Lillardas: „Geriausi įžaidėjai nedaro nieko, ko negaliu aš“

2018-02-20 21:20
Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Nuotr. USA Today Sports – Scanpix
  • Po dvejų metų pertraukos Lillardas žaidė „Visų žvaigždžių“ mače
  • Lillardas tiki, kad yra tarp geriausių lygos įžaidėjų
  • „Trail Blazers“ buvo susitikime su klubo savininku aptarti komandos viziją

Dvejus metus paeiliui tinkamo įvertinimo nesulaukęs Damianas Lillardas vėl žaidė „Visų žvaigždžių“ mače. Portlando ekipos lyderis tiki, kad yra tarp geriausių lygos įžaidėjų, o tai siekė įrodyti ir praėjusį savaitgalį vykusioje NBA šventėje Los Andžele.

Lillardas atstovavo Curry komandai bei buvo rezultatyviausias ekipos žaidėjas. Gynėjas iš žaidimo pataikė 9 metimus iš 14 bei pelnė 21 tašką.

„Manau kad nesu blogesnis už nė vieną kitą lygos įžaidėją. Tai paprasta, – teigė „Trail Blazers“ gynėjas. – Geriausi įžaidėjai nedaro nieko, ko negaliu aš.“

2012-aisiais į stipriausią pasaulio lygą žengęs Lillardas yra vienas stabiliausių lygos krepšininkų. Pirmajame sezone po 19 taškų rinkęs įžaidėjas, pastaruosius trejus sezonus vidutiniškai pelno daugiau nei po 25 taškus.

Prieš „Visų žvaigždžių“ savaitgalį Lillardas pademonstravo keletą įspūdingų pasirodymų. Jis pelnė 50 taškų prieš Sakramento „Kings“, 39 taškus sukratė į Jutos „Jazz“ krepšį bei 44 pergalingame mače su pirmenybių lyderiais „Golden State Warriors“.

Visgi „Trail Blazers“ lyderiui trūksta kitų komandos draugų pagalbos. Neskaičiuojant C.J. McCollumo, kuris pelno po 21,7 taško, Portlando ekipa negali pasigirti kitais žaidėjais, kurie galėtų rinkti taškus. 

Lillardas įsitikinęs, kad komandai reikia daugiau talento, norint žengti žingsnį Vakarų konferencijoje. Stipriausi lygos klubai turi po keletą „Visų žvaigždžių“ mačo lygio krepšininkų, o Lillardo teigimu, Portlando ekipai sunku su jais varžytis.

Dėl šios priežasties „Trail Blazers“ lyderis susitiko su klubo savininku Paulu Allenu aptarti klubo viziją.

„Norėjau parodyti, kad man rūpi. Norėjau įskelti žiežirbą klubo veiksmams, – susitikimo priežastis aiškino Lillardas. – Mes esame penkta ar šešta pagal pajėgumą komanda Vakarų konferencijoje. Turime mąstyti, ką turėtume padaryti, kad pakiltume aukščiau?

Jei neturi kontakto su žmonėmis, kurie atsakingi už klubo veiksmus ar turi įtakos stiprinant ekipą, tuomet tu tiesiog rungtyniauji.“

Portlando ekipa šiuo metu savo sąskaitoje turi 32 pergales ir 26 pralaimėjimus bei Vakarų konferencijoje užima 7-ąją vietą. „Trail Blazers“ varžosi dar su bent keturiomis ekipomis dėl vietos atkrintamosiose varžybose.



Komentarai:

Anonimas
daro - ginasi. o sitas yra skyle gynyboj.
2018-02-21
+3
Atsakyti
nuvajevaje
Melagis! Kiti įžaidėjai savo žaidimu gali pritraukti žvaigždes į savo komandą, o tu negali.
2018-02-21
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.