Staigmena ir Ispanijos taurėje: ketvirtfinalyje iškrito Valensijos klubas

2018-02-15 21:49
Nuotr.: Twitter.com
Nuotr. Twitter.com
  • „Iberostar“ 79:72 pranoko Valensijos „Basket“

  • Rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo lietuvių kilmės Timas Abromaitis

  • Jis pelnė paskutiniuosius 6 Tenerifės klubo taškus

  • „Iberostar“ Ispanijos Karaliaus taurės pusfinalyje susitiks su „Real“ arba „Unicaja“

Jeigu pastarosiomis dienomis Lietuvoje netrūko diskusijų apie tai, jog iš Karaliaus Mindaugo taurės sensacingai iškrito Klaipėdos „Neptūnas“, tai Ispanijoje įvyko ne ką mažesnė staigmena.

Ispanijos čempionai, Valensijos „Basket“, Ispanijos Karaliaus taurės ketvirtfinalyje Gran Kanarijoje 72:79 (21:20, 15:16, 19:23, 17:20) turėjo pripažinti Tenerifės „Iberostar“ pranašumą bei užbaigti savo žygį jau pirmajame atkrintamųjų varžybų etape.

Valensijos ekipa ketvirtajame kėlinyje dar buvo sumažinę savo deficitą iki 4 taškų (59:63), tačiau Franas Vazquezas ir Javieras Beiranas pridėjo po dvitaškį ir atstatė Tenerifės klubui solidų pranašumą (67:59).

Šį sezoną pelnomi taškai

46%
77,8
Pelno taškų: 77,8
Taiklumas: 45,8%
Vieta lygoje: 11
Geriausias pasiekimas: 103
Blogiausias pasiekimas: 63
Daugiausia pelno: Erick Green

Vis tik Ispanijos čempionai į lemiamą šturmą kilo paskutinę minutę. Errickas Greenas realizavo 3 baudų metimus, dar du pridėjo Fernando San Emeterio ir iki rungtynių pabaigos likus 46 sekundėms „Basket“ atsilikinėjo 70:73.

Kitoje „Iberostar“ atakoje Davinas White‘as prametė tritaškį, tačiau kamuolį puolime atkovojo Timas Abromaitis, kuris iš karto po šio epizodo stojo prie baudų metimų linijos ir pataikė abi baudas, taip įtvirtindamas Tenerifės klubo pergalę (75:70).

Abromaitis buvo rezultatyviausias krepšininkas „Iberostar“ gretose. Jis pelnė 15 taškų (3/4 dvitaškiai, 1/5 tritaškiai, 6/6 baudų metimai), atkovojo 4 kamuolius, 3 kartus suklydo, perėmė 1 kamuolį ir surinko 12 naudingumo balų.

„Iberostar“ pusfinalyje susitiks su Madrido „Real“ – Malagos „Unicaja“ poros nugalėtoju.

„Basket“: Erickas Greenas 14, Tiboras Pleissas 13, Willas Thomasas 11.

„Iberostar“: Timas Abromaitis 15, Mateuszas Ponitka 14, Franas Vazquezas 12, Mike‘as Tobey 11.



Komentarai:

boo
man rodos aplamai valensijai symet ne iki taures ir panasiai su tiek traumuotu zaideju dar jie visai gerai laikesi...o is kur tai ugnelei but jei visi pervarge like sveiki zaidejai nuo kruviu.
2018-02-16
-11
Atsakyti
Anonimas
Staigmena dėl Tenerifės? Kvaila yra nuvertint pajėgią komandą, kuri žengia koja kojom su EL komandom ACB lygoj... beje nepamirškim, kad Valensija traumų išretinta... O tie kur svaisčioja apie Tenerifę jog šampinjonų lygio, tai prasišveskit, Tenerifė žaistų Eurocupe, tai būtų vieni favoritų laimėt :D
2018-02-16
-8
Atsakyti
sauliuxdar karta isitikinom koks apgailetinas simet eurolygos lygis, kai tokios komandos kaip valensija lenteles vidury budamos evroligoj krenta net nuo sampinjonu lygos komandos. Ryto grupes komandos is eurocupo visos butu minimum top 8 eurolygoj
Tavo logika, tai gelezine ))) O tai koks tada FIBA čempionų lygos lygis, jei Jos TOP 16 komanda Neptunas krenta nuo LKL dugno komandos ??? Tai taip iseitu, kad FIBA čempionų lyga yra zemiau nei LKL dugnas ? Kazkur tai NKL lygio ? Tai anglijos futnolo taures atkrintamnosiose yra buve, kad 4 pusiau megeju lygos komanda laimi pries premjer lygos vienus is lyderiu, tai ka ? Tipo lygis ten aukstesnis ? Aplamai iskur tokiu specialistu cia atsiranda, pasiskaitai, tai kartais nesuprasi verkt ar juoktis. Ar musu zmoniu toks zemas isprusimas krepsinyje, ar tiwsiog baskettnews auditorijos 99 procentai sudaro besmegeniai ir vaikai.
2018-02-15
-12
Atsakyti
r
Na va , fibos komanda nukale barmalejlygos komanda :)
2018-02-15
-4
Atsakyti
djgaffer
Kad visai be ugnies žaidė Valensija.Atrodė,jog pailsėt atvažiavo į Kanarus.Tiek patyrusių žaidėjų,bet lemiamu metu visi bijo imtis iniciatyvos.O Tenefirė matėsi,kad kovos dėl kiekvieno kamuolio.Dar nė karto nebuvo peržengę Copa Del Rey ketvirtfinalio,todėl motyvacijos netrūko.Ir pagaliau pavyko tai padaryti.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-15
-15
Atsakyti
sauliux
dar karta isitikinom koks apgailetinas simet eurolygos lygis, kai tokios komandos kaip valensija lenteles vidury budamos evroligoj krenta net nuo sampinjonu lygos komandos. Ryto grupes komandos is eurocupo visos butu minimum top 8 eurolygoj
2018-02-15
+9
Atsakyti
:O
kvieskit kuniga

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-15
-7
Atsakyti
kunigas
Tima Abromaiti i rinktine

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-02-15
+7
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 8

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.