gal įvykdys savo planą kristi į B divizioną.Nes tai,kaip jis treniruoja ir kaip žaidėjos atrodo tyčia tuos kamuolius praranda,tai jų vieta tik žemesniam lygyje.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-14
-4
Atsakyti
Šerniau
rungtynėse paskutinėmis sekundėmis lemia jo, detalės, sėkmė, laimė ir t.t. Bet reik žiūrėt ką veikei 35 minutes. Antras pastebėjimas, jau eilę rungtynių turi plius 15-17 ir išvaistai kaip lūzeris koks. Nenuteikei komandos. taip nenuteikei. Viskas tuom ir pasakyta.
2018-02-14
+4
Atsakyti
"Sprendimai buvo priimti geri,bet prametėm me
įdomus pasiteisinimas,juk ir rungtynes laimi tas,kas daugiau pataiko.Nepataikai,reiškia tavo meistriškumas yra žemesnis,todėl ir buvo pralaimėta.
2018-02-14
-6
Atsakyti
TimasK
Dieve, Viespatie, Jezau ir taip toliau. Visose rungtynese, kur buvo sansai pakovoti bei laimeti - pabaigos tragiskos, pradines klases lygio. Nu tiesiog zodziu nera apsakyti, kokio blogumo, Dieve Dieve. Uz ka dar cia dekoti, uz ka girti blet. Kad pries Albanijos rinktine, kur laksto ne profesionalios zaidejos, o siaip kitu profesiju moterys, prijauciancios krepsiniui? O jau po tos pergales koks pasikelimas zvaigzduciu musu buvo, Viespatie. Tragedija si komanda ir vos ne visos iki vienos komandos zaidejos. Naxui, po velniu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-14
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 6

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.