Po pakartoto sezono rekordo – Darjušo pokštai apie dėjimų konkursą

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“
2018-02-17 20:27
Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr. Fotodiena.lt

Darjušas Lavrinovičius pelnė 18 taškų ir pakartojo sezono rezultatyvumo rekordą, bet jo broliui to buvo maža.

„Reikėjo tau geriau sužaisti ir viskas būtų gerai“, – praeidamas pro šalį, Darjušui replikavo Kšištofas.

Visa tai, žinoma, juokai. Darjušas buvo rezultatyviausias ir naudingiausias (14) „Lietkabelio“ žaidėjas. Be jo tik Donatas Tarolis surinko dviženklį taškų skaičių (10).

Darjušas Lavrinovičius

Darjušas  Lavrinovičius
Darjušas  Lavrinovičius
MIN: 17.23
PTS: 14 (57.69%)
REB: 3
AS: 0.5
ST: 0
BS: 1
TO: 2.5
GM: 2

Praktiškai visas rungtynes varžovus vijęsis „Lietkabelis“ 74:88 nusileido Kauno „Žalgiriui“ ir SIL-KMT turnyre ryt kovos dėl trečiosios vietos.

„Pirmiausia trūko tikėjimo, kad galime apylygiai kautis ir nugalėti tokią galingą komandą kaip „Žalgiris“, – apie nesėkmės priežastis tinklalapiui „BasketNews.lt“ kalbėjo Darjušas. – Antra, manau, kad trūko meistriškumo. Jie atletiškesni, didesni, jie fiziškai stipresni. Čia faktas. 

Manau, kad mūsų vienintelis šansas nugalėti tokią komandą kaip „Žalgiris“ buvo žaidžiant ne 100 proc., bet 120 proc. savo pajėgumo. Bet, aišku, ir Šaras buvo paruošęs savo žaidėjus taktiškai, nedavė mums atlikti derinių, neleido laisvai sužaisti. Bet man svarbiausia, kad chebra kovojo iki pabaigos, nepasidavė ir sužaidėme ne taip prastai, kaip buvo po dviejų pirmų kėlinių.“

„Žalgiris“ po dviejų kėlinių varžovus triuškino 54:34 ir, nors antroje mačo dalyje „Lietkabelis“ varžovams pernelyg negrasino, tačiau sugebėjo vienu metu sumažinti atsilikimą iki 67:79.

„Žalgiris“ įtikinamai laimėjo kovą dėl kamuolių (40-22), o puolime turėjo net 14 antrųjų šansų. Anot Darjušo, tai lėmė jų gynybos sistema.

„Mūsų tokia gynyba, kad akcentavome jų snaiperius, kad neleistume jiems laisvai išmesti tritaškių. Po rotacijos aukšti užėmė geras padėtis ir mums belikdavo žiūrėti, kaip jie kartodavo metimus. Kai kur bandėme uždengti vieną, bet „Žalgiris“ tokia galinga komanda, kad kai bandome uždengti vienur, leidžiame jiems jaustis geriau kitur.“

„Lietkabeliui“ SIL-KMT liko dvikova su Alytaus „Dzūkija“ ir Darjušas tikina, kad tai – vienas svarbiausių šio sezono mūšių.

„Jeigu laimėsime trečią vietą, tai praktiškai pasieksime maksimumą. Aišku, galėjome ir pirmą, bet turime vertinti tai, ką galime pasiekti, ko mes verti“, – sakė 38 metų veteranas.

Antrajame kėlinyje jis sudrebino krepšį dėjimu ir juokais paklaustas, kodėl nedalyvavo po antrųjų pusfinalio rungtynių vykusiame dėjimų konkurse, Darjušas atsakė taip, kad prajuokino ir šalia sėdėjusį trenerį Ramūną Butautą.

„Todėl, kad bus gėda, jeigu jie praloš man“, – atšovė Brolis.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.